وقتی انبوه‌سازان قانون را دور می‌زنند نگرانی از سه شیفته شدن مدارس شهرستان‌های تهران

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با بیان اینکه نگران سه شیفته شدن مدارس در برخی مناطق شهرستان‌های تهران هستیم، گفت: متوسط تراکم در تهران ۳۲ نفر است و هشت نفر بیشتر از سرانه متوسط کشوری است. کلاس‌هایی داریم که تا لب سکو و تخته دانش‌آموز نشسته و حتی امکان حرکت معلم در بین دانش‌آموزان مشکل است.
علی شهری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یاد مرحوم محمدرضا حافظی، مدیرعامل جامعه خیرین مدرسه‌ساز اظهار کرد: در دو سه سال اخیر که منابع دولت با محدودیت روبه‌رو شد شاهد نقش پررنگ‌تر خیرین مدرسه‌ساز در امر مدرسه‌سازی بودیم و امروز حدود نیمی از مدارس کشور خیرساز هستند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در استان تهران و در مهرماه جاری دو سوم مدارس تحویلی با کمک خیرین مدرسه‌ساز ساخته شد. مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با بیان اینکه تلاش خیرین مدرسه‌ساز به الگویی تمام عیار برای سایر خیرین کشور تبدیل شده است، گفت: امروز خیرین مدرسه‌ساز از حیث تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته در رتبه اول در کشورند. مجامع خیرین مدرسه‌ساز برای اشاعه فرهنگ مدرسه‌سازی شب و روز در تکاپو و فعالیت هستند. شهری ادامه داد: میزان تعهدات خیرین ما در سال گذشته از ۶۴ میلیارد تومان در استان تهران فراتر رفته و به ۱۹۲ میلیارد تومان رسیده است و یکی از دلایل افزایش مشارکت خیرین در شرایط اقتصادی اخیر، مرهون اطلاع‌رسانی و تبیین مشکلات آموزش و پرورش است که باید از رسانه‌ها نیز در این راستا قدردانی کرد. وی از برگزاری بیست و یکمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز تهران در دوشنبه آینده، سوم تیرماه در پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد و درباره مشکلات مدارس در تهران گفت: در مقایسه با سیستان و بلوچستان، اگرچه آنجا فضای آموزشی سرانه پایینی دارد، اما مشکل مضاعف ما نسبت به سیستان و بلوچستان، تراکم بالای کلاسی است و باوجود آنکه تراکم میانگین دانش‌آموزی در سطح کشور ۲۴ نفر در کلاس است، بعضا شاهد دو برابر این میزان در کلاس‌ها هستیم و شهر قدس بالاترین تراکم را در سطح کشور دارد. وی افزود: متوسط تراکم در تهران ۳۲ نفر است و هشت نفر بیشتر از سرانه متوسط کشوری است. کلاس‌هایی داریم که تا لب سکو و تخته دانش‌آموز نشسته و حتی امکان حرکت معلم بین دانش‌آموزان مشکل است.
وی با اشاره به ضرورت ساخت ۱۲ هزار کلاس درس در سطح تهران و انجام مکاتباتی از سال گذشته با استانداری در این زمینه از محل کمک‌های خیرین، اعتبارات دولتی و تبدیل به احسن املاک آموزش و پرورش گفت: این طرح به تایید استاندار تهران رسید و به فرمانداران نیز ابلاغ شد. دو بخش منابع مالی خیرین و دولت محقق شده است اما در بخش تبدیل به احسن املاک هنوز انتظارات محقق نشده است. مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با بیان اینکه سال گذشته تعدادی املاک بلااستفاده که قابل تبدیل به احسن هستند شناسایی شدند که باید زمینه تغییر کاربری در کمیسیون ماده ۵ شهرداری فراهم شود گفت: در این راستا اقداماتی انجام شده ولی آموزش و پرورش شهر تهران متولی است و درخواست کرده‌ایم که کمک بیشتری کنند تا بتوانیم این کار را انجام دهیم؛ اگر این بخش از کار نیز پیش برود، امیدواریم بخش عمده‌ای از مشکلات ما در مناطق پرتراکم و دارای بافت فرسوده حل شود. شهری به رایزنی با نمایندگان مجلس برای درنظر گرفتن ردیف اعتباری ویژه برای مدرسه‌سازی استان تهران نیز اشاره کرد و گفت: ۱۲ هزار کلاس درس نیاز است که با در نظر گرفتن جمعیت فعلی دانش‌آموزی برآورد شده است و اگر رشد جمعیت را لحاظ کنیم به ۱۸ هزار کلاس در چندسال آینده نیاز خواهیم داشت. وی ادامه داد: برای ایجاد هرکلاس متوسط ۳۰۰ میلیون تومان نیاز است. با اعتبارات و شرایط فعلی ساخت مدارس مورد نیاز بیش از ۳۰ سال طول می‌کشد و باید ردیف ویژه اعتباری دیده و یا تبدیل به احسن املاک آموزش و پرورش برای تامین منابع انجام شود. شهری با بیان اینکه نگران سه شیفته شدن مدارس در برخی مناطق شهرستان‌های تهران هستیم گفت‌: از خیران می‌خواهیم کمک بیشتری به ما داشته باشند.


شهری در ادامه درباره مشکل کمبود مدارس در مناطق و محله‌های انبوه‌ساز گفت: به ازای هر ۲۰۰ واحد مسکونی باید زیرساخت‌های آموزشی نیز فراهم شود. یک اشکال در اجرا این است که ساخت مدرسه به انتهای کار منوط می‌شود و معمولا انبوه‌سازان آن را انجام نمی‌دهند و همکاران ما اقامه دعوا و شکایت می‌کنند که حتی اگر منجر به رای هم بشود باز هم برای فرزندان ما مدرسه نمی‌شود. وی ادامه داد: این کار در پروسه اجرا باید همزمان انجام شود. یک اتفاق ناخوشایند دیگر هم که رخ می‌دهد این است که چون انبوه‌سازان باید به ازای هر ۲۰۰ واحد یک مدرسه بسازند، ۱۹۹ واحد می‌سازند که از شمول قانون خارج شوند که باید اقدامات نظارتی در این زمینه توسعه یابد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با بیان اینکه تعداد مسکن مهر ۳۴۵ هزار واحد در تهران است که ۳۸۷ مدرسه ۱۵ کلاسه حتی دوشیفته با ۵۸۰۰ کلاس نیاز دارد گفت: از این تعداد ۹۷ مدرسه و کمتر از یک سوم آماده شده و فعال است. وی با اشاره به مدارس منطقه۲۲ گفت: 24 مدرسه دولتی با ۲۷۹ کلاس درس برای ۱۰ هزار جمعیت دانش‌آموزی و 27 مدرسه غیردولتی با ۲۵۰۰ دانش‌آموز در این منطقه داریم. معادل همین تعداد مدرسه، در چند سال آینده نیاز است. در منطقه ۲۲ زمین آموزشی کم دیده شده است. اگر شهرداری زمین تخصیص دهد منابع ساخت را از طریق تعهدات خیری و منابع دولتی تامین می کنیم.
همچنین‌ نعمت بنی‌آدم، رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین مدرسه‌ساز شهر تهران نیز در این نشست ضمن گرامیداشت یاد مرحوم محمدرضا حافظی و دیگر خیران بزرگ عرصه مدرسه‌سازی که صدها مدرسه ساختند گفت: حافظی پرچمدار این نهضت بزرگ بود. امروز با ۶۰۰ هزار خیر در سطح ایران و هزار خیر در خارج از کشور این رساله به خوبی نگاشته شده و به اینجا رسیده‌ است و مدرسه‌سازی توسط خیرین از یک نهال کوچک به درختی تنومند تبدیل شد. وی افزود: استان تهران با معضلات بسیاری روبه‌رو است که از جمله آنها می‌توان به ساختمان‌های با قدمت ۶۰ و ۷۰ ساله اشاره کرد. خیرین مایل به ساخت مدارس در شهر و روستای خودشان هستند. با این وجود وقتی مشکلات را برای خیرین بازگو می‌کنیم، پای کار می‌آیند ولی باز هم کافی نیست. وی ادامه داد: ۴۰ تا ۵۰ درصد مدارس تهران قدیمی‌اند و احتیاج به مرمت و بازسازی دارند.
در ادامه سیدهادی موجانی، رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین مدرسه‌ساز شهرستان‌های استان تهران به مرور پیشینه شکل‌گیری مجمع خیرین مدرسه‌ساز تهران پرداخت و گفت: پس از آن در شهر مقدس مشهد در دهه ۷۰ جامع خیرین مدرسه‌ساز کشور تشکیل شد. از آن زمان ۵۰۰ مجمع در سطح کشور و ۱۰ مجمع در خارج از کشور با جمعیتی بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر در داخل و هزار نفر در خارج از کشور شکل گرفته و فعالیت می‌کنند. وی افزود: خیرانی داشتیم که همه زندگی‌شان را وقف مدرسه‌سازی کرده‌اند. ثروتمندان بسیاری داریم که از آنها می‌خواهیم بخشی از ثروت خود را صرف خدمت به خلق، اعتلای فرهنگ و امر خیر مدرسه‌سازی کنند تا نام‌شان ماندگار شود. موجانی با بیان اینکه هنوز در کشور‌ کمبود مدرسه داریم و شهرستان‌های استان تهران از جمله محروم‌ترین مناطق محسوب می‌شوند، اظهار کرد: از تمام خیرین و سازمان نوسازی مدارس قدردانی می‌کنم. از رسانه‌ها می‌خواهم هرچقدر می‌توانند مردم را به امر خیر مدرسه‌سازی تشویق و ترغیب کنند.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس‌جمهوری در جلسه هیئت دولت: حمله به دو نفتکش، واکنش به روابط نزدیک ما با آسیا، ژاپن و چین بود محمدرضا ستاری بود یا نبود ترامپ چه تفاوتی می‌کند؟ به ازای هر هزار هکتار جنگل به طور متوسط چند جنگلبان در ایران فعالیت می‌کنند؟ نسبت منفی جنگل به جنگلبان در ایران چرا در برخی موارد با آثار هنری دارای مجوز از وزارت ارشاد، رفتارهای فراقانونی می‌شود؟ وقتی انبوه‌سازان قانون را دور می‌زنند نگرانی از سه شیفته شدن مدارس شهرستان‌های تهران «ابتکار» از فرآیندهای پوپولیستی خلاف تحزب در فضای سیاسی کشور گزارش می‌دهد بازاریابی سیاسی با فراخوان انتخاباتی منابع دیپلماتیک از احتمال سفر وزرای خارجه سه کشور اروپایی به تهران در آینده‌ای نزدیک خبر دادند «ابتکار» از تلاش مسئولان برای به حاشیه نرفتن مستاجران گزارش می‌دهد «اقدام ملی» برای کنترل بازار مسکن وزیر نفت در حاشیه جلسه هیئت دولت: من نگفتم مشتری‌های نفتی ما جاسوس هستند دادستان کل کشور: از آغاز تیرماه شاهد تحولات قابل‏ توجهی در فضای مجازی خواهیم بود علی شمخانی: در برابر بدعهدی طرف مقابل، گام به گام تعهدات برجامی خود را کاهش می‌دهیم