موج استعفا در فدراسیون کشتی

ناکامی کشتی ایران در میدان جهانی بوداپست که در روزهای اخیر انتقادهای زیادی را در پی داشت،‌ در نهایت به استعفای رسول خادم منجر شد‌. رسول خادم از ریاست فدراسیون کشتی استعفا داد‌. این اتفاق برای دومین بار در دوره جدید ریاست فدراسیون کشتی رقم می‌خورد که یک سال هم از آن نمی‌گذرد‌. بار قبل یادمان هست که اواخر سال ۹۶ و اوایل سال ۹۷ حدود ۴۰ روز کشتی بدون حضور رسول خادم در بلاتکلیفی محض بود و در نهایت با اصرار اهالی این رشته رسول خادم به اتاق خود بازگشت‌.
همان موقع هم خادم می‌دانست دو رویداد مهم در پیش است‌. بازی‌های آسیایی به سلامت برای کشتی ایران گذشت و مدال‌های نسبتا قابل قبولی در جاکارتا کسب شد اما مسابقات جهانی ۲۰۱۸ به میزبانی بوداپست یکی از بدترین نتایج تاریخ برای کشتی ایران رقم خورد‌.
تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی با ۲۰ ملی‌پوش به بوداپست رفتند و حتی یک ایرانی هم نتوانست به فینال برسد و چهار مدال برنز دستاورد کمی برای کشتی ایران از مجارستان بود‌. در روزهای اخیر برای اولین‌بار انتقادها از فدراسیون کشتی و شخص رسول خادم که یک‌تنه هم ریاست فدراسیون هم سرمربیگری تیم ملی را برعهده داشت، بالا گرفت‌. در نهایت چند روز بعد از پایان مسابقات در بوداپست خادم از سمت خود استعفا کرد‌.
رییس فدراسیون کشتی در نامه‌ای به اعضای مجمع عمومی فدراسیون که سال قبل او را با رای قاطع به عنوان رییس انتخاب کردند، استعفای خود را اعلام و از دلایل این تصمیم خود رونمایی کرد‌. خادم بیشتر در این نامه به کمبودهای موجود در کشتی اشاره کرده و گفته شاید نفرات دیگری بهتر بتوانند فدراسیون را اداره کنند‌.


استعفای خادم در عین اینکه غیرمنتظره به حساب می‌آمد، با توجه به ارتباط نه‌چندان جالب او با وزارت ورزش قابل پیش‌بینی هم بود‌. رییس فدراسیون کشتی بار قبلی به صورت واضح روبه‌روی وزارتخانه قرار گرفت و هیچ وقت در این دولت با وزیر ورزش و مسوولان بلندپایه ورزشی ارتباط خوبی برقرار نکرد‌.
در ماه‌های اخیر بارها شاهد بودیم که ارکان فدراسیون کشتی و وزارت ورزش مصاحبه‌های تندی را علیه یکدیگر داشتند؛ اتفاقی که بدون شک به این رشته ضربه می‌زند‌. حتی رسول خادم بارها حاضر نشده در جلسات مشترک روسای فدراسیون‌ها با وزیر ورزش حاضر شود‌.
البته این بار با مرور نامه رسول خادم به این موضوع پی می‌بریم که او مثل قبل موضع تندی نسبت به وزارتخانه ندارد‌. او حتی در بخشی از نامه خود تقدیر نصفه و نیمه‌ای از وزارت ورزش داشته و گفته در چند ماه اخیر وزارتخانه چند باری کنار کشتی ایستاده است‌. با این حال باز هم کنایه‌هایی به وزیر ورزش و معاونانش که در روزهای قبل به گلایه‌های خادم بابت مسائل مالی واکنش نشان دادند، در نامه استعفای رسول خادم دیده می‌شود‌.
رسول خادم با اینکه نامه استعفای خود را خطاب به مجمع منتشر کرده، اما آن طور که گفته اول از همه استعفای خود را به وزارت ورزش فرستاده و این نشان می‌دهد که تصمیم او این بار جدی‌تر از بار قبل است‌. رییس فدراسیون کشتی هم از اعضای مجمع و هم از وزارت ورزش درخواست کرده هر چه سریع‌تر مجمع فوق‌العاده تشکیل شود و با استعفای او موافقت شود تا فرد جدیدی بتواند سکاندار کشتی ایران باشد‌.
با این وضعیت جدایی رسول خادم از فدراسیون کشتی قطعی به نظر می‌رسد و احتمالا بعد از فرآیندی دوباره برای برگزاری انتخابات یکی از قهرمان‌های سابق کشتی ایران به جای رسول روی کار خواهد آمد‌. باید دید با این وضعیت وزارت ورزش چه واکنشی به استعفای رسول خادم خواهد داشت و واکنش اهالی کشتی چیست‌. چیزی که فعلا مشخص است، بوداپست، ایستگاه آخر مشترک رسول خادم با کشتی ایران بوده و احتمالا او بعد از حدود پنج سال ریاست در این فدراسیون به کار خود پایان می‌دهد‌. با توجه به اینکه با کنار رفتن رسول خادم احتمالا تمامی ارکان فدراسیون و تیم‌های ملی دچار تغییرات خواهند شد، باید در ماه‌های آینده شاهد یک انقلاب جدی در کشتی ایران باشیم؛ از مربیان تیم‌های ملی تا پست‌های کلیدی مثل دبیر و نایب‌رییس‌.
رییس فدراسیون کشتی که طی ماه‌های اخیر با مشکلات متعددی دست به گریبان بود پس از ناکامی تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی در مسابقات جهانی از مسوولیت خود استعفا داد و خواستار برگزاری مجمع شد.
در بخشی از نامه استعفای رسول خادم آمده است: از سن و سال و سابقه محدود من در کشتی گذشته است که به دنبال ثابت کردن چیزی باشم. همان‌طور که از ابتدای حضورم در کشتی گفته‌ام، معتقد هستم در پذیرش مسوولیت‌های عمومی، باید تا جایی به فعالیت خود ادامه داد‌ که بتوانی آنچه را بدان اعتقاد‌ داری، انجام‌ دهی. اینکه بخواهی هر روز از مقامی عالی‌رتبه، طلب حق وحقوق ورزش ملی‌ات را داشته باشی و بعد بنا به سنت سیاسیون، پاسخی جز «سکوت» یا «....همین است که هست....» دریافت نکنی، تا یک جایی معنی دارد... اما ادامه‌اش اصلا خوشایند نیست.... به هر حال شاید کسان دیگری باشند که در همین شرایط‌، بتوانند بهتر از مدیریت فعلی کشتی این مسوولیت‌ها را دنبال کنند. بسیار خام‌اندیشی است که گمان کنی بهترین هستی و تصمیمات تو بهترین تصمیمات است....‌
پس از استعفای رسول خادم، حمید بنی‌تمیم نایب رییس و رضا لایق دبیر فدراسیون کشتی در نامه‌ای به اعضای مجمع عمومی فدراسیون کشتی، از سمت‌های خود استعفا‌ دادند.
به گزارش خبرگزاری‌ها از طرفی به دنبال موج استعفا در فدراسیون کشتی، احد پازاج و علی اشکانی نیز از سمت‌های خود کناره‌گیری کردند. در متن نامه استعفای پازاج مدیر تیم‌های ملی کشتی‌فرنگی و اشکانی سرمربی تیم ملی کشتی‌فرنگی آمده است: نتایج حاصله تیم ملی کشتی‌فرنگی بزرگسالان در رقابت‌های جهانی مجارستان، طوری رقم خورد که درخور شان این رشته پرافتخار ورزشی نبود، اما کادر فنی تیم‌های ملی و ملی‌پوشان تمام تلاش خود را در اردوها و میدان مبارزه انجام دادند که از جایگاه کشتی‌ فرنگی ایران در دنیا دفاع کنند که متاسفانه این امر میسر نشد.