نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو ضرورت و لوازم

 حسن بشارت نیا *

در حالی که امسال هم روند افزایشی برگزاری نمایشگاه های خودرو و قطعات همچون سال های گذشته تداوم دارد و به 33 نمایشگاه در سراسر کشور افزون شده، پنجمین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تهران در فضایی کاملا حرفه ای و با گروه های کالایی مرتبط و منطبق بر استاندارد های نمایشگاهی تا یک ماه آینده در محل نمایشگاه های برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.
حال سوالی که به ذهن متبادر می شود این است که چه ضرورتی به برگزاری این تعداد نمایشگاه در کنار هم وجود دارد؟ در این زمینه می توان به این نکات توجه کرد:


1) اگر هدف از نمایشگاه و برگزاری آن کسب درآمد توسط برگزارکنندگان آن باشد، ماهیت و نتایج آن در تضاد با تعریف و کارکرد نمایشگاه است. این در حالی است که پنجمین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تهران توسط اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو وماشین آلات تهران و زیرنظر شورای عالی نمایشگاه های اتحادیه برگزار می شود و هیچ گونه هدفی برای درآمدزایی در آن متصور نبوده، زیرا مطابق با قانون نظام صنفی هرگونه درآمدی از این طریق برای اتحادیه ممنوع است. بر این اساس وجوه دریافتی از غرفه گذاران صرف تقویت این نمایشگاه و اهداف صنفی آن خواهد شد.
2) پیگیری اهداف صنفی و ایجاد تعامل بهتر میان فعالان این حوزه از دیگر اهداف این نمایشگاه است که خوشبختانه توانسته در چهار دوره گذشته اعتمادسازی لازم را در این زمینه ایجاد کند و حضور پررنگ هر ساله و موثر فعالان حوزه تولید، توزیع، واردات و صادرات و ارائه خدمات خودرو گواه خوبی بر این مدعاست.
3) در راستای این هدف بوده که نمایشگاه به صورت تخصصی برگزار شده و دارای بزرگترین گروه کالایی از خودروهای سبک، نیمه سنگین، سنگین، ماشین آلات و قطعات منفرده بوده و توانسته است انسجام و ارتباط خوبی میان اعضای فعال صنف و صنعت خوردو اعم از تولید، تامین، توزیع و ارائه دهندگان خدمات خودرو برقرار کند.
4) از سوی دیگر چنانچه کسب درآمد از اهداف اولیه برگزارکننده باشد، بطور طبیعی با سهل‌گیری برگزارکننده و بعضی اوقات ورود به کالاها و صنوف غیرمرتبط یا با کمترین ارتباط نمایشگاه هویت اصلی خود را از دست می دهد. این در حالی است که در پنجمین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تهران با دقت تمام از ورود و عرضه قطعات کم کیفیت، بی کیفیت، تقلبی و حتی قاچاق که منجر به کسر اعتبار صنف می شود جلوگیری شده و حتی الامکان از ورود مشاغل غیرمرتبط با صنف ممانعت به عمل می آید.
5) برگزارکنندگان این نمایشگاه اهداف بالاتری نیز در این زمینه مدنظر دارند که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: کوتاه و کارآمدسازی زنجیره تامین، توزیع و خدمات در حوزه خودرو و ماشین آلات، حفظ سرمایه‌های فعالان صنف با جلوگیری از انباشت کالا و معاملات بیش از اندازه درون صنفی، ایجاد ارتباط مستحکم میان خریداران و ... ادامه در صفحه 2