فصلی تازه در روابط تهران و پکن

گروه سیاسی: چهار وزیر دولت «حسن روحانی» به همراه «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی صبح دیروز (سه‌شنبه) وارد پکن شدند.  وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود با همتای چینی خود دیدار و این سفر را سرآغاز جدیدی در روابط دو کشور دانست. چین به عنوان شریک استراتژیک ایران در ایام تحریم شناخته می‌شود، همچنین بعد از آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران بیشترین نفت ایران توسط چین خریداری می‌شود. «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی مهمان آینده نزدیک پکن خواهد بود.
«بیژن نامدار زنگنه»، وزیر نفت، «فرهاد دژپسند»، وزیر امور اقتصادی و دارایی، «عبدالناصر همتی»، رئیس کل بانک مرکزی، «غلامرضا تاجگردون»، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس و «فریدون حسنوند»، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این سفر حضور دارند. 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «وانگ یی»، همتای چینی خود با اشاره به اهمیت روابط چین و ایران تاکید کرد: ایران مهمترین رابطه راهبردی را در جهان با چین دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از العالم، «محمد جواد ظریف روز گذشته (سه‌شنبه) در این دیدار که در مهمانسرای دولتی پکن برگزار شد از سفر «علی لاریجانی» و هیات همراه به چین به عنوان یک شروع جدید یاد کرد و افزود: چین از کشورهای مهم برای ایران است و در سیاست خارجی ایران نقش بالایی دارد. وی با اشاره به اینکه به همراه رییس مجلس و یک هیات بلند پایه به پکن سفر کرده است، تصریح کرد این سفر شروع تازه‌ای در روابط دو کشور است و نگاه راهبردی تهران به چین را نشان می‌دهد.


وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با تبریک سال نو چینی به مردم و دولت این کشور از استقبال گرم چین از این سفر قدردانی کرد.
«وانگ یی»، وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین نیز در این دیدار ضمن تاکید بر اهمیت روابط دو کشور افزود: سفر «شی جین‌پینگ» رییس جمهوری خلق چین در اسفند سال ۹۴ به تهران روابط دو کشور را به سطح راهبردی ارتقا داده است. وزیر امور خارجه چین در این دیدار از تمایل کشورش برای تحکیم روابط با ایران خبر داد.
«وانگ یی»، پس از دیدارش با ظریف در جمع خبرنگاران اظهار کرد که سخنرانی وزیر امور خارجه کشورمان در نشست امنیتی مونیخ را تماشا کرده است.
وی در این‌باره خطاب به ظریف گفت: من در تلویزیون دیدم که در نشست امنیتی مونیخ به طور واضح و آشکار از حقوق ایران دفاع کردی. به گمانم صدها میلیون چینی نیز سخنرانی تو را تماشا کردند. تو حال یک شخص مشهور هستی. 
وانگ یی افزود: من از این فرصت استفاده می‌کنم تا ارتباطات استراتژیک عمیقی با دوست قدیمی‌ام داشته باشم تا (از طریق آن) اعتماد استراتژیک میان دو کشور را عمیق‌تر کنیم و از شراکت استراتژیک و پیشرفت‌های دوجانبه گسترده جدید اطمینان حاصل کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در دیدار با رئیس پارلمان خلق چین ضمن تأکید بر روابط دوستانه بین دو کشور گفت: ما در زمینه‌های مختلف آماده تقویت و گسترش روابط با کشور چین هستیم.«علی لاریجانی» هدف از سفر به چین را گسترش همکاری‌های دو کشور برشمرد و اظهار داشت: ایران آماده تقویت روابط در زمینه‌های مختلف با کشور چین است.
در این دیدار «لی جان شو»، رئیس پارلمان خلق چین با تأکید بر روابط دیرینه دو کشور گفت: در طول دو هزار سال رابطه بین دو کشور هرگز نزاع و اختلافی وجود نداشته است.