مرعشی: مدیران ما در اقتصاد به دنبال کارهای نشد هستند

ایلنا| عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در خصوص وضعیت اقتصادی کشور گفت: دولت دو برنامه اقتصادی داشت اول تثبیت نرخ ارز و دوم رفتن به سوی بازار شناور اما مشکل ما در اقتصاد این است که وقتی تصمیمی می‌گیریم و آن را اجرایی می‌کنیم تبعات آن را قبول نداریم این در حالی است که هر تصمیمی یک سری تبعات و بازخوردهایی دارد.
حسین مرعشی ادامه داد: وقتی تصمیم می‌گیریم دلار را 4200 تومان قیمت‎گذاری کنیم تبعات منفی هم دارد که یکی از آنها رانت است نمی‌توان هم بازار ارز را تثبیت کرد و هم جلوی رانت را گرفت.
وی گفت: وقتی برای جمع کردن نقدینگی تصمیم به فروش سکه می‌گیریم یک نفر تعداد بالا سکه خریداری می‌کند و قیمت سه برابر می‌شود بعد می‌گویند ما به یک سوم قیمت سکه را فروخته‌ایم این درحالی است که شما سکه را به قیمت فروخته‌اید امااکنون تحت تاثیر نوسانات بازار قیمت آن بالا رفته است.
مرعشی اظهار داشت: دوستان و مدیران ما در اقتصاد به دنبال کارهای نشد هستند و می‌خواهند سیاست‌هایی را اجرایی کنند که هیچ تبعات منفی نداشته باشد، در حالی که وقتی ارز را نرخ گذاری می‌کنید یکی از تبعاتش این است که مصرف بالا می‌رود و رانت به وجود می‌آید و کسانی که دسترسی به این ارزها را داشته باشند از رانت‌های پیش آمده همچون امضاء طلایی و رانت اطلاعات و هزار مفسده دیگر استفاده می‌کنند اما در کنار تمام این‌ها بازار به صورت نسبی آرام می‌گیرد.


وی ادامه داد: حال اگر سیاست دوم که همان بازار ثانویه یا نظام عرضه و تقاضا باشد را بخواهیم اجرا کنیم دلار می‌شود 40 هزارتومان که مسلما تبعات بیشتری دارد. تولید کننده و یا خودرو ساز هیچ کدام سیاست گذار نیستند بلکه متاثر از بازار ارز و تابع سیاست‌های دولت هستند. حالا وقتی دلار را آزاد می‌کنند و قیمت آن می‌شود 8 هزار تومان نه تنها پراید بلکه همه کالاها که با این قیمت وارد می‌شوند افزایش پیدا می‌کند پس نمی‌توانیم بگوییم چرا بازار این طور شده است و قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است.
مرعشی تصریح کرد: اگر می‌خواهید دلار شناور باشد و سیستم عرضه و تقاضا در بازار حکمفرما باشد باید تبعات آن را پذیرفت. تولید کننده نمی‌تواند به خاطر سیاست‌های دولت ضرر کند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ابتدا دولت نرخ دلار را ثابت اعلام کرد اما بعد سیاست خود را تغییر داد و آن را شناور کرد بعد اعلام کرد کسانی که قبلا با ارز 4200 تومانی کالا وارد کردند باید مابه‌التفاوت آن را پرداخت کنند کسی که فلان کالا را با ارز 4200 خریداری کرده بود برای خودش حساب و کتاب داشته حال معلوم نیست که همان کالا با ارز 8 هزار تومان اصلا صرفه اقتصادی داشته
باشد یا خیر.
سایر اخبار این روزنامه
فراخوان رهبرانقلاب برای بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت الگوی پیشرفت ایران برای 50سال آینده از مکانیسم مالی ویژه چه چیز به دست می‌آید؟ تعامل نابرابر ایران و اروپا شفافیت در صحن شورا صدا و سیما نه تنها از فقر برنامه‌های خلاقانه بهره می‌برد، بلکه اعتماد مخاطبانش را هم از دست رفته می‌بیند آگاهان اقتصادی بی سرانجامی یک سیاست اقتصادی را در گفت‌و‌گو با «همدلی» آسیب‌شناسی کردند «همدلی» به مناسبت روز جهانی عصای سفید، مشکلات نابینایان کشور را بررسی کرد دستان بینا رئیس‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه تهران با طرح پرسش‌های فراوان در حوزه‌های گوناگون به تحلیل آنها پرداخت فراخوان رهبرانقلاب برای بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت الگوی پیشرفت ایران برای 50سال آینده البرادعی: ناپدید شدن خاشقجی، وجدان جهانیان را بیدار کرد کاردار پیشین ایران در عربستان مطرح کرد دام آمریکایی‌ها برای «محمد بن سلمان» بازتاب گسترده سخنان روحانی در رسانه‌های بین‌المللی مرعشی: مدیران ما در اقتصاد به دنبال کارهای نشد هستند