در برجام ایران باید از 100 حق خود انصراف بدهد که 23 مورد آن در موضوع تحقیق و توسعه است


دکتر سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هفته گذشته در سفر دو روزه خود به بوشهر با حضور در پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان این شهر در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه های فرهنگیان،
خلیج فارس و علوم پزشکی شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت.
جلیلی با گرامیداشت یاد شهید رئیسعلی دلواری عنوان کرد: بصیرت رئیسعلی در آن بود که میدانست شکسته شدن مرزهای استقلال، جرّی شدن دشمن را در پی دارد؛ چرا که اگر دشمن جرّی شود و از یک مرز عبور کند، به سایر مرز ها هم طمع خواهد کرد. آن موقع دیگر نمی‌توان آزادی و مفاهیم دیگر را تحقق بخشید. او فهمید برای رسیدن به آزادی باید از تمامیت ارضی خود دفاع کند؛ دفاع رئیسعلی تنها از بوشهر نبود، بلکه از تمامیت ارضی یک کشور بود. همچنان که ما این تجربه را داشتیم؛ اگر ما در خرمشهر در برابر دشمن ایستادیم، فقط از خرمشهر دفاع نکردیم، بلکه از همه‌ ایران دفاع می‌کردیم.
وی تصریح کرد: در نهضت ملی شدن نفت عده‌ای می‌خواستند با اعتماد به آمریکا مثلا مقابل انگلیس بایستند؛ این حرف همانقدر غلط است که حالا کسانی بخواهند با اعتماد به انگلیس جلوی آمریکا بایستند. اینها روندی است که اگر درست تشخیص داده نشود، مسائلی پیش خواهد آمد که دیگر جبران پذیر نیست. کسانیکه در مشروطه می‌گفتند از فرق سر تا نوک پا باید غربی بشویم، آخر کار به رضا قلدر رسیدند که الگویش آتاتورک بود.


نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی با توجه به بدعهدی های استکبار در عمل به قرارداد های هسته ای خود پس از وقوع انقلاب را نمونه ضدیت آنها با اراده ملت ها دانست و گفت: چرا مدعیان دموکراسی پس از روی کار آمدن یک دولت مردمی با ما اینطور رفتار کردند و به تعهدات خود در قبال نیروگاه های اتمی بوشهر عمل نکردند؟ در همین برجام از شما می‌خواهند از صد حق خود انصراف بدهید که 23تای آن دقیقا در موضوع تحقیق و توسعه است.
جلیلی در خاتمه سخنانش اذعان داشت: اینکه شهدای هسته ای مورد احترام و تکریم ملت هستند از آن روست که همانند رئیسعلی دلواری‌ها اجازه ندادند دشمن جری شود و به حقوق ملی ما متعرض گردد. آنها می‌دانستند اگر دشمن از خاکریز هسته‌ای عبور کند، وارد خاکریز های دیگر نیز خواهند شد.
همچنین جلیلی پس از ایراد سخنان خود به پرسش های دانشجویی نیز پاسخ داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر جلیلی، عضو شورای راهبردی سیاست خارجی کشور در پاسخ به سوالی درباره عملکرد انتقادی اش نسبت به برجام گفت: امروز یک آقایی گفته است جلیلی از ابتدا با برجام مخالف بوده؛ بله، مخالف بودیم. بنده طبق وظیفه‌ام حتی قبل از اینکه در مجلس و شورایعالی این مخالفت را مطرح کنم، به آقای رئیس جمهور نامه نوشتم؛ آن را رسانه‌ای هم نکردم. گفتم به نظر ما میرسد که به این توافق ایرادات جدی وارد است؛ نه آنکه بگذاریم بعدا که خطا ها رو شد بیاییم و بگوییم. همان زمان برخی از دوستان می‌گفتند حالا که مردم از برجام خوششان می‌آید ما چیزی نگوییم. چرا نگوییم؟ شما نسبت به آینده کشور وظیفه دارید. وقتی می‌گوییم امر به معروف و نهی از منکر اصل هشتم قانون اساسی است، همین است. یعنی من در وسع خودم وقتی می‌بینم یک کار خطاست، آن را تصحیح کنم، اگر ناقص است آن را تکمیل کنم و اگر خوب است، به تقویت آن کمک کنم.
اگر می‌گوییم از یک حقیقتی دفاع می‌کنیم باید اولا برای خود ما اثبات شود و بعد از آن بتوانیم جامعه را نسبت به آن اقناع کنیم که راه آن گفت‌وگوست.