تهران آماده بازسازی سوریه است

رئيس‌جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی «بشار اسد» رئيس‌جمهور عربی سوریه، با تاکید بر ضرورت تداوم مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم، همچنان در کنار مردم و دولت سوریه خواهد ماند.
حجت الاسلام حسن روحانی عصر شنبه در این گفت و گوی تلفنی با تبریک پیروزی های اخیر مردم و دولت سوریه و حامیان آنان بر تروریست‌ها و فروریختن پایگاه‌های اصلی گروهک تروریستی داعش در عراق و سوریه، گفت: برخی از قدرتهای غربی و اذناب آنها در منطقه فکر مي‌کردند که داعش، یا عراق و سوریه را تصرف مي‌کند و یا اینکه سالها مي‌تواند دراین منطقه و در راستای منافع آنها، جنایت کرده و ویرانی به بار آورد. روحانی با تاکید بر اینکه دو ملت ایران و سوریه در این مبارزه چند ساله در کنار یکدیگر کار بزرگی را به ثمر رساندند، گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده مشارکت فعال در روند بازسازی سوریه است. رئيس‌جمهور با اشاره به اینکه هر گام پیروزی که در سوریه علیه تروریسم برداشته مي‌شود، ملت و دولت ایران همانند ملت و دولت سوریه خوشحال مي‌شوند، گفت: روابط راهبردی ایران و سوریه ادامه مي‌یابد و به نفع دو ملت و ملت های منطقه، مسیر درست را با یکدیگر ادامه خواهیم داد.
روحانی با تاکید بر اینکه آینده سوریه را ملت بزرگ سوریه باید بدون دخالت بیگانگان تعیین کند، افزود: آنهایی که فکر مي‌کنند در خلاء قدرت در سوریه مي‌توان برای آینده سوریه فکر کرد، سخن غیر عملی مي‌گویند و برای برداشتن گامهای بعدی، باید حاکمیت دمشق قوی تر از همیشه باشد تا بتواند این مرحله گذار را به خوبی طی کند. رئيس‌جمهور با بیان اینکه ایران در گامهای سیاسی دولت سوریه نیز در کنار این کشور خواهد بود، گفت: در عین حال معتقدیم که معارضین دولت سوریه نیز باید از این فرصت مناسب استفاده درست کنند و در آینده سوریه بر مبنای جایگاه خود، سهم داشته باشند. روحانی به برگزاری موفق اجلاس سوچی اشاره کرد و گفت: اجلاس سوچی که به میزبانی رئيس‌جمهور روسیه و با حضور روسای‌جمهوری ایران و ترکیه تشکیل شد، گامی مناسب در زمانی مناسب بود و سه کشور در سوچی اتفاق نظر داشتند که برگزاری کنگره ملی گفت وگوی سوری – سوری در شرایط کنونی مي‌تواند گام مناسبی در روند ثبات و امنیت سوریه باشد.
رئيس‌جمهور همچنین به اظهارات سخیف یکی از مقامهای کشورهای منطقه علیه ایران اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال صلح، ثبات و برادری و امنیت در کل منطقه است و در همین راستا، اعتقاد داریم که اگر برخی از سران کشورهای عربی چنین بی تجربه سخن مي‌گویند، به نمایندگی از مردم خود حرف نمی زنند. روحانی با بیان اینکه" این سخن از عجایب است که کشوری در منطقه ما ملت ایران را دشمن و رژیم صهیونیستی را دوست خود تلقی کند"، اظهارداشت: متاسفانه مقامهای ناپخته برخی از کشورهای منطقه، گاهی سخنانی مي‌گویند که عین سخنان رژیم صهیونیستی است. رئيس‌جمهور تصریح کرد: همه مي‌دانیم که این غده سرطانی در منطقه ما طی ۷۰ سال گذشته چه جنایات بزرگی را مرتکب شده است. امیدوارم در آینده، رهبران برخی از کشورهای عربی نیز در مسیر درست قرار گیرند و به ضرر خود و کل منطقه، گام‌های جدیدی را بر ندارند.


رئيس‌جمهور سوریه نیز در این تماس تلفنی با قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با سوریه گفت: ملت و دولت سوریه قدردان تلاش های ملت و دولت ایران هستند. بشار اسد با اشاره به فروپاشی آخرین پایگاه‌های گروهک تروریستی داعش در کشورش تصریح کرد: این پیروزی مرهون تلاش مردان شجاعی است که در مبارزه با تروریست ها، در کنار ملت سوریه ایستادند. وی مواضع عصبی و نابخردانه برخی از کشورهای منطقه و بویژه در اتحادیه عرب علیه ایران را ناشی از پیروزی های اخیر بر گروهک تروریستی داعش در سوریه و عراق خواند و اظهارداشت: مواضع اتحادیه عرب بی تردید مواضع ملت های عرب نیست و ما از حمایت های دولت و ملت ایران در مبارزه با تروریسم، قدردانی مي‌کنیم. رئيس‌جمهور سوریه همچنین خواهان مشارکت فعال ایران و شرکتهای بخش خصوصی  کشورمان در روند بازسازی کشورش شد.
تماس تلفنی روسای جمهور ایران و سوریه در حالی است که اواخر هفته گذشته روسای‌جمهور ایران روسیه و سوریه در شهر سوچی روسیه گرد هم آمدند تا راه حل های خروج از بحران را در سوریه مورد بحث و بررسی قرار دهند و یک روز پیش از این نشست سه جانبه نیز بشار اسد به دیدار ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در همین شهر رفته بود. «ولادیمیر پوتین»، «حسن روحانی» و «رجب طیب اردوغان» روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه در پایان نشست سه‌جانبه در شهر سوچی توافق کردند که به «همکاری فعالانه» برای برقراری صلح و ثبات در سوریه کمک کنند.  در بیانیه پایانی نشست سوچی آمده است: «روسای سه کشور تعهد خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه را مورد تاکید مجدد قرار دادند و تصریح کردند، تحت هیچ شرایطی ایجاد نواحی کاهش تنش فوق‌الذکر و هر گونه ابتکار سیاسی برای حل بحران سوریه نباید حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را تضعیف کند.» همچنین در خبری دیگر در ارتباط با نشست سران سه کشور در ارتباط با اوضاع سوریه، روز گذشته  رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد بیانیه مشترک روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه درباره حل و فصل بحران سوریه به عنوان یک سند رسمی در این شورا توزیع خواهد شد. «سباستیانو کاردی» رئیس دوره‌ای شورای امنیت اعلام کرد: «به‌درخواست نمایندگان سه کشور مذکور در سازمان ملل متحد، این بیانیه صادر‌شده در نشست سه‌گانه در سوچی، در شورای امنیت توزیع خواهد شد تا اعضا از (جزئیات) آن مطلع شوند.»
سایر اخبار این روزنامه
تهران آماده بازسازی سوریه است بازداشت شوم نوارم پخش می‌شود دیپلماسی هم مقاومت است بازی با نان مردم حرف هایی که به جایی نمی‌رسد! حبس تصاویر یک پیروزی زنانه از نان تا ۸ ربیع! افشاگری در آینه گشایشی در کار سکه پدیده‌ای همیشه خبرساز از نان تا ۸ ربیع! دیپلماسی هم مقاومت است اصلاحات از نوع عربستانی توافق بر سر ساخت دوباره پلاسکو ششم آذر سینماها تا ساعت ۵ عصر تعطیل است! رفع محدودیت های بانکی در قبال اجرای برجام زلزله‌زدگانی که کانکس بگیرند، کمک بلاعوض نخواهند گرفت! تنها ۲سال زندان به اتهام معاونت در قتل؛ چون نادم بود سکه‌های بی‌مشتری! فریادهای در گلو مانده یکباره تخریب کردن، فرهنگ ما شده است جرم احمدی‌نژاد چیست؟ نکاتی درباره لایحه تامین امنیت زنان مصلحت‌طلبی! سرنوشت مبهم نان جرم احمدی‌نژاد چیست؟ باید ببازی! روایت‌های با قضاوت طرح موضوع سپنتا در جلسه سران قوا جنگ با آمریکا و اسراییل واجب است سرنوشت زنجانی تا ۱۰ روز دیگر مشخص می‌شود باید ببازی! تسلیم بهتر است یا مبارزه؟