فارین پالیسی: آمریکا سرانجام از رویکرد تقابلی با ایران عقب نشینی می‌کند

تارنمای نشریه «فارین پالیسی» نوشت، آمریکا «محدودیت‌های رویکرد تقابلی» با ایران و «فشار ناشی از افزایش بهای نفت» را احساس کرده و سرانجام مجبور خواهد شد از سیاست «فشار حداکثری» بر تهران و تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور عقب نشینی کند.
نیک کانینگهام روزنامه نگار حوزه نفت، گاز، انرژی، سیاستگذاری زیست محیطی و سیاست بین الملل در یادداشتی در این نشریه آمریکایی نوشت: مشکل کارزار موسوم به «فشار حداکثری» این است که با یکی دیگر از اهداف ترامپ یعنی پایین نگه داشتن قیمت بنزین تداخل پیدا می‌کند. پس از افزایش بهای نفت در ماه‌های «می و ژوئن» و سپس در ماه سپتامبر ترامپ چندین بار در توئیتر از اوپک انتقاد کرد.
ترامپ در ماه مهر در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: «اوپک و کشورهای عضو اوپک طبق معمول دنیا را به فساد می‌کشانند.» این گفته‌های او درحالی بود که بهای نفت به بالاترین حد در چهار سال گذشته رسیده و هر بشکه آن 80 دلار معامله می‌شود.
فارین پالیسی با اشاره به اینکه «ترامپ باید بخش زیادی از تقصیر را گردن خود بیندازد» در ادامه نوشت: کاهش صادرات نفت ایران باعث فشار بر بازارهای نفت شده است. بهای نفت از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، 10 درصد افزایش یافته است. از آنجایی که نفت در سطح جهانی قیمت‌گذاری می‌شود آمریکا در برابر افزایش قیمت‌ها مصون نیست. در نتیجه، صاحبان خودرو در آمریکا برای اولین بار در چهار سال گذشته باید پول بیشتری در پمپ بنزین‌ها (حدود 2.80 دلار) پرداخت کنند.


هر قدر فشار آمریکا بیشتر شود جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت‌ها سخت‌تر خواهد شد. با این حال، اختلاف نظراتی در این زمینه وجود دارد که صادرات نفت ایران تا چه میزان می‌تواند کاهش پیدا کند.
این نشریه آمریکایی اذعان کرد: میزان نفت ایران به صفر نخواهد رسید. هند و چین خرید نفت از ایران را کاهش داده‌اند اما ماه گذشته، به ترتیب، 430 هزار و ششصد هزار بشکه در روز از ایران نفت وارد کردند. شمار زیادی از پالایشگاه‌های هندی حتی برای ماه آبان که تحریم‌ها اجرایی می‌شود،سفارش خرید نفت به ایران داده‌اند.چین نیزبارها گفته که ازتحریم‌های آمریکا تبعیت نمی‌کند و احتمالا به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهد. همچنین بخش زیادی از اروپایی‌ها به واردات نفت از ایران ادامه داده‌اند.
در همین حال، سیاستگذاران اروپایی درحال ایجاد یک مکانیسم ویژه هستند که به پالایشگاه‌ها امکان می‌دهد به خرید نفت از ایران ادامه دهند. هنوز معلوم نیست که این مکانیسم چگونه عمل می‌کند اما می‌تواند مانع از آن شود که خرید اروپایی‌ها از ایران به صفر می‌شود.
حتی اگر سطح صادرات نفت ایران کاهش یابد، در واقع این آمریکاست که شاید نهایتا از موضع تهاجمی خود عقب نشینی کند. مقام‌های دولت ترامپ اعلام کرده‌اند که درحال بررسی معافیت برای برخی کشورهای خاص هستند تا بتوانند نفت خام از ایران وارد کنند. این مساله نشان می‌دهد که دولت آمریکا فشارهای ناشی از افزایش بهای انرژی را احساس کرده است.
کمپین فشار آمریکا بر ایران به ظرفیت اضافی تولید نفت در صحرای عربستان وابسته است. اما اشکال همین جاست. حتی خوشبینانه‌ترین برآوردها از ظرفیت اضافی، کمتر از 1.6 میلیون بشکه نفتی است که ایران درحال حاضر صادر می‌کند.
عربستان سعودی بارها ادعا کرده که می‌تواند 12 میلیون بشکه در روز تولید کند یعنی 1.5 میلیون بشکه بیشتر از تولیدی که در ماه سپتامبر داشت. این کشور حتی گفته که اگر میادین نفتی مناطق مورد منازعه با کشورهای دیگر را هم حساب کرد، می‌تواند تولید نفت خود را به 12.5 میلیون بشکه در روز برساند. اما این میادین فعال نیستند زیرا چند سال پیش به دلیل اختلافات ارضی با کویت تعطیل شدند. در واقع عربستان هرگز نتوانسته تولید نفت خود را به بیش از 10.6 میلیون بشکه در روز برساند.
فارین پالیسی با اشاره به اینکه «اگر ظرفیت اضافی اوپک کاهش پیدا کند بازارها بیش از پیش متزلزل خواهند شد»، افزود: بهای 80 دلاری نفت باعث شده که دولت آمریکا از درد به خود بپیچد، بنابراین، به نظر نمی‌رسد که دولت آمریکا بتواند افزایش بیشتر قیمت‌ها را تحمل کند.

این نشریه در نتیجه گیری تحلیل خود نوشت: نهایتا اینکه قطع صادرات نفت ایران غیرعملی است. آمریکا مجبور خواهد شد برای برخی واردکنندگان بزرگ نفت از ایران معافیت‌هایی صادر کند. اگر به صفر رساندن تولید نفت ایران، از دسترس خارج است، به نظر می‌رسد که مسیر تلاش برای براندازی نیز بسته است.
سایر اخبار این روزنامه
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: دولت لایحه همسانی حقوق بازنشستگان و شاغلان را به مجلس می‌برد رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم: حرکت شهدای شما شبیه حرکت آن کسانی است که با جان خودشان توانستند قبر حضرت اباعبدالله را حفظ کنند عضو مجمع تشخیص نظام: لوایح FATF در هیات نظارت با عجله و بدون حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد لاریجانی لوایح کنوانسیون پالرمو و مبارزه با پولشویی را به مجمع فرستاد تحلیل سیاسی هفته دکتر ظریف: آمریکا برای منحرف کردن اذهان از قساوت سعودی، ایران را تحریم کرد معاون حقوقی رئیس جمهور: اعمال تحریم‌ها از 13 آبان خلاف دستور دیوان بین‌المللی است عضو شورای شهر تهران خبر داد: آغاز فرایند انتخاب شهردار جدید تهران از هفته آتی با صدور اطلاعیه‌ای؛ سپاه سهام خود را در «مخابرات» و «همراه اول» واگذار کرد در جلسه هیات دولت به ریاست دکتر روحانی؛ بسته حمایتی دولت از خانوارهای کم درآمد تایید شد برخلاف اظهارات سابق و در مصاحبه با وال استریت ژورنال ترامپ، بن سلمان را به قتل جمال قاشقچی متهم کرد رئیس جمهور در جلسه هیات دولت: موضع گیری در خصوص قتل قاشقچی، آزمایش بزرگ مدعیان حقوق بشر است فارین پالیسی: آمریکا سرانجام از رویکرد تقابلی با ایران عقب نشینی می‌کند مجلس با فوریت طرح اصلاح قانون انتخابات موافقت کرد