مستأجران مشمول دریافت تسهیلات مشخص شدند


گروه راه و مسکن: به دنبال افزایش قیمت مسکن، اجاره بها به ویژه در پایتخت رشد جهشی پیدا کردند اما از آنجایی که درآمدها تغییری نکرده بود و به دلیل شرایط کرونا برخی از کسب و کارها هم حتی با افت درآمد مواجه شدند از این رو دولت پیشنهاد وام مستاجران را مطرح کرد.طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، در تهران مستاجران خانههای حداکثر ۷۵ متر مشمول وام ودیعه میشوند.البته هنوز رقم و میزان سود این تسهیلات مشخص نیست اما بنا به گفته محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی این وام قطعاً بلاعوض نخواهد بود.

به گزارش روزنامه تجارت، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز روز گذشته در خصوص تسهیلات ودیعه مسکن اظهار داشت: قرار شده است، کمیته تامین منابع ستاد ملی مبارزه با کرونا با محوریت بانک مرکزی، اقدامات لازم در این خصوص را مدنظر قرار دهد و بخشی از منابع ۷۵ هزار میلیارد تومانی که برای مبارزه با کرونا تخصیص داده شده است را برای کمک به مستاجران نیازمند در نظر گیرند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی: مطابق تصمیمگیریهای انجامشده برای پرداخت این تسهیلات، واحد مسکونی که در اختیار مستاجران قرار دارد باید مطابق با الگوی مسکن باشد؛ بدین معنا که حداکثر متراژ واحد مسکونی مستاجران تهرانی برای برخورداری از این تسهیلات، ۷۵ و در سایر شهرهای کشور ۹۰ مترمربع در نظرگرفته شده است.

اسلامی نکته مهم دیگر برای پرداخت این تسهیلات را وجود قرارداد رسمی اجاره، میان موجر و مستاجر خواند و گفت: این تسهیلات پس از نهاییشدن بهعنوان کمکهزینه ودیعه مسکن از طریق شبکه بانکی در اختیار مالکان قرار میگیرد و مستاجران صرفا کارمزد تسهیلات را پرداخت میکنند.

مستاجران مشمول دریافت تسهیلات مشخص شدند

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، درباره وام ودیعه رهن و اجاره مسکن گفت: مستاجرانی که قرارداد آنها ثبت رسمی شده و کد رهگیری داشته باشند مشمول دریافت تسهیلات ودیعه رهن و اجاره مسکن میشوند. وی افزود: این تسهیلات به کسانی پرداخت میشود که بر اساس قانون ساماندهی و تولید مسکن، فرم "ج" آنها سبز باشد به این معنی که از تسهیلات دولتی بخش مسکن استفاده نکرده باشند.معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: سعی میکنیم دهکهای بیشتری مشمول دریافت این تسهیلات باشند و همچنین رقم این وام نیز اثرگذار باشد. محمودزاده یادآور شد: در حال حاضر کسانی که تسهیلات بانکی دریافت میکنند هم سود و هم اصل این رقم را بازمی گردانند اما در تسهیلات ودیعه مسکن، مستأجران فقط سود این تسهیلات را به بانک باز پس میدهند.

سه پیشنهاد بانک مسکن برای وام مستاجران

همچنین محمدحسن مرادی مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن در گفت وگو با ایلنا اظهار داشت: در این باره بانک مسکن پیشنهاداتی به بانک مرکزی ارایه داده است که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است. وی افزود: نوع عقد این قراردادها زیر سوال است چراکه در عملیات بانکی بدون ربا چیزی تحت عنوان اجاره نداریم و اجاره به شرط تملیک مطرح است.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن با بیان اینکه این موضوع به عنوان طرح فراگیر مطرح نیست، افزود: اجرای این طرح به صورت فراگیر منابع زیادی میخواهد و بانک مسکن هم این حجم از منابع را ندارد که بتواند در قالب اجاره هم تسهیلاتی را پرداخت کند .

مرادی با اشاره به محل تامین این منابع اظهار داشت: محل منابع از سپرده پذیری بانکها است. به عنوان یک ظرفیت جدید این امکان هم برای پرداخت تسهیلات به اجاره هم در بانک به وجود میآید.

این مقام مسوول در بانک مسکن درباره جزییات ارایه وام ودیعه ادامه داد: پیشنهاد ما در دو سال گذشته بر این اساس بود که برای افراد ضعیف اجاره قرض الحسنه برای مثال تا سقف ۲۰ میلیون تومان ارایه دهیم. همچنین برای عدهای قدرت پرداخت کمتری را دارند، تسهیلاتی ارایه شود که در نهایت مستاجر سود وام را تسویه کند. برای مثال سقف وام برای این افراد ۳۰ میلیون تومان باشد.

مرادی گفت: برای افرادی که توان پرداخت بیشتری دارند، ساز و کار این گونه پیشنهاد شده که اصل پول و سود را بپردازد. وی افزود: سه حالت وام قرض الحسنه، وام اجاره با شرط تسویه سود و وام اجاره با شرط تسویه سود و اصل پول را پیشنهاد دادهایم.