یک میلیون دُز واکسن آسترازنکا از ژاپن به ایران رسید جزئیات واکسیناسیون گروه‌های شغلی و دیابتی‌ها

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو از آغاز واکسیناسیون برخی گروه‌های شغلی پرخطر و همچنین بیماران دیابتی در کشور علیه کرونا خبر داد و در عین حال جزئیات آن را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، کیانوش جهانپور گفت: خوشبختانه به مناسبت عید غدیر و در آستانه روز خبرنگار با توجه به تامین مناسبی که در روزها و هفته‌های اخیر درباره واکسن کرونا وجود داشت و البته به نوعی رسیدن به حدنصاب قابل قبولی از واکسیناسیون افراد در گروه‌های سنی پرخطر، گروه‌های شغلی پرخطر و یعنی فاز سوم واکسیناسیون علیه کرونابه موازات و با دستور وزیر بهداشت آغاز شد و روز گذشته شاهد آغاز واکسیناسیون 10 گروه شغلی یا گروه‌های پرخطر فاز سوم واکسیناسیون در سراسر کشور بودیم که شامل معلمان، آموزگاران، اصحاب رسانه و خبرنگاران، اساتید حوزه و دانشگاه، هموطنانی که در مراکز تربیتی و زندان‌ها به سر می‌برند، کارکنان بانک‌ها و ... است.
وی با اشاره به اینکه روز پنجشنبه به صورت نمادین واکسیناسیون اصحاب رسانه و خبرنگاران آغاز شد، گفت: با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فهرستی از اصحاب رسانه، خبرنگاران و عوامل فنی و اجرایی رسانه‌ها ارائه و با اولویت‌بندی که به نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود، واکسیناسیون‌شان آغاز شد و در سراسر کشور انجام می‌شود و واکسیناسیون اصحاب رسانه تداوم می‌یابد.
جهانپور درباره وضعیت تامین واکسن کرونا، گفت: خوشبختانه در شرایطی هستیم که در نقطه حداکثری واکسیناسیون روزانه رسیدیم و اگر بخواهیم با همین سرعت هم ادامه ‌دهیم، تقریبا برای دو هفته واکسن موجود است. طبیعتا دُز اول واکسن‌ها تزریق می‌شود و واکسن دُز دوم هم با توجه به ورود محموله‌های جدید ازجمله محموله واکسن آسترازنکا تولید ژاپن روز جمعه و دو محموله از چین در هفته آتی و البته ورود واکسن‌های سبد کووکس در روزها و هفته‌های آتی و ورود منظم واکسن کوو ایران برکت به سبد واکسیناسیون ملی به صورت هفتگی، اکنون ریل‌گذاری مناسبی چه در واردات و چه در زمینه تولید داخلی انجام شده و هرچه به سمت جلو پیش رویم، این سرعت تامین واکسن بهتر خواهد شد و تاثیرش را بر روند واکسیناسیون روزانه هم خواهد داشت. تقریبا می‌توان گفت که کمترین دغدغه‌ها را برای تامین واکسن در روزها و هفته‌های آتی داریم.


وی درباره وضعیت تولید واکسن پاستوکووک نیز گفت: واکسن پاستووکوک بیش از 120 هزار دُز را هفته گذشته به وزارت بهداشت تحویل داده که در شبکه بهداشتی توزیع شده و این روزها تزریق می‌شود. روز پنجشنبه هم خبرنگارانی که واکسینه شدند، از این واکسن استفاده کردند. در عین حال تولید نیمه صنعتی آن ادامه می‌یابد. خطوط صنعتی واکسن پاستوکوک که در مقیاس وسیع‌تر و انبوه‌تری تولید خواهد کرد، در شهریور ماه به بهره‌برداری می‌رسد. ما یک روند افزایشی پلکانی و تدریجی در تولید پاستوکووک را هم شاهد خواهیم بود و فکر می‌کنم در مهر ماه به ظرفیت اسمی خودش نزدیک شود.
وی درباره نحوه واکسیناسیون گروه‌های شغلی، گفت: در گروه‌های شغلی سازمان یا صنف مربوطه، از سوی اداره کل استان‌های مختلف احصاء و اعلام می‌شود. به عنوان مثال در اصحاب رسانه با هماهنگی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در معلمان به هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، اساتید دانشگاه‌ها از طریق وزارت علوم، هموطنانی که در زندان‌ها هستند، از سوی سازمان زندان‌ها و... اعلام می‌شود. وزارت بهداشت هم از سازمان یا صنف مربوطه موارد را احصاء کرده و در مکان‌هایی که صنوف تعیین کنند و با اولویت‌بندی صنف مربوطه، وزارت بهداشت واکسیناسیون را انجام می‌دهد.
جهانپور درباره جزئیات واکسیناسیون دیابتی‌ها نیز گفت: واکسیناسیون بیماران دیابتی با دستور وزیر بهداشت و با احصاء بیماران دیابتی، با اولویت بیمارانی که دریافت کننده انسولین هستند، در سراسر کشور آغاز خواهد شد و واکسیناسیون بیماران زمینه‌ای دیگر هم بعد از احصاء موارد و تهیه فهرست بیماران در کشور کلید خواهد خورد. با سرعت تکمیل واکسیناسیون فاز دوم و آغاز فاز سوم در کشور آغاز شده و در حال انجام است و فکر می‌کنم که در همین ماه به اندازه شش ماه گذشته واکسیناسیون در کشور خواهیم داشت.
وی گفت: بیماران دیابتی که در سامانه سیب اطلاعات‌شان وجود دارد به اضافه مواردی که توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی احصاء خواهد شد، در مسیر واکسیناسیون قرار می‌گیرند. در عین حال امروز یک سامانه جامع برای بیماران مصرف‌کننده انسولین داریم که تحت عنوان رجیستری بیماران دیابتی نیازمند انسولین است. در این زمینه ما فهرست موارد مصرف‌کننده انسولین را در سراسر کشور داریم و در موارد دیگر هم به موازات اعلام معاونت بهداشتی، واکسیناسیون‌شان انجام می‌شود.
یک میلیون دُز واکسن آسترازنکا از ژاپن به ایران رسید
معاون فنی گمرک ایران اعلام کرد: دومین محموله از محموله واکسن آسترازنکا اهدایی از طرف کشور ژاپن به ایران، ساعت ۴ صبح روز جمعه (۸ مرداد ۱۴۰۰) وارد کشور شد.
بر اساس گزارشی از ایلنا،‌ مهرداد جمال ارونقی با اعلام این‌که دومین محموله واکسن آسترازنکا از سوی کشور ژاپن وارد کشور شد، گفت: این محموله بیش از یک میلیون دُز (۱،۰۹۸،۳۰۰) بوده که با هماهنگی وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه وارد فرودگاه امام خمینی(ره) شده و تشریفات گمرکی آن توسط گمرک، در حداقل زمان ممکن و در پای پرواز انجام و تحویل نمایندگان وزارت بهداشت گردید.
محموله جدید واکسن اسپوتنیک وارد کشور شد
علاوه‌‌بر یک میلیون دُز واکسن آسترازنکا دهمین محموله واکسن روسی (اسپوتنیک وی) به حجم ۱۰۰ هزار دُز ظهر روز پنجشنبه وارد فرودگاه امام خمینی(ره) شد.
بر اساس گزاشی از ایرنا، دهمین محموله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» روز چهارشنبه تحویل سفارت ایران در مسکو شده بود که با احتساب حجم ۱۰۰ هزار دُز این محموله، تاکنون بیش از یک میلیون دُز از این واکسن به ایران تحویل داده شده است.
ایران و روسیه علاوه بر قرارداد دو میلیون دُزی واکسن اسپوتنیک وی که بهمن ماه سال گذشته میان دو طرف امضا شد، اواخر تیرماه امسال نیز قرارداد ۶۰ میلیون دُز واکسن برای واکسیناسیون کامل ۳۰ میلیون نفر را امضا و نهایی کردند.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو پیشتر گفته بود در دیدارهایی که با مقام‌های روس داشتم، اعلام کردند که به دلیل اولویت داشتن واکسیناسیون در داخل روسیه و کمبود تولید واکسن، فعلا هیچ محموله واکسن کرونا به خارج از این کشور ارسال نمی‌شود.
بر پایه این گزارش، جلالی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت بر اساس همین پیگیری‌ها در دیداری که با مارگولوف معاون وزیر امور خارجه روسیه داشتم وی اعلام کرد که پس از بهبود روند واکسیناسیون در این کشور، روسیه تعهدات خود برای ارسال واکسن به دیگر کشورها را ادامه خواهند داد.
جلالی خاطر نشان کرد که ایران در حال انجام فرایند تولید مشترک با کشور روسیه است و این فرایند گامی به جلو برای جمهوری اسلامی ارزیابی می‌شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران پیشتر نیز گفته بود: در داخل روسیه مشکلات کرونایی زیاد هست بطوری که افزون بر ۷۰۰ نفر در این کشور روزانه قربانی کرونا می‌شوند و این بیش از ایران است که بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد است، بنابراین بیشتر تولید واکسن این کشور برای مصرف داخلی است و روسیه برای تعهدات تحویل واکسن‌ها روی تولید مشترک حساب باز کرده بود.
جلالی تصریح کرد: اکنون این تولید مشترک ما تحت لیسانس روسیه در حال انجام است و روسیه برای انجام تعهدات خود برای ارسال واکسن به ایران روی تولید مشترک حساب باز کرده است.
دلتا دست بردار نیست
با وجود بهبود روند واکسیناسیون بر اساس تازه‌ترین بررسی‌های کرونایی، ۵۳ شهر دیگر وارد وضعیت قرمز کرونایی شدند و این یعنی اینکه ویروس دلتا دست‌بردار نیست و همچنان می‌تازد.
بر اساس گزارشی از مهر، پیک پنجم کرونا به نسبت پیک‌های قبلی، از شدت و قدرت بیشتری برای گرفتار کردن مردم برخوردار است و این را می‌توان در آمارهای روزانه وزارت بهداشت که نشان می‌دهد چند نفر هر روز درگیر این بیماری می‌شوند، مشاهده کرد.
طبق اپلیکیشن ماسک، تعداد شهرهای قرمز کرونایی از ۲۳۲ شهر به ۲۸۵ شهر افزایش یافته و حالا نقشه جغرافیایی ایران تقریباً به طور کامل قرمز شده است.
متاسفانه به رغم توصیه‌های مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی برای فروکش توفان دلتا، اما شرایط همچنان نگران‌کننده است و ما شاهد شکسته شدن رکوردهای ابتلاء در پیک پنجم هستیم.
در همین حال، اشغال صد درصدی تخت‌های بیمارستانی در کلانشهر تهران و دیگر مراکز استان‌ها، نشان می‌دهد که اوضاع اصلاً خوب نیست. آن طور که علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفته است موارد بستری در تهران از مرز ۱۰ هزار نفر عبور کرده و در حال حاضر با اضافه کردن تخت در بخش‌های اورژانس و…، به دنبال ارائه خدمت حداکثری به بیماران هستیم.
در حال حاضر ۲۸۵ شهرستان قرمز، ۱۱۰ شهرستان نارنجی و ۵۳ شهرستان زرد هستند و شهر آبی کرونایی نداریم.
سایر اخبار این روزنامه
رهبر انقلاب در آخرین دیدار دولت دوازدهم: نباید برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب موکول کرد محمدعلی وکیلی بترسید از «ترس از آینده» پایگاه خبری العربی جدید بررسی می‌کند ماموریت غیرممکن ترکیه در افغانستان ثبت جهانی راه‌آهن سراسری ایران چگونه می‌تواند به صنعت گردشگری کمک کند؟ گردشگری روی ریل های تاریخی یک میلیون دُز واکسن آسترازنکا از ژاپن به ایران رسید جزئیات واکسیناسیون گروه‌های شغلی و دیابتی‌ها مالیات‌ستانی تاثیر مستقیمی بر رفتار جامعه دارد تیغ مالیات روی گردن لوکس سواران مصوبه مجلس در خصوص صیانت از حقوق کاربران با مخالفت هایی همراه شد جنجال «صیانت» درپی دیدار اخیر رئیس قوه قضائیه با برخی از خانواده‌های محکومان تعدادی از محکومان ناآرامی‌های آبان ۹۸ مشمول ارفاقات قانونی قرار می‌گیرند در خصوص بدعهدی‌های غرب ارسال شد آخرین نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل متحد نقش اردن در استراتژی بایدن در منطقه چیست؟ سردار نقدی خطاب به نمایندگان: از یک مشت کامنت‌گذار نترسید سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: دولت سیزدهم با دیپلماسی سهم ایران در بازار نفت را برگرداند محمدباقر قالیباف: مسدود سازی اینستاگرام و واتس‌اپ برنامه مجلس نیست