در گزارشی عنوان شد تاکید مرکز پژوهش‌های مجلس بر هدفمندسازی حمایت‌های اجتماعی

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی بر هدفمند سازی حمایت‌های اجتماعی از اقشار آسیب‌پذیر تاکید کرد.
به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز در گزارشی تحت عنوان «مقابله با شیوع ویروس کرونا؛ ارزیابی اقدامات حمایتی دستگاه‌ها از اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر» آورده است؛ در وضعیت‌های بحرانی علاوه‌ بر اینکه انواعی از کنش‌های جمعی در بطن جامعه شکل می‌گیرد، دولت‌ها نیز مکلفند به‌عنوان اصلی‌ترین نهاد اجتماعی و سیاسی مجموعه‌ای از اقدامات همگانی و گزینشی را برای حمایت از گروه‌های اجتماعی از یک‌سو و گروه‌هایی که بیشتر در معرض آسیب هستند از سوی دیگر، طراحی کنند.
این گزارش افزود: با توجه به شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور، شرایط زندگی برای گروه‌های اجتماعی آسیب‌پذیر بیشتر از هر زمانی سخت و دشوار شده است و ادامه حیات اجتماعی آنها در گرو حمایت‌های اجتماعی پایدار است.
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان کرد: در وضعیت عادی در کشور دستگاه‌های مختلفی مسئولیت تامین رفاه و حمایت اجتماعی از اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر را برعهده دارند که ارزیابی و بررسی عملکرد کلی آنها فرصت خاصی را می‌طلبد. اما بررسی مجموعه اقدامات دستگاه‌های حمایتی درخصوص حمایت از اقشار ضعیف برای مبارزه با کرونا جهت بازاندیشی و ارائه تصویری روشن از وضعیت، ضروری است.


در بخش دیگری از این گزارش آمده است: دستگاه‌های دولتی و غیردولتی نظیر سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد امام خمینی (ره)، شهرداری‌ها و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی از زمان شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور اقدامات حمایتی را صورت داده‌اند. مرور این فعالیت‌ها گرچه خدماتی قابل تقدیر محسوب می‌شود، اما بررسی سازوکارهای حمایتی این دستگاه‌ها حائز اهمیت است.
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس با برشمردن اهم فعالیت‌ها و اقدامات حمایتی از اقشار آسیب‌پذیر و نکات قابل تامل درخصوص سازوکارهای حمایتی صورت گرفته در کشور، تصریح کرد: این بررسی‌ها در شرایط کنونی حاکی از آن است که همه دستگاه‌ها و نهادها سعی کرده‌اند که از اقشار نیازمند حمایت کنند، اما در عین حال اقدامات صورت گرفته از یک‌سو تابع سیاست اجتماعی مشخص و روشنی نبوده است و از سوی دیگر اقدامات ماهیتی تاخیری، پسینی و منفعلانه‌ داشته‌اند. مضاف بر این، ضعف نهادهای هماهنگ‌کننده و نظارتی، منجر به موازی‌کاری، عدم هدفمندی و ناپایداری حمایت‌های اجتماعی شده است.
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس براساس شواهد و داده‌های تجربی عنوان کرد: ویروس کرونا در بستر زندگی روزمره تا مدت‌ها ماندگار خواهد شد. تداوم این وضعیت باعث می‌شود اقشار ضعیف و در معرض آسیب در مواجهه با این ویروس تاب‌آوری کمتری داشته و رخدادهای دردناک دیگری را به‌ همراه داشته باشد.
این گزارش افزود: ازاین‌رو لازم است مجموعه تصمیم‌گیران، ضمن بازاندیشی در رویه‌ها و اقدامات انجام شده، سیاست جدیدی متناسب با شرایط کنونی ابداع کنند و از اقدامات تاخیری ـ تعجیلی غیرکارشناسی پرهیز کنند؛ چراکه رفع این نقیصه در گروِ برنامه‌محوری دستگاه‌های اجرایی و فعال شدن نهادهای مدیریتی ـ نظارتی در راستای هدفمندسازی حمایت‌های اجتماعی است.
سایر اخبار این روزنامه
چه انگیزه‌ای پشت تصمیم انتقال یوزهای ایرانی از «پردیسان» به سمنان وجود دارد؟ چشم‌ها نگرانِ «ایران» و «دلبر» ژوبین صفاری سرگردانی میان بیماری و اقتصاد رئیس‌جمهوری: کسب و کارهای کم‌ریسک از ۲۳ فروردین آغاز به کار کنند یک بام و دو هوای مقابله با کرونا «ابتکار» فرصت‌های سوخته و پیش روی شیوع کووید۱۹ را در عرصه اقتصادی بررسی کرد درس‌های کرونا برای اقتصاد صاحبان آثار سینمایی چه تصمیمی برای اکران فیلم‌هایشان می‌گیرند؟ برندگان و بازندگان تعطیلی سینماها ابلاغیه سازمان بورس مبنی بر حضور حداقلی کارمندان بورسی‌ها کرونا نمی‌گیرند؟! واکنش نبی به نامه تهدیدآمیز AFC: سوءبرداشت است، حل می‌شود سومین نامه AFC با چاشنی تهدید «ابتکار» انتخاب کر استارمر به عنوان رهبر جدید حزب کارگر انگلستان را بررسی می‌کند علاءالدین بروجردی: نباید تجربه دنیا در مبارزه با کرونا را نادیده بگیریم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، خبر داد جلسات ویژه شمخانی با چهره‌های شاخص اصولگرا و اصلاح‌طلب در گزارشی عنوان شد تاکید مرکز پژوهش‌های مجلس بر هدفمندسازی حمایت‌های اجتماعی ورق انتخابات آمریکا برمی‌گردد؟ کرونا، پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات شریعتمداری: جوانان برای مبارزه با فقر ناشی از بحران کرونا به ما کمک کنند