خروج نیروهای آمریکایی از آلمان چه مفهومی در خود دارد؟ گسست حلقه به حلقه روابط واشنگتن با اروپا

شبکه خبری سی‫ان‫ان نوشت: ترامپ با تصمیم خود مبنی بر خروج حدود ۱۲ هزار نظامی آمریکایی از آلمان، بر گسست روابط واشنگتن با متحدانش مبادرت ورزیده است، موضوعی که نسل‌ها تلاش شده بود تا به حفظ امنیت در اروپا کمک کند.
سی‌ان‌ان در تحلیل خود می‌نویسد: روابط واشنگتن با متحدانش سخت‌تر شده است بویژه آنکه اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا برگزیده شود این روابط سقوط آزاد خواهد کرد. به نوشته ایرنا، این گزارش می‌افزاید؛ ترامپ در توئیتی علیه آلمان نوشته بود: آلمان میلیاردها دلار بابت انرژی به روسیه پول پرداخت می‌کند و به نظر ما داریم از آلمانی‌ها در مقابل روس‌ها محافظت می‌کنیم، قضیه چیست؟ درهمین حال آلمان بسیار بی رغبت به افزایش و پرداخت ۲درصد از تولید ناخالص داخلی خود در بودجه ناتو است، پس ما هم نیروهای خود را از آلمان خارج می‌کنیم.
یکی از تصمیمات جنجال برانگیز دونالد ترامپ در ماه‌های پایانی دور اول ریاست جمهوری وی، خروج بخشی از نظامیان آمریکایی از آلمان است که به گفته تحلیلگران، این اقدام که تخریب تلاش‌های روسای جمهوری اسبق آمریکاست هدیه ترامپ به پوتین تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
انتقاد آلمان‫ها از ترامپ – تضعیف ناتو


سی‌ان‌ان  در ادامه این مطلب می‌نویسد: تصمیم ترامپ با واکنش آلمان‌ها مواجه شده به طوری که «نوربرت روئتگن رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان روز هشتم امرداد ماه در توئیتی می‌نویسد؛ «به جای تقویت و تحکیم ناتو به تضعیف این اتحاد پرداخته می‌شود».
مارکوس سوئدر، فرماندار ایالت «باواریا» المان نیز که چندین پایگاه آمریکایی در این ایالت مستقر است در انتقاد از تصمیم ترامپ گفت: بدبختانه در این اقدام که منجر به تخریب روابط بین آلمان و آمریکا می‫شود، نه تنها هیچ گونه جنبه مثبت نظامی دیده نمی‌شود بلکه تضعیف ناتو و خود ایالت متحده آمریکاست. سی‌ان‌ان در ادامه می‌نویسد: تصمیم ترامپ در این مورد باعث اندک تعجبی برای کرملین شده به طوری که «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین دراین‫باره به این شبکه خبری گفت؛ «ما هرگز این موضوع را پنهان نکردیم که هرچه سربازان کم‌تر آمریکایی در قاره اروپا باشد، اروپای آرام‌تری وجود خواهد داشت».
هرآنچه گذشتگان ساختند ترامپ ویران کرد
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی می‌نویسد: آنچه که در دهه‌های قبل و توسط «فرانکلین روزولت» سی و دومین رئیس جمهوری آمریکا پس از جنگ جهانی دوم مبتنی بر منافع مشترک به وجود آمده بود،  اکنون با کشیدن ماشه خروج نظامیان آمریکایی از آلمان توسط چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا که تقریبا چهار سال مخرب را درکاخ سفید داشته، به نظر پایانی است بر آنچه گذشتگان انجام داده‌اند.
سی‌ان‌ان می‌نویسد: واقعیت این است که ترامپ از همان بدو کار، انگلا مرکل را گوشمالی داد؛ در نخستین دیدارشان در بهار سال ۲۰۱۷ میلادی در کاخ سفید تنها به چشمان مرکل زل زد و از دست دادن با وی خودداری کرد، پس از آن در نشست ۲۰۱۸ میلادی بر سر میز صبحانه با وی برخوردی سرد داشت و اکنون نیز خروج نظامیان آمریکایی از آلمان.
اروپایی‌ها قادر به پرکردن این خلاء نیستند
این شبکه خبری آمریکایی نوشت: خروج نظامیان آمریکایی از آلمان و پر کردن این خلاء برای اروپایی‌ها دشوار خواهد بود چراکه این کاری ساده نیست، تا چندی پیش رهبران کشورهای اروپایی برای رسیدن به توافقی بر سربودجه کووید-۱۹ با مشکل مواجه بودند. سی‌ان‌ان می‌نویسد: زمانی که ترامپ با متحدان خود همچون کشورهایی مانند چین برخورد می‌کند، به جای تقویت روابط و بهبود امنیت ملی و منافع تجاری اینگونه عمل می‌کند. سی‌ان‌ان در‫باره تصمیم ترامپ برای خروج حدود یک سوم نظامیان آمریکایی از آلمان می‌نویسد: با این اقدام ترامپ همزمان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که همچنان یک دشمن استراتژیک برای اروپایی‌های به شمار می‌رود، تقویت و از دیگر سو متحدان آمریکا را در اروپا تضعیف می‌کند.
جزئیات خروج نظامیان آمریکایی از آلمان
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز هشتم امردادماه  برنامه خروج ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر از نظامیان آمریکایی از آلمان را اعلام کرد. با اجرای این برنامه شمار نظامیان آمریکایی در آلمان از ۳۶ هزار نفر به ۲۴ هزار نفر کاهش خواهد یافت. «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در کنفرانسی خبری در پنتاگون گفت که این اقدام «به تقویت ناتو» و ایجاد بازدارندگی در مقابل روسیه منجر خواهد شد و ارتش آمریکا را برای «یک دوره جدید از رقابت قدرت‌های بزرگ» آماده می‌کند.
رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته خروج این نظامیان را اعلام و آن را با آنچه که وی کاهش هزینه‌های دفاعی در آلمان عنوان می‌کند، توجیه کرد؛ در چنین شرایطی رهبران دموکرات در کنگره می‌خواهند جلوی خروج نیروها را با قانون بگیرند در همین حال در حزب جمهوری‌خواه نیز مخالفت‌هایی دیده می‌شود. در کنگره ایالات متحده شمار زیادی از جمهوری‫خواهان و دموکرات‌ها در برابر خروج نظامیان آمریکایی مقاومت می‌کنند. علت این است که این کار می‌تواند ناتو را تضعیف کند و دست بالا را در اختیار روسیه قرار دهد. بنابراین برنامه‌هایی در مجلس سنا و مجلس نمایندگان برای جلوگیری از آن از طریق قانون بودجه نظامی وجود دارد. چنین عملیات هزینه‌بری به پولی نیاز دارد که کنگره باید تصویب کند.
از سوی دیگر ترامپ در ماه نوامبر (آبان) در سودای انتخاب برای دوره دوم ریاست جمهوری است و اگر انتخابات را از دست بدهد رئیس جمهوری جدید می‌تواند برنامه را به حالت تعلیق درآورد.
سایر اخبار این روزنامه
خروج نیروهای آمریکایی از آلمان چه مفهومی در خود دارد؟ گسست حلقه به حلقه روابط واشنگتن با اروپا رضا دهکی چالش پیوستگی دلیل اصلی حذف 330 عضو کانون کارگردانان سینمای ایران چیست؟ جدل صنفی در کانون کارگردانان خبرگزاری یونهاپ مدعی شد توافق ایران و کره جنوبی برای تجارت کالاهای بشردوستانه ابعاد جدیدی از پرونده قتل موبد زرتشتی ایرانی در کرمان روشن شد بازداشت دو نفر در رابطه با قتل آرش کسروی علاقه یک نماینده به موضوعات مربوط به چین دوباره حاشیه‌ساز شد! حمله به علی مطهری از تریبون مجلس «ابتکار» تاثیر طرح‌های دولت بر حل مشکل مسکن کارگران را بررسی کرد فکر یک سقفند! رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت: هدف تحمیل جنگ اقتصادی، هیجان‫زدگی و بی‌برنامگی در مدیریت کشور است رئیس مجلس با اشاره به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنکور دکتری: تعویق زمان کنکور سراسری ضروری است فعالان بخش خصوصی بررسی کردند سوئیفت چینی؛ آیا تحریم‌های آمریکا توسط چین خنثی می‌شود؟