شناسايي تغيير دهندگان نظرسنجي

آرمان‌: بر همگان نحوه برنامه‌سازی رسانه‌ ملی آشکار است چرا که روی یک موج سیاسی حرکت می‌کند و هر گروه یا شخصی با این موج سیاسی به مخالفت بایستد آن را از برنامه‌هایشان حذف و به گونه‌ای مورد حصر قرار می‌دهند. صداوسیما حتی به شخص رئیس‌جمهور هم رحم نمی‌کند و در صورت آنکه متوجه شود موضع دولت با این رسانه مخالف باشد سخنان او را هم حذف و حتی برنامه‌هایی در مخالفت با دولت(در جهت تخریب عملکرد دولت) می‌سازد. مردم نسبت به این رویکرد و حرکات رسانه ملی کاملا آگاه هستند و به همین جهت روزبه‌روز از محبوبیتی که شاید بتوان گفت 10سال پیش داشت کاسته شده و حتی بسیاری از مردم هم عنوان می‌کنند که هیچ برنامه‌ای از صداوسیما را نگاه نمی‌کنند. چرا که این رسانه تنها با یک نگاه سیاسی به مسائل حرکت می‌کند. از جمله نگاه‌های سیاسی صداوسیما می‌توان به نقد برخی از برنامه‌ها اشاره کرد. پس از اعلام برنامه نقد مبنی بر نقد و بررسی فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» بدون حضور کارگردان این فیلم بر همگان مجددا مشخص شد که این رسانه ملی تنها به یک سو حرکت می‌کند یا حضور شهردار اسبق تهران و پخش اظهاراتش که بدون حضور شهردار و اعضای شورای شهر فعلی تهران برگزار شد، از این دست اقدامات صداوسیما است. صداوسیما برای آنکه القا کند برنامه‌هایش بسیار مورد توجه مردم کشور قرار دارد دائما ‌آمارهایی را ثبت و منتشر می‌کند که این آمارها نشان دهنده بالا بودن بیننده‌هاست، اما این موضوع در حالی است که بسیاری از کاربران اپراتورهای تلفن همراه طی روزهای گذشته اعلام کردند پیامک تأیید رأی به یک برنامه تلویزیونی برایشان ارسال شده، در حالی که آنها اصلا در این رأی‌گیری شرکت نکرده بودند و یا رای‌شان برنامه دیگری بوده است. این موضوع از اختلال در سامانه رأی‌گیری بخش مردمی جشنواره تلویزیونی جام‌جم حاکی بود.
آرای اعلام‌شده، واقعی نیستند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همان زمان اعلام کرد آرای اعلام‌شده، واقعی نیستند و از بررسی این موضوع و ارسال نتایج به صداوسیما و پلیس فتا خبرداد. البته پس از آن، دبیر جشنواره تلویزیونی جام جم مدعی شد «جابه‌جایی آرای نظرسنجی محبوب‌ترین برنامه صداوسیما را شرکتی که از وزارت ارتباطات مجوز دارد، انجام داده است»، اما سیدجمال هادیان رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این ادعا را رد کرده و گفت: تغییر آرا در شرکت طرف قرارداد تبلیغات انحصاری صداوسیما صورت گرفته است که هیچ مجوزی از وزارت ارتباطات ندارد. وزیر ارتباطات، با تاکید بر شفاف‌سازی در این زمینه در پست توئیتری نوشت: ‏شرکت‌های ارزش افزوده و USSD مجوزی از وزارت ICT ندارند و فعالیت آنها مطابق قانون تجارت است، اگر آنگونه که در بخش‌های خبری سیما طرح شد، فعالیت آنها باید با اخذ مجوز از وزارت ICT باشد، مطابق مصوبه ۱۹۲ کمیسیون تنظیم مقررات، تبلیغ یا فعالیت آنها سریعا در صداوسیما متوقف شود. در نهایت آذری‌جهرمی از شناسایی عامل دستکاری در نظرات مردم خبر داد و در توئیتر نوشت: گزارش کامل و با جزئیات فنی چگونگی دستکاری نظرات مردم در جشنواره صداوسیما، نهایی و برای پلیس ارسال شد. عامل دستکاری در نظرات مردم شناسایی شده است. هک یا اختلال منتفی است. طبیعتا شناسایی آمر یا آمران و انگیزه آنها را پلیس پیگیری خواهد کرد.
فیلمساز خطرناک!


محسن امیــــــــــریوسفی کارگردان فیلم آشغال‌های دوست‌داشتنی در این باره اظهار داشت: «قرار بود جمعه شب در برنامه سینمایی نقد سینما در مورد فیلم با آقای افخمی صحبت کنم ولی شب گذشته تهیه‌کننده محترم برنامه اطلاع دادند که از طرف تلویزیون اجازه حضور در این برنامه به من داده نشده است. این در حالی است که آذرماه من در برنامه زنده میزانسن شبکه ۵ در مورد بحث پروانه ساخت صحبت کردم ولی شاید چون آن موقع بی‌کار و فقط به دنبال اکران فیلمم بودم خطری برای تلویزیون وجود نداشت ولی الان به علت اکران «آشغال‌های دوست‌داشتنی» فیلمسازی خطرناک شده‌ام! متاسفانه پیش از این هم از پخش تیزر تلویزیونی محروم شدیم و توجهی به درخواست ما نشد. کارگردان فیلم آشغال‌های دوست‌داشتنی ادامه داد: واقعیت این است که بعد از شش سال توقیف و در فصل بد اکران مردم استقبال غیرمنتظره‌ای از «آشغال‌های دوست‌داشتنی» کردند و این استقبال بدون حمایت تلویزیون بود و همین نشان می‌دهد که فیلم ما نیازی به تلویزیون ندارد ولی سوال من این است: تلویزیونی که کتک خوردن چندباره زن از شوهر را عادی جلوه می‌دهد و گفت‌وگو درباره مسائل خصوصی اسطوره‌ای مثل تختی را مثل آب خوردن بیان می‌کند چگونه است که فیلمی را که مورد استقبال مردم قرار گرفته و صدرنشین اکران اسفندماه شده این‌چنین کنار می‌گذارد؟ تلویزیونی که کسی چون عادل فردوسی‌پور را این‌گونه کنار می‌گذارد و برنامه‌های سرگرم‌کننده‌اش کپی دست چندم آن‌ور آبی است و اسپانسرهای مربع ستاره‌ای‌اش کم مانده وسط اذان هم تبلیغ پخش کنند! با فیلمی مثل «آشغال‌های دوست‌داشتنی» مشکل دارد که در مورد گفت‌وگو، وحدت و آشتی است. او افزود: البته از طرفی هم می‌شود دید تلویزیونی که سال‌ها بزرگان فرهنگ و هنر کشورمان را کنار گذاشته و فیلم‌های مطرح سینما را هر بار کوتاه‌تر می‌کند و سانسور روی سانسور می‌کند دیگر حوصله یک فیلم سینمایی روی پرده مثل «آشغال‌های دوست‌داشتنی» را ندارد که بعد از شش سال توقیف و در فصل سرد اکران هنوز جان دارد و مردم آن را می‌پسندند؛ فیلمی که حالا هر تماشاگرش یک رسانه برای آن شده است. مساله من حضور داشتن در یک برنامه تلویزیونی نیست ولی امیدوارم تلویزیون از آشغال‌های دوست‌داشتنی ‌هراسی دست بردارد. او تصریح کرد: همان‌طور که در شش سال گذشته تابع نگاه آرام و صلح‌طلب «آشغال‌های دوست‌داشتنی» بودم و با تلاش و آرامش فیلمم را رفع توقیف کردم حالا هم می‌گویم: آقای صداوسیما، «آشغال‌های دوست‌داشتنی» فقط یک فیلم است؛ لطفا از آن نترسید».