واکسیناسیون بی‌برنامه و بسیار کند ادامه دارد واکسیناسیون ایرانی‌ها در همسایگی

باتوجه به واکسینه کردن عمومی و پایان محدودیت در برخی از کشور‌های همسایه، اوایل خردادماه امسال وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه اعلام کرد که تعداد گردشگران ایرانی که وارد ترکیه شدند افزایش چند برابری داشته و به ۱۹۴ هزار و ۳۸۴ نفر رسیده است.
کمبود واکسن کرونا و روند کند واکسیناسیون هربار یک جنجال تازه می‌آفریند. حالا هم این عدم مدیریت صحیح در رابطه با واکسیناسیون باعث شده تا کشورهایی، چون ترکیه، ارمنستان و ابوظبی از این موقعیت پیش آمده به سود خود استفاده کرده و گردشگران ایرانی را با وعده تور واکسیناسیون جذب تور گردشگری‌های خود کنند که البته تاکنون موفق هم شده‌اند.
به گزارش فرارو، اگر کمی در بازار سیاه و فضای مجازی جست و جو کنید می‌توانید واکسن‌هایی، چون فایزر را به راحتی پیدا کنید، اما با قیمتی نجومی که بین ۲۵ تا ۶۰ میلیون است. حالا به سراغ تور‌های واکسیناسیون ارمنستان بروید، می‌بینید که قیمت یک تور چهار روزه به ارمنستان با بلیت و هتل و بیمه مسافرتی پنج میلیون تومان به بالا برآورد شده و آژانس‌های مسافرتی می‌گویند که تور‌های اتوبوسی خدمات مشابه را با قیمت حدود سه میلیون تومان ارائه می‌کنند. با این اوصاف تور واکسیناسیون در مقایسه با قیمت بازار سیاه بسیار مقرون به صرفه است و همین موضوع هم باعث شده تا عده‌ای از ایرانیان سفری که قرار است به تضمین سلامتی‌شان کمک کند را انتخاب کنند. از طرفی این اشتیاق باعث شده تا تور‌های سفر به ارمنستان پر رونق‌تر از قبل برگزار شود.
داستان رونق گرفتن سفر به ارمنستان هم به تبلیغاتی که برای تزریق رایگان واکسن‌های فایزر، اسپونتیک وی، آسترازنکا و سینوواک در این کشور صورت گرفته بود، برمی‌گردد. آن هم درست موقعی که اهالی کشور ارمنستان تمایلی به تزریق واکسن‌های کشورشان نداشتند؛ مقامات ارمنی هم از این موقعیت برای جذب گردشگر استفاده کردند.‌ ‌


اما این تبلیغات تا چه حد به واقعیت نزدیک هستند؟ تبلیغاتی که یک‌سال است از تب و تاب نیفتاده و برخی مسئولان کشور آن را تخلف می‌دانند.
حرمت‌الله رفیعی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی از جمله کسانی است که می‌گوید برگزاری تور برای واکسن تخلف است. البته هیچ توری با عنوان تور واکسن، گردشگران را به ارمنستان، ترکیه و کردستان نمی‌برند و باادعای تور گردشگری به واکسن کرونا می‌پردزاند. اما متقاضیان دز دوم واکسن کرونا در ترکیه باید پس از سه هفته و ارمنستان حداقل ۴۰ روز بعد مجددا به این کشور‌ها مراجعه کنند.
افزایش مسافران تور واکسیناسیون
باتوجه به واکسینه کردن عمومی و پایان محدودیت در برخی از کشور‌های همسایه، اوایل خردادماه امسال وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه اعلام کرد که تعداد گردشگران ایرانی که وارد ترکیه شدند افزایش چند برابری داشته و به ۱۹۴ هزار و ۳۸۴ نفر رسیده است. این آمار را نمی‌توان تها به گردشگرانی که قصدشان فقط دیدن جاذبه‌های گردگشری ترکیه بوده اختصاص داد، بلکه اکثر آن‌ها به واسطه تبلیغات تور واکسن وارد این کشور می‌شدند. از سوی دیگر، ابوظبی پایتخت امارات عربی متحده و روسیه هم آمادگی خود را برای تزریق واکسن به مسافران خارجی اعلام کرده‌اند، با این تفاوت که مسئولان ابوظبی گفته‌اند که گردشگران رایگان واکسینه می‌شوند، اما دریافت واکسن کرونا در روسیه، رایگان نیست.‌
در امارات ۲ واکسن فایزر و سینوفارم در دسترس است و در روسیه هم علاوه بر واکسن‌های یاد شده از واکسن اسپوتنیکف تولید داخلی این کشور هم استفاده می‌کند.
ارائه دادن واکسن کرونا به گردشگران ایرانی درحالی است که بیشتر از یک سال است که مسافران پشت مرز‌های امارت و روسیه مانده‌اند و حالا انگار این کشور‌ها قصد دارند تا از طریق واکسیاناسیون به صنعت گردشگری کشورشان رونق ببخشند.
حدود دوماه پیش معاون گردشگری در نامه‌ای خطاب به مدیران گردشگری استان‌ها و تشکل‌های خصوصی، تبلیغ و اجرای تور با وعده واکسن کرونا را فاقد وجاهت قانونی اعلام کرده بود. او این وعده را درحالی دروغین دانست که کشور‌هایی که حالا بیشترین میزان ورود مسافران ایرانی را دارند، مجوز رسمی واکسن کرونا را نداشتند.
اما حالا انگار اوضوع فرق کرده و بی برنامگی در واکسیناسیون سبب شده تا کشور وارد موج پنجم شود و میزان مرگ و میر یکبار دیگر افزایش یابد و افراد چاره‌ای جز انتخاب این تورهای گردشگری را نداشته باشند.‌
با وجود شرایط واکسیناسیون کند در کشور و افزایش شمار مراجعه کنندگان مسافران ایرانی به کشورهایی که وعده واکسن رایگان می دهند شاید بهتر است وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین ستاد ملی کرونا به جای انکار و تکذیب چنین تورهایی، فرایند نظارت بر این تورها را در پیش گیرند تا بتوان از تخلف و سودجویی احتمالی پیشگیری کرد.
واکنش جهانپور به تزریق واکسن کرونا به ایرانیان در ارمنستان
بر اساس گزارشی از میزان‌ رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تزریق واکسن کرونا به گردشگران در ارمنستان توضیحاتی را ارائه کرد.
کیانوش جهانپور در خصوص این موضوع که تعدادی از مردم برای تزریق واکسن کرونا به ارمنستان سفر می‌کنند، گفت: در برخی از کشورهای همسایه ما از جمله ارمنستان از واکسیناسیون علیه کرونا استقبال نشده است.
وی افزود: این کشور واکسن آسترازنکا را وارد کرده است که مورد استقبال عمومی قرار نگرفته و مردم این کشور واکسن‌ها را مورد استفاده قرار نداده اند و از آنجایی که این واکسن‌ها تاریخ مصرف دارند، به توریست‌هایی که به آنجا سفر می‌کنند، تزریق می‌شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است واکسن‌هایی که در این کشور به توریست‌ها زده می‌شود، تاریخ مصرف گذشته باشد؟، توضیح داد: خیر، واکسن‌ها تاریخ مصرف گذشته نیستند و برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد آن‌ها را به توریست‌های خارجی با پاسپورت تزریق می‌کنند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به اینکه در برخی دیگر از کشورهای همسایه ما هم وضع به همین گونه است و در حال حاضر کشوری داریم که سرعت واکسیناسیون در آن یک دهم ایران است، افزود: در این کشورها از واکسیناسیون استقبال عمومی صورت نگرفته است و تاریخ انقضاء واکسن‌ در حال اتمام است و ممکن است در برخی از شهرهای عراق هم شاهد این وضعیت باشیم.
جهانپور در خاتمه عدم استقبال مردم برخی از کشورهای منطقه از واکسیناسیون و تزریق واکسن‌های مازاد به توریست‌ها را از معضلات این کشورها دانست و تاکید کرد که این موضوع را نباید به عنوان نقطه این قوت این کشورها حساب کرد.
پروازهای ارمنستان افزایش می‌یابد
از سوی دیگر سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه پروازهای ایران و ارمنستان از هفته آینده افزایش می‌یابد، گفت: قرار است از هفته آینده، شرکت ارمنیا ایرویز ۵ پرواز را به ۷ پرواز در هفته افزایش دهد که در مجموع ۱۱ پرواز در هفته از ارمنستان به تهران انجام خواهد شد. محمد ذیبخش در گفت‌وگو با ایلنا درباره میزان پروازهای بین ایران و ارمنستان اظهار داشت: هیچ یک از شرکت‌های هواپیمایی داخلی در این مسیر فعال نیستند و پروازهای بین این دو کشور با شرکت‌های هواپیمایی ارمنی انجام می‌شود.
وی با اشاره به جزئیات پروازهای این مسیر گفت: در هفته شرکت ایرکمپانی 2 پرواز بین ایروان- تهران، شرکت هواپیمایی ارمنیا ایرویز 5 پرواز بین ایروان- تهران و شرکت ارمنیا ایرویز 2 پرواز بین ایروان - تبریز انجام می‌دهد. سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: در مجموع 9 پرواز بین ارمنستان و ایران برقرار می‌شود. ذیبخش درباره افزایش تعداد پروازهای بین دو کشور تاکید کرد: قرار است از هفته آینده، شرکت ارمنیا ایرویز 5 پرواز را به 7 پرواز در هفته افزایش دهد که در مجموع 11 پرواز در هفته از ارمنستان به تهران انجام خواهد شد. وی درباره افزایش درخواست تقاضا برای خرید بلیت به ارمنستان و افزایش برگزاری تورهای واکسن ارمنستان اظهار کرد: متولی برگزاری تورهای مسافری سازمان هواپیمایی کشوری نیست و دخالتی هم در این زمینه ندارد و وزارت گردشگری مسئول و ناظر برگزاری انواع تور در کشور است.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تاکیدکرد: اما با این حال هیچ توری با عنوان تور واکسن به کشورهای همسایه نداریم.
سایر اخبار این روزنامه
واکسیناسیون بی‌برنامه و بسیار کند ادامه دارد واکسیناسیون ایرانی‌ها در همسایگی ژوبین صفاری عبور از انکار بحران چرا برنامه‌های صبحگاهی دیگر چندان موفق نیستند؟ خمیازه به وقت صبح! آغازی بر پایان واگرایی سیاسی؟ همفکری با گروه‌های سیاسی برای ایجاد اجماع فراگیر مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ایران؛ ادامه یا توقف؟ گره کور برجام دولت باید از اقشار ضعیف حمایت ویژه کند سرنوشت خطرناک اقتصاد با تداوم کرونا و تحریم روحانی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت: کالاهای اساسی و ضروری، تولید و به میزان کافی تامین و وارد شده است کشتی ارتباطی با اسرائیل ندارد جزئیات حمله به یک کشتی و ادعا علیه ایران واکنش جهانپور به افزایش سفر ایرانیان به ارمنستان برای تزریق واکسن کرونا: چون تاریخ مصرف دارد، به توریست‌ها تزریق می‌کنند دولت باز فراجناحی و دوستان آن کرملین: ناتو عامل بی‌ثباتی است درخواست ایران از نهادهای بین‌المللی برای پیگیری پرونده۴ دیپلمات ربوده شده ایران در لبنان