انتخاب رئیس جدید فوتبال

آرمان‌ملی: انتخابات فدراسیون فوتبال امروز در حالی برگزار می‌شود که «علی کریمی»، «شهاب‌الدین عزیزی‌خادم»، «مصطفی آجرلو» و  «کیومرث هاشمی‌» به رقابت می‌پردازند تا بعداز ماه‌ها رئیس جدید این فدراسیون انتخاب شود. 
  برگزاری  انتخابات 
انتظارها برای برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال به‌سرآمده و امروز تکلیف ریاست فدراسیون فوتبال و اعضای هیات‌رئیسه این فدراسیون مشخص خواهد شد. مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال متشکل از ۸۹ عضو (فقط ۸۷ عضو در مجمع حق رای خواهند داشت) امروز (یکشنبه) ساعت ۱۰ صبح در سالن اجلاس‌ سران گردهم می‌آیند تا تکلیف مهمترین ورزش ایران را تعیین و آینده این ورزش را به‌دستان ریاست جدید و اعضای هیات‌رئیسه واگذار کنند. برگزاری انتخابات این فدراسیون در شرایطی است که یکسال قبل کمتر کسی تصور می‌کرد بعداز ایرادهای فیفا به اساسنامه این فدراسیون و مشکلاتی که در ادامه در مسیر تصویب اساسنامه به‌وجود آمد، انتخابات در سال ۹۹ برگزار شود اما بالاخره مجمع انتخاباتی روز یکشنبه  تشکیل می‌شود و در حضور وزیرورزش و معاون وی، صاحبان آرا تکلیف ۱۱ عضو هیات‌رئیسه را مشخص خواهند کرد. حساس‌ترین بخش این انتخابات، مربوط به رقابت 4 نامزد ریاست فدراسیون فوتبال است که برخلاف پیش‌بینی‌ها، هیچ‌یک از انتخابات کناره‌گیری نکرده‌اند. این موضوع به این معنی است که هر 4 نفر نسبت به موفقیت خود در این انتخابات امیدوار هستند و قرار نیست کسی به‌نفع کس دیگری کنار برود و احتمالا در رقابتی نزدیک، صاحب طبقه پنجم ساختمان فدراسیون فوتبال و اتاق ریاست خواهد شد. مصطفی آجرلو، شهاب‌الدین عزیزی‌خادم، علی کریمی ‌و کیومرث هاشمی ‌ چهار نفری هستند که پا به این عرصه گذاشته‌اند و با برنامه‌های خود امیدوار به خروج فوتبال ایران از رکود هستند و قصد دارند فدراسیونی بدهکار را از بحران خارج کنند. به‌جز صندلی ریاست، باید تکلیف ۱۰ کرسی هیات‌رئیسه هم مشخص شود. بعداز تعیین ریاست فدراسیون فوتبال، نوبت به رأی‌گیری برای 3 نامزد پیشنهادی رئیس جدید برای سمت‌های نایب‌رئیس اول، دوم و سوم (بانوان) است. اعضای مجمع به نفرات معرفی شده رای خواهند داد و کسی که ۵۰ درصد آرا را به‌دست آورد، می‌تواند همراه با رئیس جدید راهی ساختمان «سئول» شود. در ادامه حاضران برای سمت‌های باقی‌مانده در هیات‌رئیسه رای‌گیری می‌کنند. از میان داوطلبان، دو نفر از میان مدیران عامل باشگاه‌ها، دو نفر از میان روسای هیات‌های فوتبال و همینطور سه نفر از میان کارشناسان انتخاب خواهد شد. در این بخش هم نفراتی که در هر بخش بیشترین آرا را به‌دست بیاورند، راهی هیات‌رئیسه می‌شوند که با توجه به تعدد نامزدها، احتمالا آرا میان افراد مختلف تقسیم خواهد شد و رقابت سخت‌تر از بخش ریاست است.
  پروتکل  بهداشتی 


مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال صبح روز یکشنبه در سالن اجلاس سران در شرایطی برگزار می‌شود که این فدراسیون پروتکل‌های رسانه‌ای را برای حضور افراد و نمایندگان رسانه‌های جمعی مشخص کرد. طبق برنامه، آی‌دی‌کارت‌های صادره به‌نام فرد تنها ملاک جهت ورود اهالی رسانه به داخل مجمع است که افرادی که آیدی‌کارت نداشته باشند، به هیچ عنوان حق ورود به مجمع را نخواهند داشت. همچنین لایو اینستاگرامی، افراد و گروه‌های رسانه‌ای ممنوع است و نمایندگان فدراسیون در جلسه در صورت مشاهده آی‌دی‌کارت خبرنگار مربوطه را ضبط خواهند کرد. همچنین بلافاصله بعداز پایان مجمع و انتخاب رئیس، نشست خبری سکاندار جدید فدراسیون فوتبال در سالن کنفرانس شهید رضایی‌نژاد برگزار خواهد شد. فدراسیون فوتبال پروتکل‌های دیگری را برای حضور تصویربرداران و عکاسان و خبرنگاران در نظر گرفته و قرار است هماهنگی‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد. 
  نظر  کارشناس 
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال اعتقاد دارد اگر هر یک از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال به این سمت برسد، اتفاق جدیدی برای فوتبال کشور رقم نمی‌زند. امیررضا واعظ‌آشتیانی درباره انتخابات فدراسیون فوتبال اظهارداشت: همه قبول دارند ورزش به یک صنعت بزرگ و پولساز تبدیل شده که به‌ندرت ورشکسته می‌شود و در تلاطم‌های اقتصادی جهان، کمترین آسیب را می‌بیند. می‌توانیم بگوییم درآمد هزینه فوتبال به‌واسطه مردم جوامع مختلف تامین می‌شود و فوتبال یک صنعت است. آیا این نامزدها افراد صنعتگر فوتبال هستند و آگاهی دیپلماسی ورزشی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارند؟ آیا سهم اقتصاد در فوتبال را تعیین و سازوکار رسیدن به آن را مشخص کرده‌اند؟ وی که با برنامه «تهران ورزشی» رادیوتهران گفت‌وگو می‌کرد، تصریح کرد: آیا نامزدهای ریاست فدراسیون، سازوکار دیپلماسی ورزشی را که بخشی از فوتبال است، تبیین کرده‌اند؟ سوالات بی‌شماری از طرق مختلف ایجاد می‌شود. صحبت‌های کاندیداها، کلی‌گویی و درباره مسائل روزمره مردم است. زدن حرف‌های تکراری هنر نیست و باید ایده‌های جدید و مبتنی بر نیاز به تحول نشان دهد. چون تحول‌گرایی گره ماست. مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال درخصوص مشکلات مالی فدراسیون فوتبال و اینکه رئیس جدید باید پول بیاورد، بیان کرد: معتقد نیستم که رئیس فدراسیون پول بیاورد. در این صورت او با یک تدارکاتچی چه فرقی می‌کند؟ رئیس فدراسیون فوتبال باید گروهی ایده‌پرداز داشته باشد که نکات جدیدی برای درآمدزایی مطرح و خلق سرمایه کنند. حرف‌های تکراری یعنی دورباطل که ما همه‌چیز را تکرار می‌کنیم، هیچ‌چیز هم محقق نمی‌شود. واعظ‌آشتیانی در مورد لزوم هماهنگی رئیس آینده فدراسیون فوتبال با نهادهای گوناگون کشور خاطرنشان کرد: ارتباط با نهادهای مختلف برای محقق‌کردن برخی مسائل، موضوع جدیدی نیست و همواره مهم بوده است. ما موضوعات مهمتری داریم و اگر در بخش اقتصادی موفق شویم، می‌توانیم هماهنگی خوبی با نهادها و گروه‌های مختلف داشته باشیم. وی  با انتقاد از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال گفت: نظر هرکسی قابل‌احترام است، اما نظرم بر این است که اتفاق جدیدی با انتخاب هر یک از این افراد نمی‌افتد. نگاه خوبی در انتخاب این افراد نمی‌بینم و چالش‌های متعددی وجود دارد. تنها حرفی که از کفاشیان شنیدم و کاملا درست بود، این است که ایشان و دوستانش، فدراسیون را تبدیل به باتلاق کردند و گروهی که می‌آید، باید خیلی  هنر داشته باشد تا بخش کوچکی از این باتلاق را خشک کند. مدیرعامل باشگاه استقلال با اشاره به لزوم چندبُعدی بودن کار ریاست آتی فدراسیون فوتبال اظهارداشت: فوتبال ظرفیت‌های بسیاری دارد و هوشمندی، آگاهی و استفاده از متخصص در عرصه‌های مختلف می‌خواهد. بخش فنی یک بُعد قضیه است و همه شعار می‌دهند که ورزش، اقتصاد و صنعت است. این صنعت یک صنعتگر می‌خواهد و نمی‌شود فقط شعار دهیم.