تولید فولاد در کشور 10برابر قبل از انقلاب شده است

سعد محمدی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهارداشت: اکنون توسعه بخش فولاد به مرحله‌ای رسیده که ظرفیت فعلی این بخش در کشور چیزی حدود ۳۳ میلیون تن در روز است.
وی افزود: امیدوار هستیم که ظرفیت فعلی در افق ۱۴۰۴ با توجه به سرمایه‌گذاری‌ها به چیزی حدود ۵۵ میلیون تن برسد. در حال حاضر میزان تولید پایین است و در ۷ ماهه امسال نزدیک به ۱۱ میلیون و ۴۰ هزار تن تولید داشته‌ایم اما، طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده میزان تولید امسال از مرز ۲۰ میلیون تن عبور خواهد کرد.
 محمدی افزود: شکل فولاد کشور، مصارف و تولید آن به دو روش اصلی تقسیم می‌شود، یکی از آنها روش کوره بلندی است که از این بابت دارای تجربه بسیار خوبی در کشور هستیم؛ ذوب‌آهن اصفهان با ظرفیت 6/3 میلیون تن، فولاد تولید می‌کند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده شرکت میتکو در سال آینده، 7/1 میلیون تن فولاد به صورت کوره بلند در منطقه زرند تولید خواهد داشت.
وی گفت: یک کارخانه کوره بلند در منطقه زنجان وجود دارد و مجموعا ظرفیت کوره بلند در کشور ما طبق طرح افق ۱۴۰۴ به بیش از ۶ میلیون تن ارتقا پیدا خواهد کرد.


معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی ایمیدرو تصریح کرد: در حال حاضر برای رسیدن به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، نیازمند سنگ آهن هستیم که بتوانیم ظرفیت تولیدمان را ارتقا دهیم. هم‌اکنون میزان تولید سالانه سنگ آهن حدود ۸۰ میلیون تن است و این ظرفیت باید به ۱۶۲ میلیون تن در سال افزایش یابد، یعنی حدود ۲ برابر نسبت به شرایط فعلی، امیدوار هستیم که فعالیت‌هایی که در منطقه سنگان به عنوان یکی از معادن بزرگ کشور در حال شکل‌گیری است ظرفیت تولید سنگ آهن را به ۴۲ میلیون تن در سال برساند تا بتوانیم به قسمتی از این افزایش ظرفیت هدفگذاری شده نزدیک شویم.
وی افزود: همچنین قرار است در منطقه خاف، بیش از ۱۲۰ میلیون تن باطله‌برداری صورت بگیرد، امیدوار هستیم در منطقه گل‌گهر سیرجان هم ظرفیت تولید را به بیش از ۴۰ میلیون تن در سال ارتقا دهیم.دستیابی به برنامه‌های هدفگذاری شده در مابقی معادن مثل سنگ آهن چادر ملوس، سنگ آهن بافق در منطقه یزد و بقیه معادن در دستور کار بوده و فعالیت‌های مربوط به آنها در حال انجام
 است.
وی اظهار کرد: خوشبختانه یکی از شاخص‌های بزرگ اقتصادی در دنیا بحث تولید فولاد است و دلیل آن این است که در تولید ناخالص ملی نقش اساسی دارد. فولاد در تولید ناخالص ملی حدود ۲./. درصد نقش ایفا می‌کند و امیدواریم این نقش در اقتصاد ما پررنگ‌تر شود و با فعالیتهایی که برای افزایش ظرفیت در حال انجام است این اتفاق شکل جدی‌تری به خود بگیرد.
معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی ایمیدرو گفت: میزان مصرف سرانه کشورهای پیشرفته از فولاد بیش از ۳۵۰ کیلوگرم به ازای هر نفر است.
محمدی، میزان مصرف داخلی را نزدیک به ۲۰ میلیون تن و صادرات را حدود ۹ میلیون تن دانست و گفت: میزان مصرف فعلی کشور حدود ۱۲۵ کیلوگرم است که این عدد در سال‌های گذشته بیشتر بوده بطوریکه در برخی از سالها قریب به ۲۰۰ کیلوگرم مصرف به ثبت رسیده است. امیدواریم بتوانیم رشد بیشتری در مصرف و توسعه‌های زیر ساختی کشور داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در حالی میزان تولید فولاد قبل از انقلاب نزدیک به ۳ میلیون تن بود که امروز ظرفیت کشور به حدود ۳۰ میلیون تن و میزان تولید به حدود ۲۰ میلیون تن در سال رسیده است. بنابراین نسبت به قبل از انقلاب، ظرفیت ما تقریبا حدود ۱۰ برابر و میزان تولید حدود ۷ برابر افزایش یافته است.