وزارت خارجه آمریکا ایران را در لیست سیاه قرار داد

وزارت امور خارجه آمریکا، چهارشنبه هفته گذشته همزمان با سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به اراضی اشغالی اعلام کرد که ایران را به همراه چهار کشور دیگر یعنی کوبا، ونزوئلا، سوریه و کره شمالی به دلیل آنچه که عدم همکاری کامل با ایالات متحده در زمینه مبارزه با تروریسم توصیف کرده، در لیست سیاه قرار داده است. بنا به گزارش خبرگزاری رسمی چین شینهوا، وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است که پنج کشور مذکور در سال ۲۰۱۹ با تلاش‌های آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم همکاری نکرده‌اند. این اقدام وزارت خارجه آمریکا همزمان با اتهام‌زنی‌های اخیر پمپئو علیه ایران در اراضی اشغالی صورت گرفته است. پمپئو در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با ژستی انسان‌دوستانه ضمن متهم کردن دولت ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران حتی در شرایط فعلی که مردم این کشور به شدت در تلاش و تحت فشار بوده و با کرونا درگیر هستند.از منابع خود برای «تحریک اقدامات تروریستی» در سراسر جهان سوء استفاده می‌کند و «این مسئله ذات افرادی که این کشور را هدایت می‌کند، آشکار می‌سازد».
واشنگتن در حالی ایران و چهار کشور دیگر را به عدم همکاری با تلاش‌های آمریکا در مقابله با تروریسم متهم کرده است که نیروهای آمریکایی تحت فرمان دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ سوم ژانویه ۲۰۲۰ (۱۳ دی ماه ۹۸) در اقدامی تروریستی که بسیاری از جمله برخی مقام‌های آمریکایی آن را اقدامی جنگی توصیف کردند، سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه را به همراه یارانش در نزدیک فرودگاهی در بغداد به شهادت رساندند.
آنطور که خبرگزاری «دویچه وله» آلمان گزارش کرده است، یکی از پیامدهای قرارگیری در لیست سیاه آمریکا، منع صادرات نظامی آمریکا به کشورهایی است که در این لیست قرار گیرند.
در هفته‌های اخیر، مقام‌های آمریکا از جمله مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا دست و پازدن‌های خود را تشدید بخشیده‌اند به امید آنکه بتوانند، قطعنامه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را که در اکتبر ۲۰۲۰ (اواخر مهرماه و اوایل آبان ماه) منقضی می‌شود، تمدید کنند.


اجرای سخت‌گیرانه تحریم‌ها علیه ایران
به گزارش فارس، وزارت امور خارجه آمریکا، دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری و گارد ساحلی این کشور، پنجشنبه هفته گذشته دستورالعملی را با هدف اجرای سخت‌گیرانه‌تر تحریم‌ها علیه چند کشور از جمله ایران منتشر کردند.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌‌ای گفته هدف از صدور این دستورالعمل، کمک به صنعت دریانوردی و فعالان بخش انرژی و فلزات برای مقابله با «اقدامات فریبکارانه‌ای در کشتی‌رانی» است که برای دور زدن تحریم‌های اعمال‌شده علیه کشورها به خصوص ایران، کره شمالی و سوریه مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وزارت خارجه آمریکا همچنین هشدار داده «اقدامات فریبکارانه» تشریح‌شده در این گزارش ممکن است باعث ایجاد خطرات تحریم برای افراد و سازمان‌های دخیل در این صنایع شود.
 در بخشی از متن بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «این دفترچه راهنما، دستورالعمل‌های قبلی صادرشده توسط دولت آمریکا را به‌روزرسانی کرده و توسعه می‌دهد. هدف از آن، ارائه اطلاعات و ابزارهای لازم به فعالانی است که از صنایع دریانوردی برای تجارت استفاده می‌کنند تا بتوانند با روش‌های فعلی و جدید مورد استفاده برای گریز از تحریم‌ها در کشتی‌رانی و خدمات مرتبط مقابله کنند».
در ادامه این بیانیه آمده است:«این دفترچه راهنما به تشریح روش‌های فریبکارانه‌ای است که کشورهایی مانند ایران، کره شمالی و سوریه از آنها استفاده می‌کنند».
دیوید پیمن، معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا گفته در این توصیه‌نامه به فعالان صنایع کشتی‌رانی هشدار داده از خاموش کردن ترانسپوندرها و ذخیره‌سازی نفت ایران اجتناب کنند.
آمریکا،نماد تروریسم دولتی
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در صفحه توئیترش و در واکنش به ادعای مضحک و بی پایه و اساس آمریکایی‌ها مبنی بر عدم همکاری ایران با آمریکا در مبارزه با تروریسم نوشت: «ایالات متحده با آن سابقه ایجاد، تامین مالی و تسلیحاتی گروه‌های تروریستی مختلف، اعمال تروریسم دولتی و نیز حمایت آشکار از یک رژیم تروریستی دیگر (رژیم صهیونیستی) معیار خوبی برای ارزیابی تلاش‌های ضدتروریستی نیست».
موسوی تصریح کرد: «آمریکا باید به تروریسم دولتی خود پایان دهد».