رییس جمهوری در مراسم آغاز تولید انبوه خودروهای دناپِلاس و پژو۲۰۰۸: عده ای در صدد تحمیل اراده خود به ملت هستند

«کسی می‌تواند برای اشتغال وعده بدهد که سختی ایجاد اشتغال کشیده باشد. آنها که وعده و آمارهای عجیب می‌دهند؛ بهتر است ابتدا از متخصصین سوال کنند.» این بخشی از سخنان حسن روحانی، رییس‌جمهوری کشور در مراسم آغاز تولید انبوه خودروهای دناپِلاس و پژو۲۰۰۸ بود. رییس دولت مستقر و کاندیدای دوازدهمین دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری همچنین ضمن تاکید بر ضرورت تلاش همگانی برای تقویت تولید و اشتغال در کشور گفت: دستاوردهای کشور در زمینه‌های تولید و فناوری حاصل و مرهون زحمات معلمان سختکوش است؛ کلاس درس معلمان و اساتید ما راه زندگی را به ما آموخت و دانش و مهارت را به ما یاد داد و ما هرگز آنان را از یاد نخواهیم برد.
هیچگاه به تولید داخلی‌مان، نه نمی‌گوییم
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: هنگامی که در سنگرهای رزمندگان حضور پیدا می‌کردیم، انسان احساس غرور می‌کرد که این ملت، هرگز خسته نشده و از پا نمی‌نشیند و برای منافع، عزت و استقلال خود از همه توانش استفاده کرده تا دل مردم را شاد و دشمن را مایوس کند و امروز هم در ایران‌خودرو همین احساس را دارم. رییس‌‌جمهور با بیان اینکه کارگران، مهندسان، طراحان و مدیران ما همگی تلاش کردند تا دل ملت را شادمان و به فشار و توطئه بیگانگان «نه» بگویند و آنها را مایوس سازند، گفت: ما هیچگاه به تولید داخلی‌مان، نه نمی‌گوییم. اگر کسی به تولید خودروی داخلی نه بگوید، کار درستی انجام نداده، بلکه ما باید به همه آنهایی که برای تولید داخلی تلاش می‌کنند پاسخ مثبت دهیم. روحانی با بیان اینکه کار بزرگی که در صنعت خودرو انجام شده، باید همپای فناوری‌ها و بازار روز جهان ارتقا یابد، تاکید کرد: ما امروز در صنعت خودرو سربلند بوده و وارد نوآوری‌های جدید و برداشتن قدم‌های نو شده‌ایم. رییس دولت تدبیر و امید ضمن اشاره به اینکه صنعت خودرو در ایران، دارای قدمت زیادی بوده و فراز و فرود، فراوانی داشته است، گفت: باید از فضا و فرصت‌ها در دنیای امروز به درستی استفاده کنیم. اگر سرمایه و تکنولوژی آمادگی ورود به کشور را دارد، باید از آن استفاده کنیم و فرصت را از دست ندهیم. اگر بازاری در منطقه و جهان وجود دارد که آماده است از تولیدات ما استفاده کند و از آن استفاده نکنیم، فرصت را از دست داده‌ایم. وی با بیان اینکه باید فرصت‌ها را مغتنم بشماریم، گفت: ملت توانمند، غیور و انقلابی، ملتی است که از فرصت‌ها به درستی در جهت منافع ملی استفاده کند. اگر فرصت تکنولوژی، سرمایه و بازار خارجی را از دست بدهیم، نمی‌توانیم توسعه و پیشرفت سریع داشته باشیم.
قول دادیم چرخ سانتریفیوژها بچرخد؛ موفق شدیم


رییس‌‌جمهور با بیان اینکه امروز قدم مهمی در صنعت خودروی کشور برداشته شده، اظهار داشت: تلاش دولت یازدهم از ابتدا بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌های سرمایه گذاری و فناوری برای طراوت تولید داخلی و ایجاد فرصت برای اشتغال جوانان و کارآفرینان داخلی بود. روحانی با اشاره به اینکه پیش از دولت یازدهم براساس گزارش مسئولان، بازاری برای قطعه‌سازان کشور وجود نداشت و تنها چند روز در هفته فعالیت می‌کردند، گفت: اینکه امروز قطعه سازان ما به قدری پرکار شده‌اند که تمام هفته و حتی روزهای تعطیل را مجبور به فعالیت هستند، به معنای آن است که هم چرخ سانتریفیوژها می‌چرخد و هم صنعت و هم تولیدات کشور در چرخش هستند و این همان قولی است که از ابتدا به مردم داده بودیم. امروز پیشرفته ترین سانتریفیوژ آی‌آر8، در حال فعالیت و کار کردن است و در عین حال چرخ‌های تولید و صنعت کشور هم پیشرفت داشته‌اند.
اعتدال و عقلانیت، یعنی درست حرف زدن با دنیا
رییس دولت یازدهم با ذکر این خبر که امروز صنعت خودرو در میان دیگر صنایع رتبه اول را دارد، گفت: 18 درصد از رشد بخش صنعت کشور به خودروسازی تعلق دارد. این در حالی است که زمانی صنعت خودرو دچار رکود بود و باعث شد دیگر صنایع مانند فولاد و صنایع پایین‌دستی مرتبط با خودروسازی هم تحرکشان کاهش یابد. رییس‌‌جمهور با تاکید بر اینکه امروز یک حرکت ارزشمند در سایه قرار گرفتن در مسیر اعتدال به دست آمده، افزود: تندروی، خشونت و افراط و تفریط آن شرایط گذشته را به دنبال داشت و اعتدال، عقلانیت با دنیا درست حرف زدن و جهان را وادار کردن به اینکه با ایران به درستی سخن بگوید، شرایط امروز را رقم زده است. روحانی خاطرنشان کرد: در دورانی که توافق برجام به امضاء می‌رسید، برخی از سایت‌ها و رسانه‌ها نوشتند که این توافق تنها روی کاغذ بوده و عملی نمی‌شود و می‌گفتند هواپیما و خودرویی که در توافق آمده کاغذی است، اما امروز می‌بینیم که خودرو تولید شده و سرمایه‌گذاری مشترک به انجام رسیده است. رییس‌‌جمهور در این نشست اعلام کرد: ما هیچگاه به مردم دروغ نگفته و نخواهیم گفت، چرا که اساس کار ما بر مبنای صداقت و شفافیت است و اگر اشتباه کنیم از مردم عذرخواهی خواهیم کرد و زبان ما برای عذرخواهی از مردم و بیان حقایق و واقعیت‌ها به آنها دچار لکنت نمی‌شود. روحانی افزود: عده‌ای به اینکه کشور متعلق به مردم بوده و مردم صاحبان کشور هستند اعتقادی نداشته و می‌گویند مردم فقط باید از ما تبعیت داشته باشد.
ما باید تابع خواست مردم باشیم
حسن روحانی، کاندیدای دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری معتقد است که مردم تنها در برابر قدرت خدا تسلیم هستند و بعد از فرمان خدا ما باید تابع خواست مردم باشیم؛ چرا که کشور به مردم تعلق دارد و اگر این را قبول و باور کنیم، همه امور درست خواهد شد، اما اگر مردم و حضورشان در پای صندوق رای را موضوعی تشریفاتی بدانیم به جایی نخواهیم رسید. روحانی با تاکید بر اینکه اساس تفکر دولت یازدهم بر مبنای این است که مردم، صاحب کشور بوده و خواست، مطالبات و نظرات مردم باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: براساس بیان امام راحل و عزیزمان، مردم، ولی نعمت ما هستند و به تعبیر مقام معظم رهبری، رای و خواست مردم حق الناس بوده که باید از آن صیانت شود. رییس‌ دولت مستقر افزود: همه باید پای صندوق رای رویم و در نهایت آنچه مردم خواستند را محترم شمرده و حق آنان بدانیم. روحانی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های دولت یازدهم تعامل سازنده و موثر با جهان بوده است، گفت: ما در تعامل سازنده با جهان، قدرت‌ها را وادار کردیم که اعتراف کنند آنچه نسبت به ایران وجود داشته تهمت ناروا بوده است و به همه جهانیان اعلام کردیم که اتهام ساختن بمب اتم در ایران دروغ محض است. رییس‌‌جمهور ضمن تاکید به این مسئله که مبنای تحریم‌ها، توسط ملت ایران از بین برده شد، گفت: ملت ایران در سال 92 به صحنه آمده و حماسه‌ای بزرگ آفریدند و دولت هم براساس قولی که به مردم داده بود، با رهنمودهای مقام معظم رهبری و حمایت مردم به قول خود در تعامل سازنده با جهان عمل کرد.
دست به دست هم دادن برای تولید ملی و اشتغال
روحانی اظهار داشت: تا زمانی که یک محصول در بازار رقابت جهانی حضور پیدا نکرده، نمی‌تواند به شرایط استاندارد دست پیدا کند، بلکه باید خودروی ما وارد این بازار شده تا به ناچار فناوری، طراحی و قیمت آن، جهانی شود. رییس‌‌جمهور افزود: امروز که کارگران، مهندسان و مدیران ما با همکاری دیپلماتها ، تولید و اشتغال را ارتقاء داده اند و توانسته‌اند به این موفقیت دست پیدا کنند، یکی از روزهای جشن ملی در کشور است. محصول کار امروز دست به دست هم دادن برای تولید ملی و اشتغال است.‌ رییس‌‌جمهور با تاکید بر ضرورت تلاش در راستای افزایش تولید و فراهم کردن اشتغال برای جوانان، گفت: شعار دادن نسبت به اینکه می‌توانیم چه تعداد اشتغال ایجاد کنیم، بسیار آسان است، اما کسی می‌تواند برای اشتغال وعده بدهد که سختی ایجاد اشتغال کشیده باشد و بداند این کار در عمل با چه دشواری‌هایی همراه است.
در پایان این مراسم از سوی ایران خودرو اولین محصولات تولیدی خودروی تمام ایرانی دنا پلاس به خانواده شهدای آتش‌نشان فداکار حادثه ساختمان پلاسکو اهدا شد.
سایر اخبار این روزنامه
بُگذار این وطن بار دیگر همچون وطن شود* عارف در دیدار جمعی از مدیران مسیٔول رسانه ها بیان کرد عدم مشارکت حداکثری یعنی بازگشت به دوران هشت ساله گذشته رفتار سیاسی کاندیدای سه دوره انتخابات ریاست جمهوری بررسی شد آش مخصوص قالیباف برای ایجاد یک میلیون شغل حدود 300 هزار میلیاردتومان منابع مالی نیاز داریم وعده های نجومی منهای سرمایه گذاری! عارف در دیدار جمعی از مدیران مسیٔول رسانه ها بیان کرد عدم مشارکت حداکثری یعنی بازگشت به دوران هشت ساله گذشته «ابتکار» رویکرد کاندیداهای ریاست جمهوری در سیاست خارجی را بررسی می کند دیپلماسی پاشنه آشیل رقبای روحانی در انتخابات سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با معرفی ناشران برگزیده 95 افتتاح شد آغاز مهمانی کتاب مسجد جامع اصفهان؛ جایی که خارجی‌ها پیش از ایرانی‌ها آن را می‌شناسند گرد فراموشی بر خاک مقدس رییس جمهوری در مراسم آغاز تولید انبوه خودروهای دناپِلاس و پژو۲۰۰۸: عده ای در صدد تحمیل اراده خود به ملت هستند سیدعلی محقق این سنگ‌ها مفت نیست، آقای پوپولیست! در معادله میان کاندیداهای اصولگرای ریاست جمهوری چه کسی شکست می‌خورد؟ قمار اصولگرایانه واکنش جهانگیری به شعارهای اشتغال زایی نامزدهای اصولگرا: دولت گذشته با بهترین درآمد، هیچ شغلی ایجاد نکرد