درگیری لفظی «ضرغامی» با رئیس جمهور منجر به ممانعت از حضور او در جلسات شورای عالی فضای مجازی شد

نقد به «رئیس جمهور» آداب دارد
همدلی | گروه سیاسی ـ درگیری لفظی عزت‌الله ضرغامی رئیس پیشین سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با حسن روحانی رئیس جمهور در نشست شورای عالی فضای مجازی آنقدر بالا گرفت که از حضور ضرغامی در این نشست ممانعت شد.
از درون این مجادله چند پرسش می‌توان استخراج کرد و در صورت توجه شاید مسئولان محترم کشور بتوانند در این باره اندکی اندیشه کرده و خطایابی کنند. از سوی دیگر یادآوری برخی نکات نیز شاید برای مسئولان خالی از ایراد نباشد.
در اصل یکصدوسیزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی آمده: «پس از مقام رهبری، رئیس‌جمهور عالی‌ترین مقام رسمی کشور است ...» با این همه او نیز از نقد و اعتراض مصون نیست و موظف است پاسخگوی رفتار و عملکرد خود باشد.


اما آیا این نقد و اعتراض به عملکرد دومین مقام رسمی کشور سازوکار و آداب خاص خود را ندارد؟ آیا بالاترین مقام انتخابی کشور را که با رای مستقیم مردم به مسئولیت می‌رسد، را می‌توان در هرجا و مکان و با هر ادبیاتی به بوته نقد کشید؟
آیا نمایندگان مجلس که مانند رئیس‌جمهور با رای مستقیم مردم انتخاب شده‌اند می‌توانند هرطور که بخواهند و با هر شکلی از بیان، از رئیس جمهور انتقاد کنند؟ اگر چنین است پس «شانیت» رئیس جمهور بر اساس پشتوانه آرای مردمی، در کجا قرار دارد؟ اگر ادبیات و نحوه اعتراض «عزت‌الله ضرغامی» به روحانی همانی باشد که «علی نادری» فعال رسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی به آن اشاره کرده، آن کسی باید در گفتمان و نحوه بیان خود تجدید نظر اساسی کند، بی‌شک عزت‌الله ضرغامی است.
رئیس جمهور اگر هم راجع به فضای مجازی و حجاب، اظهارات نادرستی بر زبان آورده باشد، بی‌شک مجلس شورای اسلامی نخستین نهاد پرسشگر از او بابت اظهاراتش است نه یک عضور شورای‌عالی فضای مجازی، آن‌هم با چنین ادبیاتی!
شکی نیست که بر نحوه عملکرد روحانی و کابینه‌اش، انتقادهای جدی وارد است اما همانطور که پیش‌تر گفته شد، این نقد سازوکاری قانونی و ادبیاتی فاخر می‌طلبد.
پرسش دوم از شخص عزت‌الله ضرغامی است که اگر به رئیس جمهور گفته: «باید به من پاسخ بدهی»، باید پرسید چه کسی و کدام نهادی می‌تواند از او درباره مدیریت و عملکردش بر سازمان صدا و سیما و انتقادهای بسیار جدی به‌ویژه در پوشش خبرهای پس از رخدادهای انتخابات ریاست جمهوری سال 88، پرسش طرح کند؟
آیا رئیس پیشین سازمان صدا و سیما «پرسش» با این نوع ادبیات از خودش را برمی‌تابد؟ اگر چنین است، «همدلی» آمادگی دارد که نه با چنین ادبیاتی بلکه با ادبیاتی فاخر، پرسش‌هایی از ضرغامی درباره، «نوع صدا برداری و فیلم‌برداری‌های متفاوت» و البته جانبدارانه از نامزدهای ریاست جمهوری در مناظره‌های انتخاباتی سال ۸۸، نحوه پوشش به اخبار جان باختن «ندا آقاسلطان»، «سهراب اعرابی» و دیگر جان باختگان آن حوادث و همچنین نحوه پوشش خبری از «بازداشتگاه کهریزک» و ... مطرح کند.
ورود ممنوع به ضرغامی
رویداد 24 ـ  طی چند روز گذشته برخی منابع خبری اعلام کردند که در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی میان عزت‌الله ضرغامی و حسن روحانی مشاجره لفظی رخ داده است. آنگونه که گفته شده اختلاف ضرغامی و روحانی بر سر اظهارات رئیس جمهور درباره مساله حجاب و فضای مجازی بوده است.
عزت الله ضرغامی در جلسه شورای عالی فضای مجازی به حسن روحانی اعتراض و گلایه کرده که چرا چنین سخنانی درباره حجاب گفته و روحانی پاسخ داده او در مقامی نیست که از رئیس جمهور بازخواست کند و به ضرغامی گفته از جلسه بیرون برود.
یکی از فعالان رسانه‌ای اصولگرا خبر داده ضرغامی در واکنش به روحانی می‌گوید در جایگاهی نیستید که من را از جلسه بیرون کنید و در نهایت روحانی به نشانه اعتراض جلسه را ترک می‌کند. پس از این ماجرا امروز (دیروز) سایت جماران در خبری اعلام کرد که ضرغامی از حضور در جلسات شورای عالی فضای مجازی منع شده است.
آنگونه که جماران خبر داده، دستور اخراج ضرغامی از شورای عالی فضای مجازی از سوی دفتر یکی از مقامات عالی رتبه نظام به او ابلاغ شده است. با توجه به درگیری لفظی ضرغامی و روحانی، بزرگترین احتمال این است که دستور اخراج ضرغامی توسط دفتر روحانی به ضرغامی ارسال شده است.
ضرغامی پیش از این درباره وعده‌های تحقق نیافته روحانی به او انتقاد کرده بود و گفته بود تقریبا هیچ کدام از وعده‌های انتخاباتی آقای روحانی عملی نشده و راهبردهای او همگی به بن بست رسیده است.
این در حالی است که اظهارات ضرغامی از سوی برخی اصولگرایان نزدیک به او نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه اصولگرای جوان گفته بود ‌«شان حقوقی رئیس جمهور (هر کس که باشد) از ملت و نظام است. نباید در جمع زیردست یا زمانی که مدیر جلسه است چشم در چشم یا انگشت در چشم و دو به دو تا مرز شکستن او پیش‌رفت، اشتباه است. نگوییم این روحانی با آن مواضع حقش هست. شان حقوقی ارجح است».
برخی دیگر از اصولگرایان از ضرغامی حمایت کردند و او را به خاطر ایستادگی روی مواضعش ستوده بودند. سایت اصولگرای مشرق از زبان محمد ایمانی نوشته بود «باید به آقای ضرغامی به خاطر انتقاد و امر به معروف و نهی از منکر به جایی که سر جای خود (شورای عالی فضای مجازی) انجام داده، خدا قوت گفت، به ویژه اینکه این احساس تکلیف و صراحت به هنگام، مانع از ایجاد فضای اختناق و تک گویی و خودکامگی می‌شود».
اختلاف ضرغامی با روحانی بر سر موضوع انتخاب مجری برای گفت‌وگوی تلویزیونی با رئیس جمهور و ارائه گزارش صد روزه نیز قبلا حاشیه‌ساز شده بود. پس از انتخابات سال ۹۲ روحانی خواسته بود «سونیا پوریامین» مجری برنامه‌های آشپزی و اجتماعی باشد اما ضرغامی مخالفت کرده و گفته بود او اطلاعات سیاسی به روز ندارد. این اختلاف تا حدی پیش رفت که برنامه یکی دو ساعت با تاخیر پخش شده بود.
ضرغامی منتقد سرسخت روحانی است؛ او در فضای مجازی حضور فعال دارد و کنایه‌های خود به روحانی را هر از گاه آنجا منتشر می‌کند. هر زمان هم لازم شد، آن را در رسانه‌ای رسمی می‌گوید. او در مصاحبه‌ای به آرمان گفته بود: «نکته جالب درباره آقای روحانی این است که هنگامی که با ایشان صحبت می‌کنید و برای ایشان دوساعت استدلال می‌کنید، هنگامی که جلسه تمام می‌شود انگار که با این بشقاب صحبت کرده‌اید و هیچ تغییری در رویکرد ایشان مشاهده نمی‌کنید.این وضعیت حتی در چهره ایشان نیز وجود ندارد و چهره ایشان به شکلی نیست که انسان علاقه به ادامه دادن داشته باشد».
عزت الله ضرغامی در انتخابات سال ۹۶ به عنوان نامزد اصولگرایان وارد شد اما به عنوان نامزد نهایی انتخاب نشد.
روحانی چه گفته بود؟
روحانی هفته پیش در جلسه‌ای با حضور وزیر، معاونان و مدیران وزارت ارتباطات گفته بود «متاسفانه در مساله حجاب، اول از زن شروع می‌کنیم، درحالی‌که قرآن ابتدا مرد را از نگاه هرز دور می‌کند، اما ما می‌رویم و به‌خاطر حجاب دختران و زنان را دستگیر می‌کنیم... همه آنچه درباره حجاب در قرآن آمده برای حمایت از زن است، اما به‌گونه‌ای رفتار شده که انگار باید چماقی بر سر زن باشد و این به‌خاطر آن است که مساله حجاب را درست در جامعه تبیین نکردیم».
این سخنان روحانی، انتقاد آیت‌الله مکارم شیرازی را نیز به همراه داشت. مکارم گفته بود سخنان روحانی درباره «فضای مجازی» و «حجاب» زننده بوده است.
جزئیات درگیری لفظی چه بود؟
متن خبر منتشر شده از علی نادری در فضای مجازی به این شرح است:
وقتی در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی، ضرغامی به روحانی تذکر میده که این حرف‌ها چی بود راجع به فیلترینگ و حجاب زدی، روحانی میگه به شما ربطی نداره من چی گفتم. ضرغامی هم میگه به خودت و همه کس و کارت ربط نداره به من ربط داره شما باید اینجا توضیح بدید چرا این حرف‌ها رو زدی. روحانی بهش میگه از جلسه برو بیرون. ضرغامی هم میگه تو نمی‌تونی به من بگی برو بیرون. روحانی هم میگه تا ضرغامی توی جلسه باشه من شرکت نمی‌کنم. دستانش میلرزیده، پا میشه میره. ضرغامی به برخی از اعضا که تلاش می کردند قانعش کنن بره بیرون میگه ما چهل سال پیش انقلاب کردیم که مملکت باد دماغ و شاه نداشته باشه!
سایر اخبار این روزنامه
در آستانه دهه فجر و چهلمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ رهبر انقلاب در مرقد امام خمینی(ره) وگلزار شهدا حضور یافتند افتتاحیه جشنواره سی‌وهفتم فیلم فجر با حاشیه‌های بسیار عجیبی همراه بود؛ از آوازِ زن تا آوارِ «پیرزن» درگیری لفظی «ضرغامی» با رئیس جمهور منجر به ممانعت از حضور او در جلسات شورای عالی فضای مجازی شد «همدلی» حاشیه‌های اجرای یک سیاست اقتصادی قدیمی را ارزیابی کرد افزایش قیمت بنزین، استراتژی یا آستانه تحمل مردم «همدلی» از ساختمان‌های ناامن پایتخت گزارش می‌دهد 22هزارسقف‌ لرزان در تهران گزارش فرماندهان اطلاعاتی آمریکا به سنا، در تقابل با روایت تیم ترامپ از بازیگران جهانی قرار گرفت عضو اسبق نمایندگی ایران در سازمان ملل: ایران نگران سرمایه‌گذاری‌هایش در ونزوئلا است رئیس سازمان انرژِی اتمی: صنعت هسته ‌ای بدون کیک زرد پیشرفتی نخواهد داشت علی لاریجانی: مشکل گرانی حل می‌شود در آستانه دهه فجر و چهلمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ رهبر انقلاب در مرقد امام خمینی(ره) وگلزار شهدا حضور یافتند در پیام‌های جداگانه؛ رهبر انقلاب درگذشت مرحوم حبیبی و مرحوم مهرآئین را تسلیت گفتند