روحانی: نگفتم 100روزه مشکلات را حل می‌کنم و نگفتم توافق هسته‌ای کلید حل مشکلات است

نويسنده: جعفر تکبیری
 حسن روحاني، روز دوشنبه و تنها يك روز مانده به آغاز ثبت‌نام‌كانديداهاي رياست جمهوري در يك نشست خبري حاضر شد و به سؤالات خبرنگاران پاسخ دهد؛ نشستي كه در آن روحاني مدعي شد قصد تبليغات ندارد و نمي‌خواهد انتخاباتي صحبت كند اما سراسر اين نشست به ارائه گزارش عملكرد دولت يازدهم اختصاص داشت. به گزارش «جوان»، روحاني در ابتداي نشست خود، نزديك 30 دقيقه، به ارائه گزارش عملكرد حوزه اقتصادي پرداخت و مدعي شد در طول عمر دولت يازدهم درآمد بازنشستگان، افراد تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي دريافتي‌شان به دو برابر يا به بيش از دو برابر افزايش پيدا كرده و در سال 96 هم براي مستمري‌بگيران كميته امداد و بهزيستي 20 درصد حداقل حقوق به دريافتي آنها اضافه خواهد شد.
وي سپس به بهبود وضعيت معيشتي كشاورزان نيز اشاره و آماري نيز در خصوص افزايش خدمات دولت در حوزه بهداشت و درمان ارائه كرد. تمامي اين آمار در حالي توسط روحاني ارائه شد كه هم اكنون بخش بزرگي از انتقادات مردم به دولت روحاني، به موضوع وضعيت معيشت اختصاص دارد و همچنان بخش‌هاي بزرگي از جامعه نتوانسته‌اند تغيير در معيشت خود را احساس كنند. روحاني سپس در حالي اين آمار را ارائه كرد كه در ادامه مدعي شد: جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها، اشكالي ندارد حرف‌هايشان را بزنند اما اولاً آمار و ارقام دقيق باشد. همچنين سخن دقيق بگوييم، به مردم دروغ گفته نشود. اين بالاترين خيانت به يك ملت است كه كسي به مردم دروغ بگويد يا حرف و آمار دروغ بگويد، مخصوصاً دروغي كه باعث يأس و نااميدي خداي ناكرده مردم شود، مردم بگويند پس چه شد؟
  بعضي مانند ماشين دودي فقط دود پخش مي‌كنندروحاني سپس در پاسخ به سؤالي درخصوص وعده انتخاباتي او در سال 92 مبني بر بهبود وضعيت اقتصادي مردم به طوري كه نيازي به 45 هزار تومان يارانه نقدي نداشته باشند، گفت: ما بايد به جايي برسيم كه مردم ما به يارانه نقدي نيازمند نباشند اما آيا اين كار در چهار سال به نتيجه مي‌رسد؟روحاني تصريح كرد: كاري كه ما كرديم اين بوده كه به جاي اينكه يارانه نقدي را اضافه كنيم آن را به بخش‌هاي ديگر از جمله بخش‌هاي توليدي و خدماتي برديم. در اين راستا همه مردم بايد مشغول به كار شوند و بيكار نداشته باشيم. همه مردم بايد درآمد كافي براي زندگي داشته باشند كه اين شرايط بدون فناوري، سرمايه‌گذاري، امنيت اجتماعي و فرهنگي امكانپذير نيست. رئيس‌جمهور كشورمان خاطر نشان كرد: نبايد آينده را سياه و تاريك كنيم. بعضي‌ها مانند ماشين دودي هستند و فقط دود پخش مي‌كنند. ما ايراني آباد داريم و حتماً در سال‌هاي بعد ايران بهتري خواهيم داشت، پس براي چه به جامعه عدم قطعيت القا كنيم. روحاني تصريح كرد: بايد فضا را اميدوارانه كرد. بايد سرمايه جذب شود، به طور مثال تعدادي هواپيما به كشور آمد و به بعضي برخورد، ورود اين هواپيماهاي نو به برخي برخورد. اين درحالي است كه ما درسال گذشته تا 4 ميليارد دلار براي گرفتن صندلي هواپيما به شركت‌هاي خارجي مي‌داديم حالا چه اشكالي داردكه ما خودمان اين هزينه را دركشور دريافت كنيم؟


   نگفتم و نگفتمروحاني سپس در پاسخ به اين سؤال كه شما در تبليغات انتخاباتي در سال 92 اعلام كرديد مشكلات كشور را 100 روزه حل مي‌كنيد اما بعداً گفتيد براي حل اين مشكل 40 سال زمان نياز است، چرا موضع خود را در اين زمينه تغيير داديد؟ گفت: يك دروغي پخش شده كه بايد اكنون جواب آن را بدهم. من كي گفتم مشكلات را 100 روزه حل مي‌كنم؟ گفتم اگر در انتخابات موفق شوم اقدامات 100 روزه اول را اعلام مي‌كنم اما عده‌اي تخريب‌گر گفتند كه من اظهار كرده‌ام مشكلات را 100 روزه حل مي‌كنم. فردي كه يك‌شبه مشكلات را حل مي‌كرد يك نفر ديگر بود، ما نيستيم!
رئيس‌جمهور با بيان اينكه دولت اقداماتي در 100 روز اول داشت كه آنها را اعلام كرد، خاطرنشان كرد: من چهار سال منتظر اين سؤال بودم تا جواب اين دروغ را بدهم. حافظه من كم نيست. دقيق مي‌دانم چه گفته‌ام. من اعلام كردم در پايان 100 روز دولت خود اعلام مي‌كنم كه چه كرده‌ام. آدمي كه عقل نداشته باشد مي‌گويد در 100 روز مشكلات را حل مي‌كند. مشكلات بايد قدم به قدم حل شود. كار دولت بايد مثبت باشد و از شما هم ممنونم كه به آن دروغ بزرگ اشاره كرديد. ما از روز اول برنامه‌ريزي كرده‌ايم و رشد اقتصادي و نرخ تورم كنوني نتيجه همان برنامه‌ريزي‌هاي ماست. اين ادعاي رئيس‌جمهور در حالي است كه وي در سخنراني هفتم خرداد سال 92 خود و در ايام تبليغات انتخاباتي گفته بود: «در برنامه مدون من علاوه بر برنامه براي حل مشكلات اقتصادي، اجتماعي، سياست داخلي، سياست خارجي و امور فرهنگي، برنامه كوتاه مدت يك ماه و 100 روزه وجود دارد. ما مي‌توانيم در يك زمان كوتاه تحول اقتصادي در كشور به وجود آوريم و در آن تحول اقتصادي بتوانيم با ايجاد يك دوره تنفس به كارخانه‌ها و مراكز توليدي كه امروز مشكل دارند، مشكلات آنها را در آن مدت كوتاه حل و فصل كنيم.» وي سپس در شهريور ماه 92 و پس از پيروزي در انتخابات نيز گفته بود كه «وعده مي‌دهم حتماً طي 100 روز اول و حتي كوتاه‌تر از‌ آن اقدامات ضروري و فوري را براي رونق‌بخشي اقتصادي و حل مشكلات انجام دهيم.» به هر حال با آنکه روحانی گفت چهار سال است منتظر است تا پاسخ این دروغ‌ها را بدهد، ساعاتی بعد از سؤال و جواب مربوط به وعده 100روزه را از سایت خود حذف کرد!
   كليد حل مشكلات توافق هسته‌اي نيسترئيس‌جمهور در ادامه اين نشست خبري، در پاسخ به پرسش خبرنگار چيني در رابطه با اينكه چهار سال پيش او كليد اصلي حل مشكلات را توافق هسته‌اي مي‌دانست، اكنون در اين برهه زماني كليد اصلي حل مشكلات چيست؟ گفت: من نگفتم كه كليد حل مشكلات كشور حل موضوع هسته‌اي است، بلكه كليد حل مشكلات عقل، تدبير، تلاش و كوشش همگاني است. روحاني افزود: يكي از مشكلات موضوع هسته‌اي بود كه من كليد آن را مذاكره و تعامل شجاعانه و عزتمندانه با دنيا مي‌دانستم و اين كار انجام گرفت و توافق هسته‌اي با عنوان برجام نهايتاً اجرايي و عملياتي شد. وي ادامه داد: امروز نيز مشكلات فراواني در كشور داريم كه بايد آنها را حل و رفع كنيم. در زمينه اجراي توافق هسته‌اي همانطور كه مقام معظم رهبري گفتند، ما آغازگر نقض برجام نخواهيم بود و ايران هميشه اگر تعهدي كرده پاي آن ايستاده است. اين ادعاي روحاني در حالي بود كه وي 17 خردادماه 94 در مراسم دهمين دوره جايزه ملي محيط‌زيست، گفت: اينكه مي‌گوييم تحريم ظالمانه بايد از بين برود بعضي‌ها چشم هايشان را زياد نچرخانند! تحريم‌هاي ظالمانه بايد از بين برود تا سرمايه بيايد تا مسئله محيط‌زيست حل شود تا اشتغال جوانان حل شود تا صنعت جامعه حل شود تا آب خوردن مردم حل شود تا منابع آبي زياد شود تا بانك‌هاي ما احيا شود...
    ناقض توافق هسته‌اي نخواهيم بودرئيس‌جمهور در بخش ديگري از نشست خبري خود با تأكيد بر اينكه ما ناقض توافق هسته‌اي نخواهيم بود، تصريح كرد: امروز مشاركت‌هاي خوبي در اين زمينه آغاز كرده ايم كه براي ما ارزشمند است. با چين در زمينه بازطراحي ومدرن كردن نيروگاه اراك مشاركت مي‌كنيم. از طرفي باروسيه در زمينه ايزوتوپ‌هاي پايدار در فردو و در زمينه ساخت رآكتور همكاري مي‌كنيم. همچنين در ساير امور مانند فروش آب سنگين و خريد كيك زرد در دنيا فعال هستيم، بنابراين در زمينه هسته‌اي با دنيا مشاركت مي‌كنيم واين كار را ادامه مي‌دهيم. روحاني تأكيد كرد: اگر طرف مقابل بخواهد توافق هسته‌اي را برهم بزند قطعاً پشيمان مي‌شود.
    کارهای پوپولیستی در شأن ملت نيست روحاني سپس در حالي كه وعده افزايش يارانه دهك‌هاي كم درآمد را مطرح كرد، در پاسخ به اظهارات بعضي از نامزدهاي احتمالي انتخابات كه وعده افزايش يارانه‌ها را داده‌اند، تصريح كرد: ما بايد خود را براي اين فضا آماده كنيم، زيرا فضاي انتخابات يك فضاي خاصي است و حرف‌هاي زيادي زده مي‌شود كه برخي از آنها حق و برخي از آنها ناحق است و انتقادهاي منصفانه و غير منصفانه بيان مي‌شود، البته همه بايد تلاش كنيم فضاي انتخابات را سالم، درست و اخلاقي نگه داريم. روحاني در ادامه با بيان اينكه اقدامات مردم فريبانه و كارهاي پوپوليستي در شأن ملت ما نيست، اظهار كرد: حساب و كتاب يارانه‌اي كه پرداخت مي‌شود و محل درآمد آن و ميزان پرداخت آن مشخص است. اينكه حراجي يا مزايده نيست كه رقم را بالا ببرند و هر كسي قيمتي بگويد. مجلس مشخص كرده كه پول يارانه از كجا تأمين و چگونه پرداخت شود. در دولت قبلي براي پرداخت همين رقم يارانه اقدامات خلاف قانون انجام و از خزانه پول پرداخت مي‌شد كه اكنون گزارش ديوان محاسبات از تخلف دولت قبل در پرداخت يارانه‌ها منتشر شده است. وي افزود: من معتقدم بايد يارانه‌هاي نقدي و غير نقدي برخي دهك‌هاي كم درآمد بيشتر شود، اما اگر كسي مي‌خواهد در كليت يارانه‌ها را افزايش دهد، براي مردم بگويد چگونه مي‌خواهد اين كار را انجام دهد تا مردم متوجه شوند.