پیش‌بینی شکست «ترامپ»

حدود صد روز تا انتخابات رئیس جمهوری آمریکا که روز سوم ماه نوامبر برگزار می‌شود، باقی مانده است. با توجه به شیوع ویروس کرونا انتظار می‌رود مشارکت در انتخابات از طریق پست به میزان قابل توجهی افزایش یابد. هر دو حزب جمهوری خواه  و دموکرات در ماه اوت برای انتخابات رئیس جمهوری همایش انتخاباتی برگزار و معاونان نامزدان رئیس جمهوری در این همایش سخنرانی خواهند کرد. اما با توجه به ادامه روند شیوع ویروس کرونا انتظار می‌رود بسیاری از رویدادها برای انتخابات رئیس جمهوری آمریکا در مقیاس کوچک و به صورت آنلاین برگزار شود.
نشریه اکونومیست آمریکا با تحلیل داده‌های اقتصادی، جمعیتی و نظرسنجی‌ها به پیش‌بینی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در این کشور پرداخته و یک پیروزی قاطع را برای جو بایدن هم در بخش آرای مردمی و هم در بخش آرای الکترال پیش‌بینی کرده است.
پایگاه مجله اکونومیست در بخش پیش‌بینی خود در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی آمریکا عنوان کرده هم اکنون الگوهای حاصل از تحلیل این مجله نشان می‌دهند که جو بایدن به عنوان نامزد ریاست جمهوری مفروض حزب دموکرات به احتمال خیلی زیاد دونالد ترامپ را در بخش آرای الکترال شکست می‌دهد.
بر طبق پیش بینی این نشریه شانس پیروزی جو بایدن در بخش الکترال کالج ۹۱ درصد است در حالی که شانس پیروزی دونالد ترامپ در این بخش تنها هشت درصد است. همچنین طبق تحلیل این نشریه، شانس اینکه جو بایدن در این بخش اکثر آرا را کسب کند ۹۹ درصد و شانس ترامپ برای کسب اکثر آرای این بخش تنها یک درصد است. در ادامه اکونومیست نوشته که پیش‌بینی تعداد آرای الکترال کسب شده از سوی جو بایدن بین ۲۴۹ تا  ۴۱۵ رای (میانگین ۳۴۷) است در حالی که این پیش بینی برای دونالد ترامپ بین ۱۲۳ تا ۲۸۹ رای (میانگین ۱۹۱) است. در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک نامزد باید برای پیروزی در بخش آرای الکترال ۲۷۰ رای کسب کند.


همچنین اکونومیست بر اساس تحلیلهایش از داده‌های مراجع مختلف و نظرسنجی‌های گوناگون تا تاریخ دوم اوت پیش‌بینی کرده که جو بایدن در بخش آرای مردم هم دونالد ترامپ را شکست می‌دهد. طبق این پیش بینی با تحلیل رقابت تنها بین نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه، بایدن می‌تواند حدود ۵۴ درصد از آرای مردمی را به خود اختصاص دهد و ترامپ ۴۶ درصد این آرا را کسب می‌کند.
بحث درباره انتخابات الکترال
پیرامون چگونگی برگزاری انتخابات رئیس جمهوری آمریکا هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است. مقامات بهداشت آمریکا برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا بازنگری در روش رای گیری سنتی را که در آن رای دهندگان در پای صندوق‌های رای حاضر می‌شوند، توصیه کردند و انتظار می‌رود که رای گیری از طریق پست به طور قابل توجهی در سراسر آمریکا افزایش یابد. اما در آمریکا روش رای گیری را ایالت‌ها انتخاب می‌کنند. روش رای گیری در ایالت‌هایی که زیرساخت‌های لازم برای رای گیری پستی وجود دارد با روش رای گیری در ایالت‌هایی که از چنین زیرساخت‌هایی برخوردار نیستند، متفاوت است. بنابراین چنانچه در همه ایالت‌های آمریکا رای گیری پستی انجام شود، ممکن است همه آراء به موقع شمارش نشوند و هر یک از نامزدها ممکن است نتایج انتخابات را نپذیرند.
به گزارش سایت ریل کلیرپالیتیکس،‌ در نظرسنجی که این سایت روز بیست و چهارم ماه جاری در سراسر آمریکا انجام داد، 49.6 درصد در پاسخ به این پرسش که به کدام نامزد در انتخابات رئیس جمهوری آمریکا رای می‌دهید، جو بایدن را انتخاب کردند و 40.9 درصد ترامپ را برگزیدند. بایدن حتی در شش ایالتی که ایالت‌های شناور خوانده می‌شوند، از محبوبیت بیشتری در مقایسه با ترامپ برخودار است. بایدن در ایالت میشیگان 8.2 و در ایالت پنسیلوانیا 7.3 و در ایالت ویسکانسین 6.4 و در ایالت فلوریدا 7 و در ایالت آریزونا 2.8 و در ایالت کارولینای شمالی دو امتیاز از ترامپ بیشتر دارد. ترامپ در انتخابات سال 2016 در هر شش ایالت در رقابتی بسیار نزدیک با کلینتون پیروز شد. اما هم اکنون با توجه به اختلاف امتیاز دو حزب به نظر می‌رسد ترامپ در این شش ایالت رقابت سختی را پیش رو دارد.
شبکه تلویزیونی امریکایی ای بی سی طی گزارشی درباره انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده تصریح کرد: «وقتی با رای دهندگان حرف می‌زنیم در می‌یابیم که بایدن نسبت به ترامپ برتری دارد. اما تغییر چنین وضعیتی ناممکن نیست. این وضعیت ممکن است در سه ماه آینده به طور چشمگیری تغییر کند.» ادوارد فولی، مدیر برنامه قانون انتخابات در دانشگاه ایالتی اوهایو در مصاحبه با ان اچ کی گفت: «ویروس کرونا رقابت تنگاتنگ انتخابات رئیس جمهوری آمریکا را به مراتب دشوارتر می‌کند.» وی در ادامه افزود: «‌ایالت‌هایی که تا کنون رای گیری پستی را به طور کامل تجربه نکردند، با بزرگترین چالش‌ها رو به رو خواهند شد. به عنوان مثال ،‌ ایالت پنسیلوانیا در انتخابات دوره قبل فقط پنج درصد رای گیری پستی داشته که ممکن است در این دوره به پنجاه تا هفتاد درصد برسد.» فولی همچنین خاطرنشان کرد، به احتمال قوی حداقل یک یا دو هفته طول خواهد کشید تا نتایج انتخابات رئیس جمهور آمریکا مشخص شود.