افشای نقش آمریکا وعربستان در حوادث بصره

بخش اخبار جهان – چندتن از مقامات عراقی از نقش آمریکا و عربستان در آشوبها و حوادث اخیر بصره پرده بر داشتند.
دراین باره نایب رئیس هیئت حشد شعبی عراق اعلام کرد کنسولگری آمریکا در ناآرامی‌های اخیر بصره دست داشته است.
به گزارش شبکه المنار، ابو مهدی المهندس، نایب رئیس هیئت حشد شعبی عراق در سخنانی اظهار داشت: اطلاعات کاملی در اختیار داریم که نشان می‌دهند کنسولگری آمریکا و سفارت این کشور در نآرامی‌های اخیر بصره دست داشته‌اند و سفارت این کشور اتفاقات در بصره را اداره می‌کند. این اطلاعات را تقدیم مراجع مربوطه خواهیم کرد.
المهندس گفت: تظاهرات به ویژه با شکست دولت در بصره حق قانونی اهالی این استان است و به منظور جلوگیری از ریخته شدن خون افراد بی‌گناه به نیروهای امنیتی توصیه کردیم که با معترضان مقابله نکنند.


وی افزود: هدف قرار دادن مراکز حشد شعبی و سوزاندن تصاویر شهدا ازسوی طرف‌های خاصی هدایت می‌شود. ما خودمان را برای هر مورد اضطراری در بصره و بغداد آماده کرده‌ایم و با قدرت در برابر هر گونه توطئه احتمالی ایستادگی می‌کنیم.
این مقام عراقی در ادامه تاکید کرد: پیشتر سوخت دستگاه‌های مهندسی و خدماتی حشد شعبی را قطع کردند و به همین دلیل ما ناچار به عقب‌نشینی از بصره شدیم، با این حال ما آماده انجام هرگونه فعالیتی با هماهنگی نهادهای دولتی در بصره هستیم.
وی ضمن درخواست از دولت عراق مبنی بر اعلام موضع خود نسبت به حضور کنونی نیروهای ائتلاف بین‌المللی در این کشور، گفت: ما اجازه شکل‌گیری هیچ جنگ و درگیری داخلی را در عراق نخواهیم داد و طرف‌های مربوطه باید پاسخگو باشند.
المهندس ادامه داد: آمریکایی‌ها تهدید کردند که اگر اوضاع بصره تغییر نکند این استان را به آتش خواهند کشید. ما کلیه شواهد درباره نقش مخرب کنسولگری آمریکا در بصره را ارائه خواهیم کرد.
این مقام ارشد حشد شعبی تصریح کرد: حوادث بصره شبیه به اتفاقات مصر در زمان سقوط نظام حسنی مبارک، (رئیس جمهوری سابق مصر) است و ما را یاد آن اتفاقات می‌اندازد.
وی درباره روابط این سازمان با حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق اظهار کرد: روابط حشد شعبی با العبادی از همان دوره گذشته تیره بود. ما خواستار تخصیص مبلغی به عنوان حقوق به نیروهای حشد شدیم اما این امر تا به این لحظه محقق نشده است. ما تنها خواستار دادن مبلغ ناچیزی به عنوان حقوق به این نیروها شدیم اما متهم شدیم به اینکه از نیروهایی که در صفوف حشد وجود ندارند، صحبت می‌کنیم.
این مقام عراقی در ادامه تاکید کرد: تها کشوری که به ما در جنگ علیه داعش کمک کرد، ایران بود و پیروزی‌های چهار سال گذشته نتیجه تلاش‌های نخست وزیری نیست.
المهندس درخصوص پرونده حضور نظامی آمریکا در عراق نیز گفت: درحال حاضر 6000 تا 8000 نیروی نظامی آمریکا در عراق حضور دارند که در جنوب غربی "سنجار" مستقر شده‌اند. جای تاسف دارد که آمریکایی‌ها از خاک عراق برای اقدامات خود استفاده می‌کنند، ما این موضوع را به حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق اطلاع دادیم اما وی اظهار بی‌اطلاعی کرد. وجود آمریکا یک خطر محسوب می‌شود و قانون اساسی کشور اجازه نمی‌دهد که از خاک عراق برای هدف قرار دادن کشورهای همسایه استفاده شود.
نماینده استان بصره در مجلس عراق: آمریکا، پشت پرده خرابکاری‌های اخیر است
«فاروق الاسدی» نماینده مجلس عراق از استان بصره، اعلام کرد که کنسولگری آمریکا، پشت پرده خرابکاری و آتش زدن اغلب مقرهای دولتی و حزبی و الحشد الشعبی در این استان قرار دارد.
به نوشته وبگاه خبری «المعلومه»، وی طی نشستی درباره بحران بصره اظهار داشت: کنسولگری آمریکا پشت ناآرامی‌های جاری در بصره است و از گروه‌های خرابکار برای آتش زدن ادارات دولتی و مقرهای احزاب و الحشد الشعبی، حمایت کرده است.
وی در ادامه از «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق این سوال را پرسید که آیا اطلاع دارد که سرتیپ «جمیل الشمری» فرماندهی عملیات بصره که سرانجام دیروز برکنار شد، با سرکنسول آمریکا در بصره که عامل آتش گرفتن بصره است، نشست و برخاست می‌کرد؟ دلیل این نشست و برخاست چه بود؟
شبکه عراقی: ریاض نیز در حوادث بصره دخالت دارد
شبکه تلویزیونی عراقی "العهد" با پخش چند فایل صوتی از دست داشتن سازمان اطلاعات سعودی در ناآرامی‌های اخیر استان بصره و ارتباط آنها با برخی عناصر خودفروخته در دستگاه‌های امنیتی این استان پرده برداشت.
به گزارش ایرنا، این شبکه از منابع ویژه خود به چند فایل صوتی دست یافته است که نشان می‌دهد سازمان اطلاعات سعودی سعی در جذب افرادی در بصره داشته است تا در مواقع خاص و در ماموریت‌های مختلف از آنها استفاده کند.
عربستان همچنین با کمک افرادی که جذب کرده بود عبور و مرور خودروهای امنیتی و پلیس و وضعیت تاسیسات حیاتی و حساس در مناطق مختلف این استان را رصد کرده و زیر نظر داشته است.
اعتراضات مردم بصره به ضعف دولت در تامین خدمات عمومی بویژه آب آشامیدنی سالم طی روزهای اخیر به خشونت گرایید و تاکنون در درگیری‌های مربوط به آن دست کم 11 تن کشته و بیش از 100 نفر از جمله تعدادی از نیروهای امنیتی زخمی شدند.
در ادامه اعتراضات در بصره، عصر پنجشنبه، گروه‌هایی از معترضان ظرف چند ساعت به ده‌ها مرکز دولتی و مقر حزبی حمله و آن را به آتش کشیدند.
اقامتگاه استاندار،کنسولگری ایران، مقرهای سازمان بدر، مقر رادیو نخیل، مقر مجلس اعلای اسلامی، حزب الدعوه، شبکه العراقیه، شبکه الغدیر، شبکه الفرات، حزب اسلامی، حزب فضیلت، عصائب اهل حق، کتائب حزب الله، سرایا خراسانی، مقر جریان حکمت، کتائب سید الشهداء، جنبش اراده، حزب الله، انصارالله الاوفیا ازجمله این مراکز بوده است.
سایر اخبار این روزنامه
معاون سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد: ممنوعیت صادرات برخی کالاها برای حمایت از دهک‌های پایین به مناسبت سالروز رحلت آیت‌الله سید محمود طالقانی بازوی توانای اسلام روزنامه جمهوری اسلامی بررسی می‌کند؛ بزرگترین مانع اروپا برای ادامه همکاری‌های اقتصادی با ایران بدون آمریکا چیست؟ در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به ریاست دکتر روحانی؛ یک میلیارد دلار برای حفظ و توسعه اشتغال اختصاص یافت عضو شورای روابط خارجی آمریکا: حامیان برجام در شورای امنیت، ترامپ را بازخواست کنند فرمانده کل قوا در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاههای ارتش در دانشگاه علوم دریایی نوشهر: اقتدار نیروهای مسلح دشمن را به عقب نشینی وا می دارد سپاه پاسداران: 7 فروند موشک به محل استقرار تروریست‌ها شلیک شد افشای نقش آمریکا وعربستان در حوادث بصره ناکامی دشمنان مشترک ایران و عراق رئیس مدیریت شبکه وزارت بهداشت: یک میلیارد خدمت بهداشتی درمانی به مردم ارائه شد تاکید وزیر اطلاعات بر حراست از مرزهای اعتقادی مردم معاون وزیر بهداشت: تحریم‌ها مانع انتقال تجربیات بهداشتی بین کشورها نمی‌شود طرح توانمندسازی اقتصادی اجتماع‌محور «مهتاب» در مناطق محروم انجام می‌شود افزون بر 6 میلیون نفر در ایران از ذریه پیامبر اکرم (ص) هستند