پاسخ ظریف به جنجال‌ها درباره فایل صوتی از مکر مکاران و سرزنش سرزنش کنندگان بیمی ندارم

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به جنجال‌های ایجاد شده پیرامون فایل صوتی اش واکنش نشان داد. ظریف فایل منتشر شده را بحث نظری دانسته و می‌گوید در بیان نظر کارشناسی، عافیت طلبی، مماشات و خودسانسوری را خیانت دانسته‌ام او گفته که از مکر مکاران و سرزنش سرزنش کنندگان بیمی ندارم.
ظریف که هنوز در سفر منطقه ای به سر می برد و قرار است به عمان برد در پستی اینستاگرامی درباره حواشی فایل صوتی منتشر شده از او با اشاره به سفرش به عراق و ادای احترام به شهید سلیمانی نوشت: «به هنگام ورود به بغداد بار دیگر در شهادتگاه دوست دیرینه‌ام شهید پرافتخار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و یارانشان حضور پیدا کردم و یک بار دیگر در کنار نماد زبونی و استیصال جنایت‌کارانه ترامپ به دلاوران این مرزوبوم افتخار کردم.»
او درباره انتقادات به مطالبش در فایل صوتی مذکور نوشت: «بسیار تاسف خوردم که چگونه یک بحث نظری محرمانه پیرامون ضرورت هم‌افزایی دیپلماسی و میدان - به منظور استفاده دولتمردان بعدی از تجربیات گرانبهای ۸ سال گذشته - به یک کشمکش داخلی تبدیل می‌شود و آسیب شناسی صادقانه و مشفقانه برخی روند‌ها به مثابه انتقاد شخصی معرفی می‌گردد.»
وزیر خارجه در ادامه آورده است: «افتخار رفاقت عمیق و همکاری با حاج قاسم بیش از دو دهه ادامه داشته و رابطه قلبی و کاری ما تا هنگام شهادت ایشان نه تنها کمرنگ نشد بلکه همواره تعمیق یافت. نه تنها امروز و در محضر مردم بزرگ ایران، بلکه در بیش از دو دهه گذشته، در داخل و یا خارج، در پشت در‌های بسته و یا در علن، صلابت، انسانیت، صلح طلبی و شجاعت شهید سلیمانی را در جهان فریاد زده و مکرر یادآوری کرده‌ام که اگر صلحی در افغانستان و عراق برقرار شده است و اگر تروریسم داعش شکست خورده است، بیش از هر چیز مرهون درایت و شجاعت سردار سلیمانی و رشادت و ایثار مردم این سرزمین‌ها بوده است.»


ظریف با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته کوشیده‌ام در تحلیل مجتهد و در اجرا مقلد باشم، افزود: «در مقام کارگزار همواره تابع سیاست‌های مصوب کشور بوده و از آن‌ها با قدرت دفاع کرده‌ام. اما در بیان نظر کارشناسی، عافیت طلبی، مماشات و خودسانسوری را خیانت دانسته‌ام که از مولایمان علی علیه السلام آموخته‌ام «انَّ اعظَمَ الخِیانَهِ خِیانَهُ الاُمَّهِ، و افظَعَ الغِشِّ غِشُّ الائمَّهِ؛ همانا بزرگترین خیانت، خیانت به امّت است و زشت‌ترین دغلکاری، دغلکاری نسبت به پیشوایان است.»
او تاکید کرد: تقلیل بحث نظری درخصوص ارتباط دو بال قدرت خارجی جمهوری اسلامی ایران، یعنی دیپلماسی و میدان، به مثابه بهانه‌ای برای دوگانه سازی میان نظامیان سرافراز و دیپلمات‌های غیور که هر دو برای عزت و سربلندی ایران عزیز می‌کوشند، نه تنها کوته اندیشانه بلکه در تقابل کامل با نگرش این دانشجوی روابط بین‌الملل است که میدان و دیپلماسی را مقوم و مکمل می‌داند و نکته اصلی عرایضش - در نواری که نمی‌داند چگونه از آن سوی آب‌ها سردرآورده - ضرورت تنظیم هوشمندانه رابطه میان این دو بال و تعیین اولویت‌ها توسط ساختار‌های قانونی و تحت اشراف عالی مقام معظم رهبری است.
وزیر امور خارجه در پایان نوشت: «حراست از منافع کشور و مردم مقاوم، صبور و دلاور ایران عهدی است که تا آخرین لحظه به آن پایبندم و از مکر مکاران و سرزنش سرزنش کنندگان بیمی ندارم.»
ترکش‌های افشای فایل صوتی ظریف همچنان ادامه دارد. اصولگرایان حملات بی محابا و سختی را علیه وزیر خارجه آغاز کرده اند برخی از آنها می گویند سخنان ظریف خیانت است. عده‌ای هم می‌گویند سخنان ظریف توهین به سردار شهید قاسم سلیمانی است. مقامات و نهادهای رسمی هم هر یک نوعی واکنش داشته‌اند.
مجلس می‌خواهد ظریف را احضار کند تا از او توضیح بخواهد. حتی زمزمه‌های استیضاح و شکایت قضایی نیز مطرح است.
در دولت رئیس جمهوری برای پیگیری افشاکنندگان این فایل صوتی به وزیر اطلاعات دستور داده است. در قوه قضائیه هم برای آن پرونده تشکیل شده است.
وزارت خارجه می‌گوید این فایل محرمانه بوده و هیچ نقشی در افشای آن نداشته است. درباره افشای فایل صوتی ظریف بیش از همه مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری به مدیریت حسام الدین آشنا زیر سوال قرار گرفته است.
فایل صوتی ظریف با واکنش های بین المللی هم همراه بوده به ویژه در آمریکا جان کری بخشی از اظهارات او را رد کرده است. سناتورهای جمهوری خواه نیز خواستار استعفا کری شده‌اند.
سایر اخبار این روزنامه
چرا برنامه‌های مشابه «ماه عسل» ساخته می‌شوند؟ داستان تکراری «اشک‌آور»! شهاب زمانی فایل صوتی ظریف؛ سیاه ، سفید یا خاکستری! درخواست ۲۲۰ نماینده کنگره برای اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه دولت بایدن در قبال ایران روحانی با تاکید بر تفرقه‌آمیز بودن انتشار نوار صوتی میدان و دیپلماسی دو صحنه مقابل هم نیستند ماجرای نزدیکی آنکارا و ریاض چیست؟ ترکیه در مسیر رفع اختلافات با عربستان نمونه مشکوک به کرونای هندی و آفریقایی به تهران رسید واریانت هندی کرونا؛ هشداری جدی برای جهان «ابتکار» تاثیر بسته پیشنهادی (هفت + سه) بر بازار سرمایه را بررسی می‌کند ده فرمان برای نجات بورس پاسخ ظریف به جنجال‌ها درباره فایل صوتی از مکر مکاران و سرزنش سرزنش کنندگان بیمی ندارم قالیباف در همایش «خلیج فارس خانه ماست» خون حاج قاسم غربگرایان در کشور را رسوا و ریشه آنها را خواهد کَند ترکیه در تعطیلی کامل؛ کرونا همچنان سرکش پشت پرده سفر ظریف به عراق چیست؟ مذاکرات هسته‌ای، از وین تا بغداد