دستور مبارزه جدی و فوری با بی ثباتی در بازار


رئیس جمهور با تاکید بر اینکه وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، و دادگستری بیش از گذشته به قیمت کالاها حساسیت داشته باشند، گفت: مردم باید درباره تامین معیشت و سفره خود احساس امنیت کنند و بی‌ثباتی در بازار چه ریشه در کم‌کاری بدنه دولت داشته باشد و چه ناشی از سوءاستفاده فرصت طلبان، باید پیگیری جدی و فوری شود.
به گزارش ایسنا، ابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت با تبریک هفته وحدت گفت: پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت ایشان، رمز وحدت در عالم اسلام و جامعه بشری هستند.
رئیس جمهور وحدت در جهان اسلام را راهبرد جمهوری اسلامی ایران و تفرقه را راهبرد دشمن توصیف کرد و گفت: هر فردی دانسته یا نادانسته اقدامی برخلاف وحدت انجام دهد، در زمین دشمن بازی کرده است. رئیسی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم وحدت در بین آحاد ملت مسلمان ایران از اقوام و مذاهب مختلف حفظ شود، گفت: این موضوع برای جمهوری اسلامی نه تاکتیک بلکه یک راهبرد است. البته این به معنای یکی شدن همه اقوام و مذاهب و افکار و گویش‌ها نیست، بلکه به معنای پرهیز از تفرقه‌افکنی و نگاه واحد به هدف راهبردی جمهوری اسلامی یعنی پیشرفت است.
رئیسی با تاکید بر ضرورت تدارک اماکن استقرار موقت کسانی که برای کارهای ضروری مثل درمان به شهرهای بزرگ از جمله تهران سفر می‌کنند اما سرپناهی ندارند، گفت: این مردم بندگان خدا و مستضعفان واقعی هستند که نه توان مالی دارند و نه زبانی برای بیان آن، و باید برای آنان سرپناه مناسب در نظر گرفته شود.رئیس جمهور در ادامه با قدردانی از تلاش‌ها و فعالیت‌های معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: امروز بنده و سرکار خانم خزعلی در جایگاه اجرایی نشسته‌ایم و دیگر ارائه پیشنهاد و توصیه از سوی ما پذیرفته نیست.رئیسی افزود: معاونت امور زنان و خانواده با مشورت فرهیختگان و صاحبنظران برای حل مشکلات این حوزه به ویژه آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، راهکارهای اجرایی و عملیاتی ارائه کند.



رئیسی با قدردانی از اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در تامین نهاده‌های دامی، گفت: لازم است در این زمینه اطلاع‌رسانی مناسبی به ویژه به دامداران صورت گیرد.
رئیسی از وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه به دلیل اینکه برای دومین ماه متوالی زمینه پرداخت حقوق و تامین هزینه‌های جاری دولت را بدون استقراض از بانک مرکزی فراهم کردند، قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این رویه ادامه یابد تا گرفتار آنچه پیشینیان به آن مبتلا شدند نشویم و با استقراض از بانک مرکزی، باعث افزایش پایه پولی و نرخ تورم نشویم.
معیشت اولویت اول دولت باشد
در این رابطه یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس هیچگاه رشد تورم را در مقابل ثبات حقوق و دستمزد و فشار به اقشار ضعیف جامعه را نمی پذیرد.مجتبی یوسفی در گفت و گو با خانه ملت در مورد رشد تورم و ثبات حقوق و دستمزد گفت: اولویت نخست دولت باید توجه به معیشت مردم باشد؛ به ویژه اقشار ضعیف جامعه که عملا از این گرانی‌ها آسیب دیده‌اند. تورم لجام گسیخته بالای ۴۰ درصد، معیشت مردم را به سختی انداخته است. در این بین کارمندان، معلمان و افرادی که روزمزد هستند، بیشتر از اقشار دیگر آسیب دیده‌اند.نماینده اهواز افزود: خلق پول بدون پشتوانه و پرقدرت( پول کاغذی) منجر به ایجاد تورم می‌شود، باید تلاش کنیم تورم را کنترل کنیم. پیشنهادهای متفاوتی در مورد کسری بودجه از قبیل ثابت نگه داشتن حقوق ها و جلوگیری از استخدام حقوق بگیران شنیده می‌شود، اما باید یک طرف دیگر معادله یعنی رشد تورم در جامعه را در نظر بگیرم. اگر حقوق‌ها ثابت بماند و هر روز شاهد رشد لحظه‌ای گرانی‌ها باشیم، قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد.کاهش قدرت خرید مردم یعنی رشد مشکلات در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی. یوسفی ادامه داد: از اولویت‌های اول دولت باید ثبات قیمت‌ها و کاهش نرخ کالاهای اساسی باشد. حدود ۸ میلیارد دلار به کالاهای اساسی اختصاص داده شد تا شاهد گرانی ها و رشد تورم در جامعه نباشم اما امروزه هم کالای اساسی گران شده و هم تولید کنندگان با مشکل روبرو هستند. در حقیقت سفره های مردم کوچک شده است. نماینده مجلس یازدهم یادآور شد: در بودجه ۱۴۰۰ حدود ۱۵ هزار میلیارد اعتبار برای محرومیت زدایی در نظر گرفته شده است. همچنین با رشد تورم، افزایش حقوق‌ها را پیش بینی می‌کنیم. مجلس هم نظارت کلی بر اجرایی شدن آنها خواهد داشت. اگر قرار است تورم کنترل نشود، افزایش حقوق اعمال می‌شود. مجلس هیچگاه رشد تورم را در مقابل ثبات حقوق و دستمزد و فشار به اقشار ضعیف جامعه نمی پذیرد.عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در مورد نظارت مردم بر بازار تاکید کرد: وظیفه بسیاری از سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌ها از جمله وزارت صمت و سازمان تعزیرات؛ نظارت بر کنترل قیمت در بازار است اما تاکنون مشخص نشده که تا چه میزان توانسته بازار مصرف را کنترل کند که با افزایش بیش از حد قیمت‌ها مواجه نباشیم. تصور کنیم چنین نظارتی بر دوش مردم باشد. بر چه اساسی این نظارت باید توسط مردم صورت بگیرد و آیا این نظارت تاثیری در کاهش قیمت‌ها خواهد داشت یا نه؟ برای رسیدگی به کدام نهاد و سازمان پیگیر باید اعلام شود؟ اینگونه راهکارها؛ به نوعی محول کردن مشکلات بر دوش مردم است.
همنچنین رئیس و اعضای جامعه روحانیت مبارز با رئیس جمهور دیدار و بر همراهی و پشتیبانی خود با دولت سیزدهم تاکید کردند. رئیسی در این دیدار با تاکید بر اهتمام دولت برای ارتباط نزدیک و صمیمانه با علما و فرهیختگان حوزه و دانشگاه، گفت: دولت مصمم است از دیدگاه‌ها و نظرات دلسوزانه همه قشرها به ویژه روحانیون در پیشبرد امور کشور و رفع مشکلات و دغدغه‌های مردم استفاده کند.رئیس جمهور تاکید کرد: دولت در کنار مقابله با کرونا و تلاش برای رفع مشکلات معیشتی مردم، اعتلای ارزش‌های فرهنگی و دینی جامعه را با جدیت پیگیری می‌کند.رئیسی، افزود: روحانیت همواره مورد اعتماد بوده و مردم همچنان برای رفع مشکلات خود به این جریان اعتماد دارند و باید از این اعتماد برای رفع دغدغه‌های مردم در بخش‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی استفاده کنیم.رئیس جمهور گفت: مصمم هستیم بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، در مسیر ایجاد تحول و شتاب در روند پیشرفت کشور حرکت کنیم.رئیسی افزود: به‌رغم همه مشکلات، آینده را بسیار امیدبخش می‌بینم و مصمم هستیم با ایجاد گشایش‌های مختلف، شرایط مناسبی در وضع زندگی مردم ایجاد شود.