حرکت به سمت شهر هوشمند نه یک انتخاب بلکه یک الزام است

شهردار تهران با تاکید بر این که شهر هوشمند برای کلان شهر تهران یک الزام است، افزود: باید بین شهر هوشمند و الکترونیک تفاوت قائل شویم و به سمت تحقق شهر هوشمند حرکت کنیم.به‌ گزارش ‌ایسنا، پیروز حناچی در دومین همایش تهران هوشمند ، با تاکید بر این که حل بسیاری از مشکلات شهری نیازمند مشارکت ساکنان شهر است، به کمپین «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» اشاره کرد و افزود:‌ اگر بخواهیم مشکلاتمان را از این طریق حل کنیم، تنها با همکاری و همیاری همه شهروندان امکان پذیر خواهد بود و این کمپین به نتیجه‌ خواهد رسید.
وی افزود: پایداری، زیست پذیری، کاهش آلایندگی، ایجاد عدالت و کاهش ترافیک از اهداف اصلی برنامه‌های شورای اسلامی شهر تهران است. لازمه این کار مدیریت خردمندانه و مشارکت پذیر است که تجلی آن در قالب تهران هوشمند پیگیری می‌شود.شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: اگر چه جریانات اصلی برای شهر لازم است، اما افزایش آنها به معنای افزایش تقاضای سفر و ترافیک و آلودگی بیشتر است. باید از تجربیات خود درس بگیریم و در آنها تجدید نظر کنیم. برای تبدیل تهران به شهر خلاق باید در زیر ساخت‌های شهری تحول ایجاد کنیم و تحول ساختاری در پذیرش فناوری‌های نوآورانه کاری ضروری است.
وی ادامه‌ داد: فناوری‌های نوظهور باید مورد توجه مدیران شهری قرار گیرد. چنان چه شهر تهران از دیر باز پیش قدم بوده و در طی 20 ساله اخیر اقدامات بسیاری صورت گرفته است.  نباید فراموش کرد که در گذشته هیچ دیتایی روی موبایل‌ها وجود نداشت. فناوری‌های جدید یک نعمت نوظهور است که باید از آنها به درستی استفاده شود و به وسیله آنها به سمت شهر هوشمند پیشرفت رفت.حناچی با بیان این که وجود یک زیر ساخت متمرکز ضروریت دارد ، افزود: اقتصاد هوشمند، جابه جایی هوشمند، محیط هوشمند، زیر ساخت هوشمند و حکمرانی زندگی هوشمند از ضروریات تحقق شهر هوشمند است. تهران درگیر چالش‌های مختلفی است و کسانی که با نوآوری‌های دیجیتال همراهی نکنند قطعا دچار فاصله خواهند شد و این چالش‌های شهر را بیشتر می‌کند.
شهردار تهران با اشاره به این که حدود 311 هزار واحد خرد صنعتی در تهران وجود دارد، افزود: اگر این واحدها با موضوع هوشمند سازی همراهی نکنند، قطعا این موضوع برای آنها به یک تهدید تبدیل خواهد شد. امروز در تهران ترافیک و فضای پارک به یک معضل جدی به ویژه‌ در مرکز شهر تبدیل شده است. بخشی از درگیری‌های ذهنی مردم نیز همین موضوع جای پارک است.وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به این که زلزله در کمین شهر تهران است، اضافه کرد: در مناطق جنوبی شهر در عمق بیش از 10 متر آجر پیدا می‌شود و این نشان دهنده این است که این شهر قبلا کن فیکون شده است. قطعا حرکت به سمت شهر هوشمند انتخاب نیست و یک الزام محسوب می‌شود. باید بین شهر الکترونیک و شهر هوشمند نیز تفاوت قائل شویم. جایی که نیاز است هوشمندانه تصمیم بگیریم. ایجاد درآمدهای پایدار نیز برای کلانشهر تهران موضوع مهمی محسوب می‌شود. ما باید منابع جدیدی را برای شهر تعریف کنیم. صدور مجوزها و کار مزد و اشتراک داده‌ها می‌تواند منابع جدیدی باشد که برای شهر تعریف


 کنیم.
امضای تفاهم‌نامه میان شهرداری تهران و وزارت ارتباطات
در دومین همایش و نمایشگاه «تهران هوشمند» تفاهم‌نامه‌ای میان شهرداری تهران و وزارت ارتباطات امضا و از سامانه «باهم» رونمایی شد.به گزارش ایلنا، این تفاهم‌نامه به امضای پیروز حناچی شهردار تهران و محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رسید.در ادامه، از سامانه «باهم» که یک پلتفرم شبیه شبکه اجتماعی، برای طرح و به چالش کشیدن مشکلات شهری است و سامانه «داده‌نما» که مرجع دیتاهای شهر تهران است، رونمایی شد.همچنین در این مراسم از کتاب جامع «تهران هوشمند» و تمبر «تهران هوشمند» رونمایی شد.
راهکارهای هوشمندسازی در حوزه پایداری و تاب آوری شهری 
نشست تخصصی راهکارهای هوشمندسازی در حوزه پایداری، تاب‌آوری و ایمنی شهری در دومین همایش تهران هوشمند با حضور مدیر عامل نوسازی شهر تهران، معاون عملیات سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران، مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری و عده ای از کارشناسان مربوطه برگزار شد.بر این اساس، شهر تهران در مقایسه با کلان شهرهای مدرن جهان در برابر حوادث طبیعی و سوانح تاب‌آوری کافی ندارد. بافت فرسوده‌ای که در مناطق مرکزی و جنوبی شهر وسعت بیشتری دارد، شاخص تاب آوری شهر را کاهش داده است.علاوه بر این، شبکه‌های آب، گاز، برق و فاضلاب نیز در بخشی از شهر مقاومت لازم را در برابر سوانح وحوادث ندارند و اینگونه به نظر می‌رسد که باید در رابطه با بهبود شاخص تاب آوری تهران اقدامات جدی صورت پذیرد.در ادامه این نشست تاب‌آوری شهرهای هوشمند و ارائه نقشه کلی هوشمندسازی در ایمنی عمومی و تاب‌آوری شهری مورد بحث قرار گرفت. بر اساس اظهارات کارشناسان این نشست تخصصی شهر هوشمند مزایای بی‌شماری دارد اما به تبع آن تهدیدات و آسیب‌پذیری‌هایی نیز با خود به همراه می‌آورد. به عبارت دیگر، اگر در یک شهر هوشمند ملاحظات امنیتی را در زیرساخت‌های شهر رعایت نکنیم، کل سیستم هوشمند شهری تبدیل به سرباز دشمن می‌شود، از این رو مقوله پدافند غیرعامل در ساختار یک شهر هوشمند حائز اهمیت است. بر اساس این گزارش، محورهای این نشست شامل راهکارهای هوشمندسازی ایمنی عمومی و مدیریت بحران شهری، تجارب و راهکارهای افزایش تاب‌آوری در شهرهای هوشمند،  درس‌آموخته‌های شهرهای هوشمند جهان در پیشگیری و واکنش سریع در مواقع اضطراری است.
استقبال از کارگاه «آزمایشگاه شهر هوشمند، زیرساخت نوآوری» با حضور مدیر پروژه آزمایشگاه شهر هوشمند مسکو
کارگاه آموزشی با عنوان «آزمایشگاه شهر هوشمند، زیرساخت نوآوری» در روز ابتدایی همایش بین المللی «تهران هوشمند» در برج میلاد برگزار شد. به گزارش روابط عمومی سازمان فاوای شهرداری تهران، دمیتری کارانداین، مدیر پروژه آزمایشگاه شهر هوشمند مسکو در این کارگاه آموزشی درباره شیوه‌های مدیریت در این شهر و ساختارهای حاکم بر آن توضیح داد. در این کارگاه، کارانداین، شناسایی و جمع‌آوری، هزینه‌های نگهداری و مدل درآمدزایی از داده‌ها را تشریح کرد و گفت: مدل‌های نوآوری در دو قالب باز و بسته تعریف شده است که در نوع باز، ارتباط و همکاری با استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها، دانشگاه‌ها و شرکت‌های نوآور تعریف شده و ثمربخش
 خواهد بود.