دروغ به مردم نگفته‌ و نخواهیم گفت

ایسنا: رئیس‌جمهوری روز گذشته در مراسم آغاز تولید انبوه دو خودروی «دناپلاس» و «پژو 2008» با بیان اینکه ما هیچ‌گاه به مردم دروغ نگفته‌ایم و دروغ نخواهیم گفت، بیان کرد: «اساس کار ما بر شفافیت و صداقت است و اگر اشتباهی کنیم عذرخواهی خواهیم کرد. زبان ما برای عذرخواهی و بیان حقایق دچار لکنت نمی‌شود».
حجت‌الاسلام حسن روحانی افزود: «عده‌ای معتقد نیستند که کشور مال مردم است و صاحب این کشور ملت ایران هستند. ما معتقد نیستیم باید حکومت کنیم و مردم به حرف ما گوش کنند. مردم فقط در برابر حرف خداوند تسلیم هستند و بعد از فرمان خداوند، حرف پیامبر و ائمه اطهار قابل توجه است که آنها نیز به فرمان خدا برمی‌گردد؛ بنابراین آنها نیز باید تابع خواست مردم باشند».
او با بیان اینکه کشور مال مردم است و اگر این را قبول و باور کنیم، همه ‌چیز درست می‌شود، گفت: «اساس فکر و نظر دولت یازدهم، امروز و فردا این است که صاحب کشور، مردم ایران هستند و خواست، مطالبات و نظرات مردم ایران باید مورد احترام همه قرار گیرد و طبق بیان امام(ره)، آنها ولی‌نعمت ما هستند؛ بنابراین همه باید پای صندوق آرا برویم. به تعبیر مقام معظم رهبری نیز این حق‌الناس و حق ملت است».
رئیس‌جمهوری عنوان کرد: «آنچه امروز می‌بینیم اثر آن تفکری است که خواست مردم در سال 92 در پای صندوق‌های رأی گفته شده است و حرف خود را در سال 96 نیز خواهند زد. امروز بحمدالله به آنچه رسیده‌ایم، ثمره تعامل سازنده با جهان بوده و ما در این تعامل دنیا را وادار کردیم که بگوید آنچه درباره ایران گفته، تهمت ناروا بوده است و مذاکره برای آن بود اتهامی که به ما زدند و گفتند ما در زیر زمین بمب اتم درست می‌کنیم، دروغ است و این را خودشان گفتند و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسما اعلام کرد که ما نسبت به گذشته پرونده هسته‌ای ایران سؤالی نداریم و پرونده بسته شد و رویکرد ما معطوف به آینده فعالیت هسته‌ای ایران است که این بزرگ‌ترین کار ما بود و همه فشارها و تحریم‌ها بر این مبنا بود و این مبنا از بین رفت».


اکنون نتیجه تعامل سازنده را می‌بینیم
روحانی گفت: «همه این کارها را ملت ایران کرد و دولت در این راستا فقط وظیفه خود را انجام داد و اکنون نتیجه تعامل سازنده را می‌بینیم که خودرویی با همکاری کشور خارجی تولید و تقدیم مردم می‌شود و درعین‌حال، برای آن بازار صادراتی نیز درست می‌کنیم. تا‌زمانی‌که محصولی در بازار رقابت وارد نشود، کیفیت، قیمت و موضوع آلودگی آن درست نمی‌شود؛ بنابراین خودروی ما باید وارد صحنه رقابت شود تا کیفیت آن بالا رفته و قیمت آن متعادل شود؛ درعین‌حال طراحان تلاش بیشتری انجام دهند».
او یادآور شد: «امروز یکی از روزهای جشن ملی ماست که کارگران، کارفرمایان و مهندسان ما با مشارکت هم دست‌ به ‌دست هم داده‌اند و کاری مشترک در راستای تولید ملی و اشتغال درست کرده‌اند و هرچقدر تولید بالاتر رود، برای خانواده‌ها و جوانان اشتغال ایجاد می‌شود».
رئیس‌جمهوری عنوان کرد: «شعاردادن راحت است که 20‌ هزار یا صد‌هزار اشتغال درست می‌کنیم؛ اما آنها که اشتغال درست کرده‌اند و پتروشیمی ساخته‌اند، می‌دانند این یعنی چه. امسال نیز سال تولید و اشتغال است و همه باید به دنبال اشتغال برویم و امروز از روزهای افتخارآفرین ماست و بر ملت ما مبارک باشد».
او گفت: «امروز پس از بازدید از سالن‌های تولید خودرو، همان احساسی را داشتم که در دوران مقدس در سنگرهای رزمندگان می‌رفتم؛ آنجا در سنگر آدم احساس غرور می‌کرد. این ملت هرگز خسته نمی‌شود و برای منافع، عزت و استقلال خود از پا نمی‌افتد و از همه توانش استفاده و بهره‌برداری می‌کند تا دل ملت را شادمان و دشمن را مأیوس کند».
حسن روحانی، عنوان کرد: «امروز کارگران، طراحان و مدیران ما همه تلاش خود را کرده‌اند تا به فشار دیگران و توطئه بیگانگان «نه» بگویند. باید به دیگران «نه» و به همه آنها که در تولید داخلی تلاش می‌کنند، «آری» بگوییم. امروز سرمان را در صنعت خودرو بالا نگه می‌داریم. درحال‌حاضر در این عرصه وارد تحولات جدیدی شده‌ایم؛ در‌حالی‌که صنعت خودرو یکی از صنایع قدیمی ماست که فراز و فرودهایی داشته است». او افزود: «باید این صنعت را به‌روز کرده و همپا با دنیا حرکت کنیم. باید از فضاها و فرصت‌ها استفاده کنیم؛ چراکه اگر بازاری در منطقه و دنیا هست که می‌تواند از تولید ما استفاده کند و ما آن را از دست بدهیم؛ یعنی فرصت را از دست داده‌ایم. باید فرصت را مغتنم بشماریم. ملت ما، ملتی توانمند، غیور و انقلابی است و اگر فرصت سرمایه و تکنولوژی و بازار را از دست بدهیم؛ یعنی فرصت‌های این ملت را از دست داده‌ایم».
عجیب است که حرف‌های دروغ و درشت را با صدای بلند بگویند
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امروز قدم مهمی در صنعت خودرو برداشته شده، ادامه داد: «تلاش دولت یازدهم از آغاز این بوده که فرصت را برای اشتغال جوانان، ‌کارآفرینان داخلی و طراحان ایجاد کند و از فناوری‌های داخلی استفاده کنیم و کار دولت این بود که غذا را برای آنها آماده کند».
او تأکید کرد: «اینکه قطعه‌ساز ما حتی روز تعطیل به کار می‌پردازد، به معنای حرکت چرخ تولید است و همان قولی است که سال 92 داده شد که چرخ سانتریفیوژ بچرخد و چرخ اقتصاد و تولید نیز بچرخد و امروز چرخ اقتصاد به حرکت درآمده، امروز چرخ مدرن‌ترین سانتریفیوژ IR8 و IR6 ما نیز حرکت می‌کند و اکنون از IR1 عبور کردیم و به IR 8 رسیده‌ایم و قدرت سانتریفیوژها برای غنی‌سازی 20 برابر دیروز شده و درعین‌حال چرخ صنعت نیز در حال حرکت است».
روحانی گفت: «من از شما می‌پرسم سال 92 چه تعداد خودرو تولید کردید و سال 96 چه مقدار تولید داشتید؟ در سال 92، 700‌ هزار دستگاه خودرو تولید شد و این تولید در سال 96 به یک‌میلیون‌و 600‌ هزار خودرو رسیده است؛ این به معنای حرکت چرخ اقتصاد است. صنعت خودرو درحال‌حاضر در میان صنایع دیگر رتبه اول را دارد و 18 درصد از رشد بخش صنعت، به بخش خودرو تعلق می‌گیرد که این بخش بزرگی است که حرکت بزرگی در کشور ایجاد می‌کند».
او به نقش صنعت خودرو در ایجاد اشتغال در حوزه‌های دیگر اشاره کرد و افزود: «یک حرکت ارزشمند در سایه راه اعتدال انجام گرفت، درحالی‌که تندروی، خشونت و افراط‌و‌تفریط ما را به آن روز کشانده بود. اکنون اعتدال، عقلانیت و با دنیا درست حرف‌زدن، دنیا را نیز وادار به درست حرف‌زدن کرد و ما را به این روز رساند».
رئیس‌جمهوری با اشاره به توافق صورت‌گرفته در سال 94 با کشور فرانسه در زمینه خودروسازی، عنوان کرد: «در آن موقع، بعضی روزنامه‌ها و سایت‌های خاص گفتند همه این توافقات کاغذی است. عجیب است که حرف‌های دروغ و درشت را با صدای بلند بگویند. حالا آیا واقعا این توافقات کاغذی بوده است؟ اکنون پژو 2008 تولید شده و به‌زودی به مردم عرضه می‌شود و این خودرو در یک‌سال‌و‌چند‌ماه به تولید رسید و سرمایه و تکنولوژی آن وارد کشور شد و فعالیت مشترکی را با یک کشور خارجی آغاز کردیم».
ایران؛ پرچم‌دار صلح، ثبات و آرامش در منطقه
ایرنا: رئیس‌جمهوری روز گذشته به مناسبت چهار آوریل، روز جهانی آگاهی از خطر مین، در پیامی به همایش «روز جهانی آگاهی از مین و کمک به اقدام علیه آن» که در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد، عنوان کرد: «جمهوری اسلامی ایران با الهام از تعالیم الهی دین مبین اسلام، ‌حرمت جان و کرامت انسان‌ها را به‌عنوان اصلی مهم قلمداد کرده و همواره پرچم‌دار صلح، ثبات و آرامش در منطقه و جهان بوده است. در طول هشت سال جنگ تحمیلی با رژیم بعث عراق، مساحتی در حدود 42‌هزار کیلومتر مربع از سرزمین ما به 20‌میلیون انواع مین و مواد منفجره ساخت کشورهای مدعی حقوق‌ بشر آلوده شده و به بزرگ‌ترین قربانی این معضل شوم تبدیل گردیده است».
در ادامه این پیام آمده است: «چه بسیار مردان و زنان و کودکان ایرانی که در طول سال‌های جنگ تحمیلی و پس از آن، قربانی مین شده‌اند و چه بسیار زیان‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی دیگری که بر جمهوری اسلامی ایران وارد شد و متأسفانه همان کشورهایی که در طول هشت سال جنگ علیه ایران به دولت عراق در همه زمینه‌ها ازجمله مین‌های متنوع کمک کرده‌اند، در سال‌های پس از جنگ نیز به هر بهانه‌ای از کمک به کشور ما در برطرف‌کردن این معضل امتناع کرده و یاری تکنولوژیک خود را از مردم صلح‌دوست ایران دریغ نمودند».
در پیام حسن روحانی آمده است: «روز جهانی آگاهی از خطر مین، یادآور اقدامی ارزشمند برای توجه مضاعف به حیات، سلامت و کرامت انسانی و نیز ضرورت ایجاد محیطی امن برای زندگی بی‌دغدغه به شمار می‌آید؛ جامعه و محیطی که بارها از سوی انسان‌ها و دولت‌های متجاهر مورد تهدید قرار گرفته است. جمهوری اسلامی ایران بر این مبنا و علی‌رغم این نفاق موجود، روز جهانی آگاهی از خطر مین و عملیات مین‌زدایی بشردوستانه که حاصل آن نجات جان کودکان، زنان و مردان بی‌گناه است را گرامی داشته و تمامی کشورها را به تلاش و همت و توجه بیشتر به این امر مهم دعوت می‌نماید. به امید روزی که خشونت، تهدید و جنگ از روابط انسانی رخت بربسته و انس و الفت توأم با محبت و همدلی جایگزین آن شود».
بنیامین سالاریان، مسئول برگزاری این همایش، درباره علت برگزاری آن در 12 اردیبهشت گفت: «این نمایشگاه به مناسبت چهار آوریل (15 فروردین)، روز جهانی مین، برگزار می‌شود و تعطیلات نوروزی باعث شد این نمایشگاه روز گذشته گشایش یابد».