تلاش برای فراری دادن آبدارچی جهت انداختن گناهان به گردن وی

جلسه دادگاه متهمان مرتضی فلاح اشتری و ١١نفر دیگر دایر بر اخلال در نظام اقتصادی کشور به شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی و جرائم اقتصادی به ریاست قاضی موحد برگزار شد. نماینده دادستان، امیر حسین اعلایی آرایی در تشریح کیفرخواست گفت: در پرونده حاضر متهم ردیف اول حمید رضا مرادی فرزند هدایت، متهم ردیف دوم محمد نایینی تهرانی فرزند ابراهیم، متهم ردیف سوم امیر خسرو اعلایی فرزند میر عطاالله و متهم ردیف چهارم سعید علیزاده فرزند علی متهمند به مشارکت در اخلال در نظام ارزی به صورت عمده از طریق خرید و فروش ارز دولتی به مبلغ ۱۱میلیون دلار در بازار آزاد و کسب منفعت به میزان ۶۱میلیارد تومان.
وی ادامه داد: متهم ردیف پنجم فلاح اشتری فرزند احمد متهم است به معاونت در اخلال در نظام ارزی صورت گرفته از طریق تسهیل وقوع جرم و همچنین مشارکت در اخلال در نظام ارزی به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیر قانونی ارز به مبلغ ۲۳۸ میلیون دلار و کسب منفعت به میزان دو میلیارد تومان.
نماینده دادستان افزود: متهم ردیف ششم علی اصغر علیزاده متهم است به معاونت در اخلال در نظام ارزی صورت گرفته و تسهیل وقوع جرم و جا به جایی وجوه و فروش ارز و حساب‌سازی برای شرکت میعاد سازان مهر کیش.
وی ادامه داد: متهم ردیف هفتم پویا کریمی فرزند علی متهم است به معاونت در اخلال در نظام ارزی صورت گرفته از طریق تسهیل وقوع جرم و فروش ارز دولتی و جابه جایی وجوه حاصل از ارز فروخته شده.


نماینده دادستان تصریح کرد: متهم ردیف هشتم علی اکبر سلطان علیان نامبرده وکیل دادگستری بوده و متهم است به معاونت در اخلال در نظام ارزی صورت گرفته از طریق تهیه مقدمات جرم و شناسایی بانک‌های عامل و معرفی متهمین به بانک‌های عامل.
وی گفت: متهم ردیف نهم رکسانا سپهری زاده متهم است به معاونت در اخلال در نظام ارزی صورت گرفته از طریق تهیه مقدمات جرم و ایجاد تغییرات در شرکت‌های صوری خریداری شده توسط متهمین.
نماینده دادستان گفت: متهم ردیف دهم خانم شیوا شاهین‌فر فرزند غلامرضا متهم است به معاونت در اخلال درنظام ارزی صورت گرفته از طریق تهیه مقدمات جرم و معرفی خود به عنوان مدیر عامل شرکت شهاب سفید خلیج فارس قشم و حضور در بانک‌ها واخذ دسته چک و تحویل آن به متهمین. امیر حسین اعلایی تصریح کرد: متهم ردیف یازدهم شرکت تضامنی لیلا میرزایی و شرکا است که این شخصیت حقوقی متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی از طریق خرید و فروش ارز به مبلغ ۲۳۸میلیون دلار و کسب منفعت به میزان
۲میلیارد تومان.
وی افزود: متهم ردیف دوازدهم شرکت میعاد سازان کیش به نمایندگی سید هادی حسینی متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی صورت گرفته.
علایی آرانی نماینده دادستان در ادامه گفت: آقای حمیدرضا مرادی متهم اصلی اخذ وام است و نقش او هماهنگ‌کننده بین مدیران عامل شرکت‌های میعادسازان مهر کیش و شهاب سپید بوده است؛ همچنین نقش وی پیدا کردن بانک‌های عامل برای اخذ ارز و فروش آن بوده است.
وی ادامه داد: متهم مرادی برای آنکه بتواند ارز دولتی دریافت کند مبادرت به حساب‌های متعدد کرده است و به نوعی موجب فریب بانک‌های عامل شده است.
نماینده دادستان تاکید کرد: همچنین امیرخسرو علایی مدیر عامل اسمی شرکت میعادسازان بوده و با آقایان مرادی و نائینی هماهنگی‌هایی انجام می‌داد همچنین محمد نائینی تهرانی نقش اصلی در ثبت سفارش و اخذ عوارض ارزی داشته است.
وی یادآور شد: سعید علیزاده نیز متواری است و در خارج از کشور است و تامین‌کننده ارز توسط شرکت میعادسازان بوده و اقدام به خرید ارز کرده است.
نماینده دادستان تصریح کرد: مرتضی فلاح اشتری نیز اقدام به گردش حساب کرده و با سعید علیزاده همکاری داشته است و مبالغ ریالی زیادی را به حساب متهمان واریز می‌کردند همچنین علی اصغر علیزاده نیز اقدام به گردش حساب برای شرکت میعادسازان و شهاب سپید کرده است.
علایی آرانی افزود: پویا کریمی با حساب‌های خانواده خود کار کرده و ٣۶ میلیارد تومان از ارز‌های سعید علیزاده را فروخته است همچنین سلطان علیان وکیل دادگستری است و نقش اصلی در هماهنگی بانک‌های مختلف در سمنان برای مراجعه متهمان و اخذ حواله ارزی بوده است.
وی تاکید کرد: رکسانا سپهری زاده نقش امور خرید و تغییر شرکت‌های صوری را داشته است و این اقدامات را در کیش انجام می‌داده است؛ شیوا شاهین فر نیز به عنوان مدیرعامل شرکت شهاب سپید بوده و با مراجعه به بانک‌های عامل دسته چک‌ها را امضا می‌کرده است.
وی گفت: آقای مرادی نیز یک شبکه سازمان یافته داشتند که اقدامات مجرمانه را پیگیری می‌کردند و از طریق خرید و ایجاد شرکت‌های کاغذی و تهیه اسناد به بانک‌های عامل و پرداخت رشوه به شبکه بانکی مراجعه می‌کرد و با فریب نظام بانکی، وجوه ارزی را به تاراج برد و با انحراف ٣٠ میلیون دلار، موجب اخلال در نظام ارزی کشور شده است.
علایی آرانی تاکید کرد: یکی از وسایل متقلبانه توسط متهمان استفاده از اسناد مشکوک الاعتبار بوده است و حسب اسناد موجود، پروفرم‌های ادعایی واردات کالا توسط فروشنده خارجی تهیه نشده بلکه اشخاص دخیل با مدیریت عناصر اصلی و سربرگ‌های سفید نسبت به تهیه پروفرم‌ها اقدام می‌کردند.
وی با اشاره به ادله توجه اتهام به متهمان گفت: گزارش اولیه وزارت اطلاعات مبنی بر شناسایی شبکه دریافت و فروش غیرقانونی ارز، همچنین گزارش پلیس آگاهی مبنی بر عدم تعهدات ارزی از طریق شرکت میعادسازان، گزارش وزارت اطلاعات مبنی بر نحوه فعالیت شرکت‌ها از جمله ادله اتهام به متهمان است. نماینده دادستان تاکید کرد: در شرکت میعادسازان، سه ماه پس از افتتاح حساب حدود ۴هزار و ٢٠۵میلیارد ریال به حساب این شرکت واریز شده است و در شرکت شهاب سپید نیز در بازه زمانی سه ماهه از افتتاح حساب، مبلغ ٧هزار و ٧٢میلیارد ریال به حساب شرکت واریز شده است. وی افزود: گزارش وزارت اطلاعات نشان می‌دهد واریزی‌های کلان از شرکت‌های صوری، توسط باند آقای مرادی بوده و توسط فلاح اشتری و برادر وی و سید محمد موسوی صورت گرفته است و در واقع این واریزی کلان توسط باند مرادی بوده است. نماینده دادستان ادامه داد: شرکت آبان اینتر نشنال متعلق به سعید علیزاده شریک فلاح اشتری و خانم سمیه محمدی که کارمند فلاح اشتری بوده است در خصوص نحوه تنظیم پروفورم‌ها اظهار داشته که سه یا چهار بار پروفورم‌ها ادیت شده و مهر و سربرگ شرکت را از مرتضی فلاح اشتری می‌گرفته و اطلاعات شرکت‌های خارجی را از سعید علیزاده گرفته است. وی ادامه داد: متهمین مدعی‌اند که قصد واردات کالا را داشتند در حالی که حسب اظهارات خانم محمدی خود متهمان نیز قبول کرده‌اند که پروفورم‌ها را ادیت کرده‌اند این در حالی است که پروفورم باید توسط شرکت فروشنده خارجی تکمیل و در اختیار شرکتی که قصد واردات کالا دارد قرار گیرد در حالی که در این پرونده پروفورم، فایل دیجیتالی خام و مهمور به مهر شرکت فروشنده توسط متهمین بوده که خودشان نسبت به ادیت کردن اقدام می‌کردند، مذاکرات در این زمینه در فضای مجازی (واتس آپ) استخراج و در پرونده وجود دارد. نماینده داستان افزود: فلاح اشتری منکر ارتباط با شرکت دی بی‌آی در آلمان است در حالی که تصویر مکاتبات در فضای مجازی بین وی و حمید میرلشگری موید ارتباط این دو است همچنین کارمند شرکت بازرگانی خاتم اظهار داشته فایل سربرگ‌های خام و مهرشده شرکت‌های خارجی از طریق آقای نایینی ایمیل می‌شد. وی به اظهارات رضا علی اکرم داوودی یکی از مدیر عاملان
شرکت‌ها اشار کرد و گفت: آقای داوودی اظهار داشته که از طریق یکی از همکاران با آقای نایینی آشنا شده است و سپس به کیش رفته و مدارکش را به خانم سپهری زاده تحویل داده است. بر حسب اظهارات آقای داوودی، نایینی به مرادی گزارش پس می‌داده و آقای مرادی همه کاره بوده است.
> انتخاب مدیرعاملان اجاره‌ای
یکی از شگرد‌های متهمان پرونده
نماینده داستان تصریح کرد: یکی از شگرد‌های متهمان این است که افرادی را به عنوان مدیر عاملان اجاره‌ای انتخاب می‌کردند که قصد مهاجرت به خارج از کشور را داشتند به طوری که به رضا علی اکرم داوودی اعلام کردند که ۳۰۰ میلیون تومان درترکیه به او می‌دهند که از ایران برود. وی گفت: خانم شیوا شاهین‌فر یکی دیگر از مدیر عاملان و رضا علی اکرم داوودی اظهار داشتند که دسته چک‌ها و سر برگ مهر شده شرکت را سفید امضا می‌کردند و آقای نایینی و مرادی هر چه می‌خواستند داخل آن می‌نوشتند. نماینده داستان در پایان افزود: با استناد به استجازه مقام معظم رهبری و مطابق قانون تقاضای مجازات متهمین را دارم آنچه انجام شده تشکیل یک شبکه مجرمانه است که حمید رضا مرادی سردستگی این شبکه را داشته است و لا زم است عنوان کنم که اتهام شیوا شاهین فر در کیفرخواست معاونت عنوان شده است، اما به نظر می‌رسد اتهام ایشان مشارکت است، چون با علم و اطلاع در این جریان
حاضر شدند.
پس از پایان قرائت کیفرخواست قاضی موحد گفت: از آنجایی که در یک جلسه علنی غیر رسانه‌ای تفهیم اتهام در مورد سه تن از متهمان صورت گرفت و دفاعیات اخذ شد در حال حاضر اظهارات مطلعین را می‌شنویم.
> سوءاستفاده از آبدارچی شرکت توسط متهم مرادی
سپس هادی حسینی به دستور قاضی دادگاه به عنوان مطلع در جایگاه حاضر شد و پس از اینکه قسم یاد کرد جز به حقیقت سخن نگوید در معرفی خود گفت: دیپلمه هستم و آبدارچی شرکت بودم. ۵ سال است که با آقای مرادی همکاری می‌کردم ایشان رئیس ما بود و بنده کار‌های بانکی و انتقال پول را نیز انجام می‌دادم. این مطلع ادامه داد: آقای مرادی به من گفت می‌خواهیم شرکت بزنیم و احتیاج به افرادی داریم بنده خواهر و خواهر زاده‌هایم را به وی معرفی کردم او به من پیشنهاد خارج از کشور و پناهندگی آلمان را داد. من اصلا از موضوع شرکت خبر نداشتم، در شرکت هیچ رفت و آمدی نبود و تمام کار‌ها تلفنی انجام می‌شد. آقای مرادی سه تا چهار دفتر در کیش داشت و بنده حقوق بگیر بودم و ایشان آدم خوش برخوردی بود. سید هادی حسینی که به عنوان مطلع در دادگاه حاضر شده بود ادامه داد: آقای مرادی هفته پیش جلوی مامور‌ها من را تهدید کرد که تو را هم به زندان می‌کشم من گفتم کاری نکردم که از عاقبتش بترسم، در راس همه کار‌ها آقای مرادی بود جوری وانمود می‌کرد که کاره‌ای نیست بنده سه نفر از خانواده‌ام را معرفی کردم و هیچ پولی دریافت نکردم او مدارک بسیاری تحت عنوان کپی برابر اصل از بنده و خانواده‌مان می‌گرفت. قاضی خطاب به هادی حسینی گفت: چرا می‌خواست شما را از کشور خارج کند مگر کارتان غیر قانونی بود. این مطلع پاسخ داد: خیر به من پیشنهاد داد می‌گفت مبلغ ۱۸۰ میلیون هزینه پناهندگی آلمان برای بنده کرده است. می‌خواست مرا فراری دهد و مسئولیت‌ها را به گردن ما بیندازد بنده اعتماد کردم پدر و مادری ندارم فکرمی‌کردم هوای ما را دارد هر جا می‌رفت من را با خودش می‌برد و تمام هزینه‌ها با خودش بود. حتی آقای اعلایی به من گفت سید می‌خواهم تو را جایگزین خودم کنم، اما من گفتم سابقه دار هستم و نمی‌توانم.
در ادامه وحید بیداریان به عنوان مطلعی دیگر در جایگاه حاضر شد و بعد از ادای سوگند گفت: بنده شغلم آزاد و راننده اسنپ بودم و در اواخر خرداد ۹۷ آقای نایینی با من تماس گرفت و دفتری را برای ایجاد شرکت در میدان هروی برای وی تهیه کردم. بنده در شرکت پرونده مالی ایجاد می‌کردم و در راس کار آقای مرادی بود ماهی ۲ میلیون حقوق می‌گرفتم و مسافرتی با آقایان نرفتم پرونده سه شرکت در دفتر ما بود، اما هیچ کار خاصی در شرکت ما انجام نمی‌شد. وحید بیداریان مطلع این پرونده در ادامه گفت: من سربرگ‌های شرکت را پیرینت می‌گرفتم و به امضای شاهین فر می‌رساندم و ایشان دسته چک‌های ۵٠ برگی را امضا می‌کردند. به گزارش میزان، گفتنی است در ادامه قاضی موحد ختم جلسه را اعلام کرد و گفت شنبه هفته آینده ساعت ١٣ ادامه رسیدگی به جلسه با دفاعیات خانم شاهین فر آغاز خواهد شد و وکلا نیز آمادگی دفاع داشته باشند و دفاع آخر از متهمان نیز صورت می‌گیرد.