رشد ۴۲ درصدی قیمت نفت


صندوق بین المللی پول (IMF) در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرد قیمت نفت امسال ۴۱.۷ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۰ رشد خواهد کرد.به گزارش ایسنا، صندوق بین المللی پول در ژانویه پیش بینی کرده بود قیمت نفت در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۰ درصد رشد می کند.نویسندگان این گزارش اعلام کردند میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۲۱ می تواند به ۵۸.۵ دلار در هر بشکه برسد و پیش بینی کردند قیمتها در سال ۲۰۲۵ به ۵۰.۷ دلار در هر بشکه کاهش خواهد یافت.طبق گزارش صندوق بین المللی پول، افزایش قیمت نفت در سال میلادی جاری تا حدودی به دلیل محدودیت موقتی عرضه و متعادل شدن تقاضا است و همسو با پیش بینی آژانس بین المللی انرژی از کاهش مستمر سطح ذخایر نفت خواهد بود. تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری ۹۶.۴ میلیون بشکه در روز پیش بینی می شود. طبق پیش بینی ها، میانگین قیمت هر بشکه نفت امسال ۵۸ دلار و ۵۲ سنت و سال میلادی آینده ۵۴ دلار و ۸۳ سنت در مقایسه با ۴۱ دلار و ۲۹ سنت در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.بر اساس گزارش تاس، صندوق بین المللی پول خاطرنشان کرد قیمت نفت در فاصله اوت ۲۰۲۰ تا فوریه سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر اخبار مثبت درباره واکسنهای کووید ۱۹ و احیای اقتصادی در آسیا، به میزان ۳۹ درصد رشد کرد.این وام دهنده همچنین پیش بینی کرد تجارت جهانی در سال میلادی جاری ۸.۴ درصد و در سال میلادی آینده ۶.۵ درصد رشد خواهد کرد که بالاتر از نرخ به ترتیب ۸.۱ درصد و ۶.۳ درصد پیش بینی شده در گزارش قبلی صندوق بین المللی پول است.صندوق بین المللی پول پیش بینی خود از نرخ رشد تولید ناخالص داخلی جهانی را بالا برد و انتظار دارد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۱ به میزان شش درصد و در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴.۴ درصد توسعه پیدا کند.

روند صعودی نفت ادامه یافت

این در حالی است که قیمت نفت در معاملات چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر چشم انداز رشد قویتر اقتصاد جهانی در پی پیشرفت واکسیناسیون کووید ۱۹ و کاهش سطح ذخایر نفت آمریکا، افزایش یافت. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن ۲۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۶۲ دلار و ۹۸ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه مه ۲۰ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۵۹ دلار و ۵۳ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت برنت شب گذشته با یک درصد و نفت آمریکا با ۱.۲ درصد افزایش بسته شده بودند.با این حال خوش بینی به مذاکرات میان آمریکا و ایران و تصویب افزایش تدریجی تولید اوپک پلاس در ماههای آینده، رشد قیمتها در معاملات روز جاری را محدود نگه داشت.تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: خوش بینی به دورنمای اقتصادی جهانی، فضا را در بازار نفت خام بهبود بخشیده است.قیمتها همچنین از آماری که نشان داد گشایش مشاغل آمریکا در فوریه به بالاترین میزان دو سال اخیر رسده و استخدام سرعت گرفته است، حمایت شدند. آماری که پیشتر منتشر شده بود، نشان داد فعالیت بخشهای خدماتی در آمریکا و چین بهبود پیدا کرده است.صندوق بین المللی پول روز سه شنبه اعلام کرد هزینه دولتی بی سابقه برای مقابله با کووید ۱۹، نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱ را به شش درصد می رساند که از دهه ۱۹۷۰ به این طرف بی سابقه محسوب می شود.

خوش بینی به تسریع روند واکسیناسیون در آمریکا هم عامل دیگری بود که از رشد قیمتها حمایت کرد. جو بایدن، رییس جمهور آمریکا هدف واجد شرایط بودن واکسیناسیون بزرگسالان آمریکایی را به ۱۹ آوریل جلو انداخت.گزارش روز سه شنبه موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به دوم آوریل بیش از حد انتظار کاهش پیدا کرده اما ذخایر سوخت رشد کرده است.اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی کرد تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۱ به میزان ۲۷۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به ۱۱.۰۴ میلیون بشکه در روز می رسد که کاهش بالاتر از پیش بینی ماه گذشته این آژانس است. این آژانس انتظار دارد مصرف نفت و سایر سوختهای مایع آمریکا ۱.۳۲ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۹.۴۴ برسد که پایینتر از پیش بینی قبلی از رشد مصرف به میزان ۱.۴۱ میلیون بشکه در روز است. ایران و قدرتهای جهانی روز سه شنبه مذاکراتی را برگزار کردند که سازنده توصیف شد و موافقت کردند گروههای کاری برای مذاکره درباره احتمال احیای توافق ۲۰۱۵ برجام تشکیل دهند که می تواند به رفع تحریمهای واشنگتن علیه بخش انرژی ایران و افزایش عرضه نفت منجر شود.