واکسیناسیون تنها راه‌حل مقابله با کروناست


به گزارش وبدا، بهرام عین اللهی، در بیستمین اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اظهارداشت: همانطور که ریاست‌جمهوری مرتبا اعلام کردند و با تاکید رهبر معظم انقلاب، اولویت اول وزارت بهداشت مدیریت کرونا و مقابله با این بیماری است. ما امروزه با آمارهای نگران‌کننده‌ای مواجه هستیم و بسیاری از خانواده‌ها عزادار شده‌اند. در مورد درمان کرونا باید همه امکانات استانی به کار گرفته شود و هیچ بیمار کرونایی نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود. باید تمام امکانات را برای درمان بیماران بسیج کنیم. پروتکل‌‌ها توسط کمیته‌‌های علمی مشخص است و از عزیزان می‌خواهم کارهای درمانی را بر اساس این پروتکل‌‌ها انجام دهند و از نیروهای متخصص استفاده کنند و تا حد امکان تخت‌‌های ویژه را توسعه دهند.
لزوم نظارت و سرکشی روسای دانشگاه‌ها
از بیمارستان‌ها


عین اللهی با‌ اشاره به بایدها و نبایدهای پیرامون بیماری کرونا، گفت: این روزها یکی از نبایدها پیرامون بیماران این است که نباید بیمار به فاز اینتوبه برسد و باید تا جایی که می‌‌شود اکسیژن از راه غیرتهاجمی به بیمار برسد. بنابراین، رساندن اکسیژن به بیمار نقش حیاتی
دارد.
وی تاکید کرد: من خواهشم از روسای دانشگاه‌‌ها حضور در فیلد و سرکشی از بیمارستان‌‌ها است، زیرا یکی از واجبات است. «مدیریت بر عرصه»، بسیار مهم است و مدیر باید احساس خدمتگزاری مردم را داشته باشد. خداوند این توفیق را به ما داده است که خدمتگزار مردم باشیم. بنابراین حضور مسئولین در عرصه باید احساس شود و یک شاخص مهم برای ما است و هر مسئولی که در عرصه حضور یابد، برای ما ارزشمند است. اگر در استانی مریض بر زمین بماند و به او جا ندهیم، یک شاخص بد است. مردم نشان دادند حاضر هستند کمک کنند و پای کار هستند و باید از همه امکانات استفاده
کنیم.
وزیر بهداشت افزود: تنها راه‌حلی که می‌ تواند کرونا را مدیریت کند واکسیناسیون است. این یک تجربه جهانی است و تنها مربوط به کشور ما نیست. در کشورهایی که واکسیناسیون انجام دادند،
مرگ و میر کنترل شده است. البته واکسیناسیون به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست؛ بلکه به معنای کاهش شدت عوارض بیماری است. راه‌حل اساسی کنترل کرونا واکسن است که دولت در این زمینه با تمام قدرت و انرژی کار می‌ کند تا واکسیناسیون با سرعت انجام شود.
عین‌اللهی گفت: از مردم می‌‌خواهیم که کمک کنند. ما در بازدید میدانی صحنه ‌های خوبی دیدیم و مثلا در اهواز دیدم یک حسینیه را تبدیل به مرکز واکسیناسیون ۲۴ ساعته کرده‌‌اند و ما فقط یک رابط داشتیم و خود مردم کمک می‌‌کردند و حتی واکسن را تزریق می‌‌کردند؛ چون این کار سختی نیست و فقط دو شرط در این زمینه داریم که اولا اطلاعات افراد ثبت شود و دوما چرخه زنجیره سرمای واکسن حفظ شود. در برخی واکسن‌‌ها چرخه سرما خیلی پیچیده نیست. آمادگی داریم که با همکاری مردم و ارگان‌ها، مراکز تجمیعی واکسن را افزایش دهیم تا با ورود و تولید بیشتر واکسن، واکسیناسیون هم با سرعت انجام شود.
تامین میزان قابل توجه واکسن در کشور
از هفته آینده
وی ادامه داد: باید کاری کنیم که مردم رضایت داشته باشند ‌و اینکه مردم در صف‌های طولانی منتظر بمانند، قابل قبول نیست. عزیزان در دانشگاه‌‌ها کارهای ابتکاری انجام دهند و هدفشان این باشد که مردم به نحو احسن واکسینه شوند و
ان شاءالله از هفته آینده شاهد تامین میزان قابل توجهی واکسن در کشور خواهیم بود و توسط معاونت بهداشتی توزیع می‌شود. با افزایش تولید و واردات واکسن به همان سرعت انجام واکسیناسیون هم باید سرعت‌گیرد تا جلوی پیک ‌های بعد را بگیریم.
کمیته علمی کرونا در دانشگاه‌ها تشکیل شود
وزیر بهداشت عنوان کرد: حتما باید کمیته‌ علمی کرونا در دانشگاه‌‌ها تشکیل شود. درست است که کمیته ملی کشوری بر کلیات تصمیم‌ گیری می‌‌کند، اما کمیته علمی در دانشگاه‌‌ها از ضرورت‌‌ها است تا پروتکل‌‌های محلی تدوین شود.
وی با تاکید بر لزوم تجویز صحیح دارو برای بیماران، تصریح کرد: دارو باید به موقع و به مقدار لازم تجویز شود و باید مشخص شود چه کسانی این داروها را تجویز کنند؛ بویژه در مورد داروهای گران‌‌تر و پر عارضه ‌تر این موضوع باید برقرار باشد. مسئله مهم این است که باید دید چرا در یک نقطه مرگ و میر بیشتر است و مثلا اگر در منطقه ‌ای مرگ و میر بیشتری رخ می‌‌دهد، باید مشکلات را شناسایی کرده و به دنبال راهکار باشید.
یکی از برنامه‌‌های مهم وزارت بهداشت محرومیت‌زدایی است
وزیر بهداشت با بیان اینکه یکی از برنامه‌‌های مهم ما محرومیت زدایی است، یادآور شد: اگر در شهری مراکزی وجود ندارد باید به وجود آید، نباید همه خدمات محدود به مراکز استان شود، هدف اصلی ما محرومیت زدایی است که ایجاد مراکز آموزشی جدید به این امر کمک می‌ کند.