رئیس قوه قضائیه: با عامل جنایت گیلان برخورد عبرت‫آموز خواهد شد

رئیس قوه قضائیه با اشاره به موضوع قتل رومینا دختر ۱۳ ساله گیلانی گفت که برخورد دستگاه قضا با عامل این جنایت عبرت‎‎آموز خواهد بود و از مراکز علمی و دانشگاهی خواست که به آسیب‫‎شناسی مسائل اجتماعی بپردازند.
به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با گرامیداشت سی و یکمین سالگرد ارتحال امام خمینی‫(ره)، صیانت از خط امام و مکتب سیاسی آن حضرت را وظیفه‎ای همگانی دانست و تاکید کرد: امروز ابعاد فکری امام در اندیشه و سیره عملی مقام معظم رهبری بروز و ظهور دارد و زندگی و مواضع ایشان تفسیر و تبیین بارز خط امام است.
رئیسی با بیان اینکه اجرای قانون باید عادلانه، به دور از تبعیض و مبتنی بر اولویت‎ها باشد، افزود: اگر در اجرای عدالت اولویت‎ها در‫نظر گرفته نشود، به‎ جای برخورد با قاچاق سازمان‎یافته با کولبران برخورد می‎شود و به‎ جای تخریب ساختمان‎های مجلل و شبه‎کاخ‎هایی که به‎صورت غیرمجاز و غیرقانونی ساخته می‎شوند، با آلونک‎‎ها برخورد می‎شود که این رویه اصلاً درست نیست.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: شهرداری‎ها و دستگاه‎هایی، چون جهاد کشاورزی باید در اجرای قانون و برخورد با تخلفات با کسانی که با پول و ثروت هنگفت، در مناطق خوش آب و هوا به صورت غیرمجاز ساخت و ساز می‎کنند برخورد کنند؛ در برخورد با قاچاق نیز اگر با دانه‎درشت ‎ها و قاچاق سازمان‎یافته برخورد قاطع شود، موارد کوچک و جزئی هم تمام می‎شود.


ابراهیم رئیسی همچنین به موضوع قتل دختر ۱۳ ساله گیلانی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه برخورد دستگاه قضا با عامل این جنایت عبرت‎‎آموز خواهد بود، در عین حال از مراکز علمی و دانشگاهی خواست که به آسیب‫‎شناسی مسائل اجتماعی بپردازند تا ریشه و علل و عوامل چنین جنایات هولناکی که احساسات عمومی را جریحه‎دار می ‎کند، مورد بررسی قرار گیرد.
او یکی از علل و عوامل اصلی حوادث و جنایاتی نابخشودنی همچون حادثه گیلان را دوری از خلاق و معنویت دانست و متذکر شد: عدالت در توزیع ظرفیت ‎ها، تامین معیشت مردم و توجه به اخلاق و معنویت در جامعه از مهم‌ترین اصول کاهش ناهنجاری ‎های اجتماعی و اقتصادی است که باید بیش از همه مورد توجه مسئولان اجرایی قرار گیرد.
در این جلسه حجت‫الاسلام درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با ارائه گزارشی در‫خصوص حوادث اخیر غیزانیه استان خوزستان گفت: طرح آب ‎رسانی به منطقه غیزانیه در سال ۹۴ تصویب و اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملّی در نظر گرفته شده است و این پروژه تاکنون ۹۰ درصد هم پیشرفت فیزیکی داشته، ولی در به ثمر نرسیدن آن شاهد کوتاهی ‌هایی بوده ‎ایم در حالی که این پروژه به مراتب زودتر از این قابل اتمام بود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که مشابه این مسئله، موارد دیگری نیز در استان خوزستان وجود دارد که بازرسی استان موظف به پیگیری و ارائه گزارش درباره آن‌ها شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه کرمانشاه که منجر به فوت یکی از شهروندان این شهر شد پراخت و گفت: واحد اجراییات شهرداری کرمانشاه برای تخریب خانه این شهروند کرمانشاهی اقدام کرده بود که پس از ممانعت نامبرده، اقدام به استفاده غیرمجاز از گاز فلفل کرده و با همکاری دو تن از کارکنان زن شهرداری وی را به یکی از کمپ‎های ترک اعتیاد شهرداری منتقل کردند که این شهروند در مسیر انتقال درگذشت.
درویشیان افزود: بررسی‫ها نشان می‎دهد که اقدام به تخریب توسط شهرداری غیرمجاز بوده و دستور کلی دادستانی کرمانشاه که شهرداری به آن برای تخریب ملک استناد می‎کند، تنها مربوط به جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز بوده و تجویز تخریب در این دستور وجود نداشته است.
او بر همین اساس خاطرنشان کرد که به دنبال این پیگیری‫ها، شهردار منطقه و مدیر و معاون اجرائیات شهرداری کرمانشاه برکنار و از خدمت تعلیق شده‫اند و پرونده‌ای برای رسیدگی به مسئله تحت عنوان سببیت در قتل شبه عمد در شعبه ۲ بازپرسی دادستانی کرمانشاه تشکیل شده و موضوع در حال پیگیری است.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به این گزارش موارد مطرح شده را قابل توجه دانست و گفت: در موضوع خوزستان اگر دستگاه‌ های مربوطه به ‎موقع اقدام م‌ ‌کردند، کار به اعتراضات نمی ‌کشید و ما نباید نسبت به این کوتاهی‎‌ها و قصور و تقصیرها بی‫تفاوت باشیم.