توزیع ناعادلانه واکسن کرونا بین کشورهای جهان


دبیر کل سازمان ملل متحد باردیگر از نحوه تولید و توزیع واکسن کرونا بین کشورهای جهان انتقاد کرد.

«آنتونیو گوترش» در توییتی نوشت: «هیچکدام از بخشهای پاسخ جهانی به همهگیری کرونا از تولید و توزیع واکسن گرفته تا حمایت از کشورهای در حال توسعه، آنچنان که لازم است، پیش نمیرود.»

وی در ادامه نوشت: «ما فقط با یک اقدام جسورانه به این دوره وحشتناک پایان خواهیم داد و بهبودی پایدار و فراگیر را شروع خواهیم کرد.»
دبیر کل سازمان ملل چندی قبل نیز از نحوه توزیع واکسن کرونا در جهان انتقاد کرده بود. وی که در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی میکرد، گفت: «۷۵ درصد واکسن کرونا در ۱۰ کشور توزیع شده
و بیش از ۱۰۰ کشور جهان تاکنون واکسنی دریافت نکردهاند.» دبیر کل سازمان ملل در ادامه سخنانش خواستار توقف فوری درگیریها در تمامی جهان شد تا زمینه توزیع و تامین واکسن کرونا در این مناطق فراهم شود.

گوترش تاکید کرد که باید طرحی جهانی برای واکسن کرونا وجود داشته باشد و کشورها باید واکسن کرونا را تقسیم کنند.

طبق آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز، دستکم ۱۳۰ میلیون و ۶۵۹ هزار و ۴۳۶ نفر از مردم سراسر جهان به کروناویروس آلوده شدهاند
و از آن میان دو میلیون و ۸۴۵ هزار و ۱۲ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند و دستکم ۷۴ میلیون و ۴۹ هزار و ۶۲۲ نفر بهبود یافتهاند.

آمریکا همچنان بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا و قربانیان این ویروس در جهان
را دارد و پس از آن برزیل با ۱۲ میلیون و ۹۵۳ هزار و ۵۹۷ مورد ابتلا و ۳۳۰ هزار و ۲۹۷ مورد فوتی و هند با ۱۲ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۱۲۷ مورد ابتلا و ۱۶۴ هزار و ۶۵۵ مورد فوتی در ردههای دوم و سوم کشورهای جهان با بیشترین تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ قرار دارند.