تریدینگ فایندر

میثاقی و ضعف در برنامه‌سازی


شهاب اخلاقی

اتفاقات این هفته فوتبال ایران خیره‌کننده بود. آندره‌آ استراماچونی که بعد از 4 سال استقلال را به صدر جدول رسانده، به ناگاه در روز یکشنبه اعلام کرد که دیگر قصد ماندن در تهران را ندارد. او گفت که قراردادش را به صورت یکطرفه فسخ کرده و می‌خواهد به ایتالیا برگردد. چندساعت بعد هم با یک پرواز راهی میلان شد. باشگاه استقلال در ظرف 24 ساعت زیر و رو شد و همه منتظر برنامه‌های تلویزیونی شبکه سه و ورزش بودند تا واکنش‌ها را به این اتفاق دنبال کنند. خیلی‌ها البته از همان صبح دوشنبه توییت می‌کردند که «کاش عادل امشب نود را روی آنتن می‌برد تا مدیران استقلال نتوانند به راحتی از زیر سؤال‌های زهردار او در بروند» با این حال و علی‌رغم همه انتقادها به برنامه «فوتبال برتر»، دوشنبه‌شب خیلی‌ها نشستند پای برنامه او تا شاید یاد برنامه نود برای‌شان زنده شود.
میثاقی در برنامه‌اش میزبان 3 بازیکن سابق استقلال بود که تا همین چندسال پیش پیراهن آبی‌های پایتخت را به تن داشتند. 3 بازیکن با دیدگاه‌های نزدیک به هم. هر 3 منتقد مدیران فعلی استقلال بودند. هر 3 علاقه ‌داشتند روی موج عمومی ایجاد شده توسط برخی هواداران استقلال سوار شوند و پرسپولیس را تیمی وابسته به حکومت بدانند و استقلال را رها شده. این برای اولین بار بود که اینقدر علنی علیه تیم قهرمان 3 دوره قبل لیگ برتر صحبت می‌شد؛ در پربیننده‌ترین برنامه ورزشی فعلی تلویزیون. نه تنها کارشناسان، که مصاحبه با هواداران استقلال هم بازتاب دهنده همین دیدگاه بود. محمدحسین میثاقی که علاوه بر اجرای برنامه، محتوای فوتبال برتر را هم هدایت می‌کند، دوشنبه شب مغلوب این دیدگاه شد و نه وقتی به مدیران پرسپولیس داد تا از خودشان دفاع کنند و نه نماینده‌ای از مدیران فعلی استقلال را به استودیو دعوت کرد تا امکان مخالفت با حرف‌های پیروز قربانی، هادی طباطبایی و امیرحسین صادقی داشته باشند. میثاقی البته سعی کرد حداقل در اجرا چالشی‌تر از گذشته باشد. او به خلیل‌زاده در اواخر برنامه و هنگامی که کارشناسان دیگر در استودیو نبودند، آنتن داد و تلاش کرد مرعوب حرف‌های رئیس هیأت مدیره استقلال نشود. حتی به او یادآوری کرد همانطور که خلیل‌زاده را نمی‌شود «زاده» صدا کرد، استراماچونی را هم نباید «ماچونی» گفت اما شکل برنامه‌سازی‌اش به نحوی بود که نگاه‌های مختلف در برنامه‌اش دیده نشد و اصطلاحاً یکطرفه به قاضی رفت.
تریدینگ فایندر


در شبکه ورزش هم البته اوضاع آنچنان وفق مراد نبود. شب‌های فوتبالی سعی کرد واکنش‌های در لحظه‌ به اتفاقات داشته باشد و مصاحبه‌های بعد از بازی را به خوبی و با سرعت روی آنتن برد و ارتباط‌های زنده‌ای با ورزشگاه آزادی برقرار کرد اما ماجرای استراماچونی و رفتنش را نتوانست به خوبی برای بینندگان باز کند. مواضع همیشگی این برنامه که می‌خواهد همه را راضی نگه دارد، باعث شده تا مخاطب بیشتر از گذشته دلش برای نود تنگ شود که مدیران متخلف و غیرحرفه‌ای را گوشه رینگ می‌برد. با این وضعیت شاید خیلی‌ها ماجرای استقلال برای‌شان همچون کلاف سردرگمی باشد و جواب سؤال‌هایشان را نگرفته باشند. سؤال‌‌هایی که احتمالاً باید در برنامه‌های چند روز آینده به دنبال پاسخ‌هایش باشند.
 
تریدینگ فایندر