با حضور وزیر دفاع و فرمانده نیروی هوایی ارتش؛ جت آموزشی و پیشرفته تمام ایرانی «یاسین» رونمایی شد

جت آموزشی و پیشرفته تمام ایرانی «یاسین» با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، فرمانده نیروی هوایی ارتش و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری رونمایی شد.
جت پیشرفته آموزشی و تمام ایرانی یاسین با حضور امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع، امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش و «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در پایگاه شهید نوژه همدان رونمایی شد.
این هواپیمای آموزشی مادون صوت، پس از گذراندن مراحل تست نهایی، با دستور فرمانده نیروی هوایی ارتش، نخستین پرواز رسمی خود را بر فراز پایگاه شهید نوژه اجرا کرد.
این جت آموزشی به دست توانمند متخصصان وزارت دفاع و همکاری نیروی هوایی ارتش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و ساخته شده است.


جت آموزش پیشرفته تمام ایرانی «یاسین» دارای 12 متر طول، چهار مترارتفاع و پنج و نیم تن وزن بدون بار در شرایط برخاست عملیاتی است و می‌تواند تا سقف 12 کیلومتر به پرواز درآید.
بال این هواپیما با بیش از 10متر طول و 24 مترمربع مساحت به شکلی طراحی شده است تا این هواپیما بتواند با حداقل سرعت 200 کیلومتر بر ساعت در دسته بهترین هواپیماهای آموزشی دنیا در نشست و برخاست قرار گیرد و سرعت خود را در سطح دریا به سرعت زیر صوت برساند.
وجود یک باله افقی کاملاً چرخان در دم این هواپیما محدودیت خلبان را برای انجام مانورهای مختلف و به خصوص خروج از حالت «اسپین» یا سقوط دورانی برطرف می‌کند.
جت آموزشی پیشرفته «یاسین» از دوموتور توربو جت با قدرت رانش هفت هزار پوند بهره می‌برد که از نظر قدرت در رده موتور هواپیماهای جنگنده دنیاست.
کابین این هواپیما با چینش پشت سر هم و غیر هم سطح به گونه‌ای طراحی شده است تا میدان دید راحت و وسیعی را برای شاگرد در کابین جلو و به ویژه استاد خلبان در کابین عقب فراهم کند.
صندلی پران این هواپیما نسبت به نمونه‌های خارجی خود قادر است در سرعت صفر یعنی روی باند و در هر شرایطی فعال شده و سرنشین‌ها را در کسری از ثانیه تا 100 متر به بیرون از هواپیما پرتاب کند.
میزان مسافت باندی که این هواپیما برای فرود احتیاج دارد تنها 700 متر است و هواپیمای «یاسین» حتی قابلیت فرود بر روی باندهای کوتاه را داراست.
جمهوری اسلامی ایران با طراحی و ساخت این هواپیمای جت آموزش پیشرفته در زمره معدود کشورهای دارنده فناوری هوایی قرار گرفته و آمادگی دارد این توانمندی را با سایر کشورها به اشتراک بگذارد.
جت "یاسین" نماد بارز شکست تحریم‌ها
وزیر دفاع در مراسم رونمایی از جت پیشرفته یاسین گفت: هواپیمای جت "یاسین" نه تنها ماهیت راهبردی علمی و فناورانه داشته و بر ارتقاء قدرت ملی تاثیر گذار خواهد بود بلکه به عنوان نماد بارز و افتخار آمیز در شکست و بی‌اثر کردن تحریم‌ها، پیام بسیار روشنی را به نظام استکبار منعکس خواهد کرد.
امیر سرتیپ حاتمی رونمایی از هواپیمای جت آموزشی پیشرفته یاسین در سالی که به شعار"رونق تولید" نام گرفته است را اوج هنرنمایی فرزندان رشید ملت ایران در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با مشارکت نیروی هوایی ارتش برشمرد و گفت: نخبگان صنعت دفاعی با وجود تحریم‌های ظالمانه دشمنان، ضمن رفع یکی از ضروری‌ترین نیازهای هوایی کشور، دستاوردی جدید و سترگ را به عنوان هدیه به محضر رهبر انقلاب ملت شریف ایران اسلامی، نیروهای مسلح به ویژه نیروی هوایی ارتش وسپاه تقدیم می‌نماید.
امیر سرتیپ حاتمی موفقیت دانشمندان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در ساخت هواپیمای جت پیشرفته "یاسین"را در حوزه‌های مختلف سیاسی، نظامی، اجتماعی و بخصوص بین‌المللی بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: هواپیمای "یاسین" نه تنها ماهیت راهبردی علمی و فناورانه داشته و بر ارتقاء قدرت ملی تاثیر گذار خواهد بود بلکه به عنوان نماد بارز و افتخار آمیز در شکست و بی‌اثر کردن تحریم‌های، پیام بسیار روشنی را به نظام استکبار منعکس خواهد کرد.
وزیر دفاع یکی از اهداف طراحی و تولید هواپیمای جت آموزش پیشرفته " یاسین" را برطرف کردن نیاز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته پس از گذراندن دوره‌های آموزشی مقدماتی و متوسط با هواپیماهای ملخی و رفع وابستگی به سایر کشورها در تکمیل دوره آموزشی خلبانان با هواپیمای جت بر شمرد.
امیر سرتیپ حاتمی با تشریح پیچیدگی‌های هواپیمای جت "یاسین" طراحی، ساخت و تست‌های موفق متعدد هواپیما در این کلاس را نیاز به دانش بومی طراحی و تکنولوژی بالا عنوان کرد و گفت: معمولاً در دنیا مجموعه‌ای از چند کشور صاحب تکنولوژی و دانش فنی، بصورت مشترک اقدام به طراحی و ساخت یک هواپیما در این رده و کلاس می‌نمایند چرا که امکانات و زیر ساخت‌هایی نظیر آزمایشگاه تونل باد، تست سازه و تست‌های استندی و سایر تجهیزات دقیق به علت پیچیدگی محصول نیاز به دانش بالا و سرمایه‌گذاری سنگین دارد.
وزیر دفاع در همین زمینه اضافه کرد: ایران جزو معدود کشورهایی است که علی‌رغم تحریم‌های همه جانبه با تکیه بر توان علمی متخصصین جوان و مجرب با ایجاد زیرساخت‌های لازم و بهره گیری از توان و پتانسیل نیروهای مسلح اعم از نیروی هوایی و وزارت دفاع، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی موفق به طراحی و ساخت هواپیمای جت آموزشی پیشرفته "یاسین" شده است.
امیر سرتیپ حاتمی با تبریک این دستاورد ملی به ملت شریف ایران اسلامی بیان کرد: تولید این هواپیما تاثیر بسزایی در خود باوری ملی بخصوص در اشتغال زایی برای قشر تحصیل کرده، جلوگیری از خروج میلیون‌ها دلار ارز، بازگشت سرمایه، رونق تولید و افزایش اقتدار ملی و سلب وابستگی خواهد داشت.
جت «یاسین» برابر نیازهای نیروی هوایی ارتش
فرمانده نیروی هوایی ارتش هم در این مراسم گفت: جت «یاسین» مطابق با استاندارهای جهانی و برابر الگوی مطالبات و نیازهای آموزشی نیروی هوایی ارتش ساخته شده است.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده اظهار داشت: شاهد پرواز جت آموزشی «یاسین» در پایگاه شهید نوژه بودیم که افتخار بزرگی برای نیروی هوایی محسوب می‌شود.
وی با اشاره به پرواز موفقیت آمیز جت «یاسین» افزود: خدا را سپاسگزار و شاکریم که خلبان شجاع و ولایتمدار ما با هواپیمای ساخت دانشمندان عزیز کشورمان به پرواز درآمد و از این پرواز رضایت کامل داشت.
فرمانده نهاجا بیان کرد: این هواپیما مطابق با استاندارهای جهانی و برابر مطالبات و نیازهای آموزشی نیروی هوایی ارتش ساخته شده و تمام طراحی‌های آن در داخل کشور انجام شده است.
امیر نصیرزاده خاطرنشان کرد: ان‌شالله در آینده منتظر تولید انبوه این جت آموزشی هستیم تا اسکادران کاملی در اختیار نیروی هوایی قرار گیرد و پروازهای آموزشی آن در سطح نیرو آغاز شود.
وی افزود: با ساخت این جت آموزشی نیروهای فنی و محققان ما در حوزه صنایع هوایی در عمق فناوری پیچیده نفوذ کردند و قطعا در آینده شاهد پیشرفت‌های بسیار بزرگتری در این رابطه خواهیم بود.
خط تولید جت «یاسین» به‌زودی آغاز به کار می‌کند
همچنین رئیس‌ سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع با بیان اینکه جت «یاسین» از دو موتور توربوجت برخوردار است، گفت: خط تولید جت پیشرفته «یاسین» به‌زودی کار خود را آغاز می‌کند.
امیر سرتیپ عبدالکریم بنی طرفی در مراسم رونمایی از جت آموزشی «یاسین» اظهار داشت: یک هواپیمایی که در داخل کشور طراحی و ساخته شده بود پرواز موفقیت‌آمیز خود را در پایگاه شهید نوژه انجام داد که جا دارد این افتخار بزرگ را خدمت ملت بزرگ ایران تبریک عرض کنیم.
وی درباره مختصات این هواپیما بیان کرد: این هواپیما 12 متر طول، عرض بال 11 متر و 4 متر ارتفاع دارد و از 2 موتور توربوجت برخوردار است که این موتورها در داخل کشور ساخته شدند، طراحی این هواپیما در کشور سبک جدیدی را در حوزه ساخت هواپیما برای جمهوری اسلامی به ارمغان آورد.
رئیس‌ سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع بیان کرد: می‌توانیم بگوییم صنعت ساخت هواپیماسازی کشور به طور کامل شروع بکار کرد و این جت مطابق با نیازهای نیروی هوایی ارتش و با مشارکت چند ساله بین سازمان صنایع هوایی و نیروی هوایی ساخته شد و در نظر داریم هر چه سریعتر به مرحله تولید و در اختیار نیروی هوایی قرار دهیم.