‌سپاه امسال 118 هزار ميليارد تومان پروژه را تکميل مي‌کند

به گزارش جوان، سردار سرتيپ پاسدار عبادالله عبداللهي، فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبيا در حاشيه نمايشگاه بين‌المللي نفت ايران در نشستي خبري اظهار داشت: امسال حدود 40 پروژه در حوزه‌هاي آب، راه، نفت، ساختمان و ابنيه و فناوري اطلاعات اجرا مي‌شود و حتماً به بهره برداري مي‌‌رسد كه ارزش آنها حدود 118 هزار ميليارد تومان است.
وي در پاسخ به سؤال «جوان» در خصوص فعاليت‌هاي قرارگاه در حوزه محروميت‌زدايي گفت: حدود12 هزار پروژه در حوزه بهداشتي و پل در مسير محروميت‌زدايي در سراسر كشور انجام شده كه همگي از محل اعتبارات اين قرارگاه بوده است.
وي در پاسخ به سؤال ديگر «جوان» مبني بر لزوم همكاري ميان فعالان اقتصادي در كشور و دولت كه همواره بر آن دولت دوازدهم تأكيد داشته و نحوه همكاري قرارگاه با دولت گفت: سابقه حضور من در قرارگاه به 25 سال پيش مي‌رسد كه از آن زمان تا كنون و با تمام دولت‌ها همكاري‌هاي زيادي داشته‌ايم.
وي افزود: اگر دولت و سپاه تعامل مناسبي نداشتند 100 هزار ميليارد تومان پروژه در امسال و در حوزه نفت عملياتي و آماده بهره برداري نمي‌شد.


وي همچنين با تشريح شرايط امروز و احتمال تشديد تحريم‌ها افزود: وقتي در شرايط تحريمي، بزرگ‌ترين پالايشگاه ميعانات گازي جهان را متخصصان داخلي مي‌سازند اين خود مهم‌ترين جواب به تحريم‌ها است. اين در حالي است كه با بهره‌برداري از فاز دوم ستاره خليج فارس و رسيدن ظرفيت توليد بنزين در اين پالايشگاه به ۲۲ ميليون ليتر در روز در توليد بنزين خودكفا شديم، اين خودكفايي با استفاده از بيش از ۷۰درصد تجهيزات توليد ايران محقق شد.
وي تأكيد كرد: تحريم‌ها اثراتي داشته اما نبايد تسليم تحريم‌ها شد و در زمان حاضر تعامل خوبي ميان دولت و قرارگاه خاتم الانبيا وجود دارد. عبداللهي خاطرنشان كرد: قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبيا امروزه توانمندي بالايي از حيث نيروي انساني، ماشين‌آلات و فناوري‌هاي روز دارد و در 10 حوزه بزرگ كشور فعاليت مي‌كند. وي افزود: سال 97، سال ويژه‌اي است چراكه در سال جاري 40 ابرپروژه مهم را به ارزشي بالغ بر 118 هزار ميليارد تومان به بهره‌برداري مي‌رسانيم كه در اين بين 10 پروژه بزرگ نفتي، 11 پروژه آب، 10 پروژه راه و راهسازي، دو پروژه صنعت و معدن، سه پروژه ساختمان و ابنيه و سه پروژه اطلاعات و فناوري هستند.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبيا، پالايشگاه ستاره خليج فارس را يكي از مهم‌ترين پروژه‌هاي زيرساختي كشور عنوان كرد و گفت: در سال گذشته اولين فاز اين پالايشگاه به بهره‌برداري رسيد و تا امروز بيش از 6ميليارد ليتر فرآورده در اين پالايشگاه تولید شده كه از اين رقم حدود 3 ميليارد ليتر بنزين بوده است.
سردار عبداللهي افزود: خبر خوشي را براي مردم ايران داريم و آن اين است كه فاز دوم پالايشگاه ستاره خليج فارس به طور رسمي در روزهاي آینده از سوی رئيس‌جمهور افتتاح مي‌شود و فاز سوم نيز تا پايان امسال افتتاح رسمي خواهد شد. هر چند هم اكنون نيز تزريق به آن آغاز شده است.
وي گفت: هم اكنون توليد بنزين اين پالايشگاه به 22ميليون ليتر رسيده است، به طوري‌كه روزانه 240 هزار بشكه از ميعانات گازي در اين پالايشگاه تبديل به فرآورده مي‌شود. وي تصريح كرد: همچنين در روزهاي آتي واحد تقطير فاز سوم نيز به بهره‌برداري خواهد رسيد و بهره‌برداري كامل از اين پالايشگاه را با ظرفيت پالايش روزانه 360 هزار بشكه ميعانات گازي تا پيش از پايان سال 97 خواهيم داشت. وي گفت: با بهره‌برداري از فاز دوم پالايشگاه ستاره خليج فارس به خودكفايي در توليد بنزين رسيده‌ايم كه اين خودكفايي با حمايت و استفاده از كالاي ايراني رقم خورده است، چراكه بيش از 70 درصد از تجهيزات مورد استفاده در پالايشگاه خليج فارس، تجهيزاتي است كه ساخت ايران است.
وي طرح سامانه جمع‌آوري آب‌هاي غرب كشور را بزرگ‌ترين پروژه آبي كشور عنوان كرد و گفت: در مجموع اين طرح 155 كيلومتر تونل، 680 كيلومتر خط انتقال با قطر 2 هزار و 400 و 2 هزار و 600 ميليمتري ديده شده كه عمده كار اين طرح به اتمام رسيده و حتي درخصوص ساخت شبكه‌هاي سوم و چهارم كه احداث آنها برعهده جهاد كشاورزي بوده نيز اقدام كرده‌ايم و اين شبكه‌ها تكميل شده است.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبيا افزود: بهره‌برداري از اين پروژه درزماني كه كشور با تنش‌هاي آبي روبه‌رو است مي‌تواند هم در زمينه تأمين مناسب آب شرب و هم در زمينه احياي كشاورزي و احداث كمربند سبز در غرب كشور مؤثر باشد و در عين حال براي مبارزه با ريزگردها بسيار مؤثر خواهد بود.
وي با اشاره به اينكه شركت صدرا يك شركت ورشكسته بود، گفت: اين شركت ورشكسته با مديريت قرارگاه به جايي رسيد كه اكنون مي‌تواند پروژه‌هاي بزرگي را در زمينه پروژه‌هاي نفتي و ساخت كشتي‌هاي بزرگ انجام دهد كه تاكنون علاوه بر فعاليت در زمينه ساخت 10 سكوي نفتي كه يكي از آنها در پايان سال 96 به آب‌اندازي شد و 9 سكوي ديگر بيش از 90 درصد پيشرفت دارند و تا پنج ماه آينده تمامي آنها به آب‌اندازي مي‌شوند، يك كشتي 113 هزار تني ساخته و تحويل شده و كشتي دوم نيز تا پايان سال ساخته می‌شود. 200 لشكر سازندگي سردار عبداللهي گفت: اين مجموعه در حال حاضر 205 هزار نفر به صورت مستقيم و يك ميليون نفر به صورت غيرمستقيم اشتغالزايي دارد و بايد بگوييم 200 لشكر سازندگي در كشور داريم.
وي افزود: از مجموع 45 ميليارد متر مكعب سدهاي ساخته شده در كشور 25 ميليارد متر مكعب را قرارگاه ساخته است و در حوزه‌هاي راه، راه‌آهن، آب و صنعت نيز به همين گونه حضوري فعال و پررنگ داشته‌ايم.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال