از اظهارنظر درمورد حوادث ۸۸ تا «عدم رعایت اصل ساده زیستی» ادامه حاشیه های یک رد صلاحیت

لاریجانی: گفته اید در وضع موجود سهیم هستم مگر خود شما سهیم نیستید؟
نامه‌ شورای نگهبان درباره دلایل عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری از سوی خبرنگاران رسانه‌های خارج از کشور و برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب نزدیک به لاریجانی در فضای مجازی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، صبح امروز ( شنبه 27 آذر) نامه‌ آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان درباره دلایل عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری از سوی برخی خبرنگاران رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور و برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب نزدیک به لاریجانی منتشر شد.
در این نامه که اصالت آن در پیگیری‌‌های خبرنگار فارس تایید شد، سهیم بودن رئیس سابق مجلس در بخش هایی از نابسامانی و وضع نامطلوب موجود در دولت مستقر (دولت دوازدهم) و عدم رعایت اصل ساده زیستی مسئولان، مورد تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بر اساس ملاحظه فهرستی از اموال غیر منقول مربوط به همسر و فرزندان، اعلام شده از سوی مراجع قانونی کشور، از جمله دلایل رد صلاحیت علی لاریجانی اعلام شده است.


در نامه به دبیر شورای نگهبان، سفرهای متعدد اعضای خانواده علی لاریجانی به خارج از کشور از جمله اروپا و آمریکا و اقامت فرزند دیگرش در آمریکا و اقامت و ادامه تحصیل برخی از منسوبین درجه یک وی در انگلیس بر خلاف مصوبه لازم الاجرای شورای عالی امنیت ملی نیز به عنوان دیگر علل رد صلاحیت رئیس سابق مجلس در انتخابات ریاست جمهوری عنوان شده است.
این نامه همچنین تصریح کرده است که مداخله یکی از فرزندان علی لاریجانی را در قراردادهای خدماتی و ساختمانی مجلس شورای اسلامی در زمان ریاستش بر مجلس یکی از علل رد صلاحیت وی است.
حمایت از افراد ردصلاحیت شده و دفاع از عملکرد آنها و به کارگیری برخی از آنان در مناصب تحت امر خود و مواضع سیاسی و اظهارات در موضوعات و مقاطع مختلف از جمله فتنه سال ۱۳۸۸ نیز از دیگر دلایلی است که در نامه منسوب به آیت‌الله جنتی برای رد صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری ذکر شده است.
در این نامه منتشر شده در فضای مجازی خطاب به رئیس سابق مجلس آمده است که تصمیم‌گیری درباره احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری مطابق بند ۹ اصل ۱۱۰ و اصل ۱۱۵ قانون اساسی بر مبنای گزارش های رسمی دستگاه های قانونی و شناخت و اطلاعات اعضا از سوابق و ویژگی های داوطلبان، پس از بحث و مذاکره با رای مخفی صورت می گیرد و مستند رای اعضای شورای نگهبان ممکن است یکسان نباشد و مانند تصمیم گیری در موارد مشابه در سایر نهادها، هر یک از اعضا به یک یا چند گزارش یا اطلاعات خود توجه کرده باشند.
به گزارش فارس، پس از انتشار نامه دبیر شورای نگهبان به علی لاریجانی، نامه‌ای که از سوی این داوطلب رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به شورای نگهبان نوشته بود، نیز امروز در فضای مجازی منتشر شد.
پاسخ لاریجانی به رد صلاحیت اش
پاسخ علی لاریجانی به تفصیل آمده که محورهای اصلی پاسخ او این بود: گفته اید فرزندم در قرارداد‌های مجلس دخالت داشته، آقای اژه‌ای رسیدگی کند اگر کوچکترین ارتباطی بود مرا محکوم کند و اگر کذب بود. / گفته اید فرزندم با پسر آقای کرباسچی شراکت دارد، اولا تشابه اسمی است ثانیا آقای کرباسچی پسر ندارد / این عنوانی که برای رد صلاحیت درست کردید مثل «سفر‌های مکرر خانواده» به فرض صحت، چه چیزی را ثابت می‌کند؟ / گفته اید که چرا برجام را در مجلس ظرف ۲۰ دقیقه تصویب کرده ام اولا، من یک رای از ۲۰۰ رای داشتم ثانیا خود شورای نگهبان چرا یکروزه برجام را تایید کرد؟ / آیا خانواده خود اعضای شورای نگهبان در ۴۲ سال گذشته به خارج از کشور سفر نکرده اند؟ / اگر القای سهیم بودن آن‌ها در بخش‌هایی از نابسامانی وضع نامطلوب دولت مستوجب رد صلاحیت است، چطور خود رئیس دولت را از نظر صلاحیت تایید فرمودید؟ اگر رئیس دولت را نامطلوب می‌دانید، اولین مقصر خود شورای نگهبان است. چرا ایشان را تایید صلاحیت کردید؟ /بیان کرده اند ادامه تحصیل فرزند شما خلاف مصوبه شورای امنیت ملی بوده است؛ آیا تاریخ این مصوبه و خطاب آن را ملاحظه فرموده اید؟ فرزند بنده با همسرشان در سال ۸۳ برای ادامه تحصیل سفر کرده اند و مصوبه شورای عالی امنیت ملی مربوط به سال ۸۸ است/ می‌فرمایید اگر از قبل انقلاب در ملکی از امکانات پدری زندگی کردیم، کار خلافی انجام داده ایم؟
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» تبعات ناامیدی و پشیمانی برنامه‌سازان سال‌های دور بر جامعه را بررسی کرد رویای سوخته «خانه سبز» سید حامد مرندی تناقض‌های حاکمیتی در فضای مجازی لزوم نگاه ویژه به افزایش سرمایه بانک مسکن اراده دولت مردمی برای تحقق وعده مسکنی یک پژوهشگر حوزه آب و محیط زیست مطرح کرد بحران خاک خطرناک‌تر از بحران آب ترکیه با کاهش بی‌سابقه ارزش لیر به کدام سو می‌رود؟ اردوغان در پیچ عبور از بحران وزیر ارتباطات: طرح صیانت باید اتفاق بیفتد زمین لرزه با تهران چه خواهد کرد؟ تردیدها برای آمادگی پایتخت مقابل زلزله احتمالی از اظهارنظر درمورد حوادث ۸۸ تا «عدم رعایت اصل ساده زیستی» ادامه حاشیه های یک رد صلاحیت قالیباف در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش: اگر اقتصاد ما به گِل نشسته به دلیل دولتی‌سازی است نه تحریم وزیر ارتباطات: طرح صیانت باید اتفاق بیفتد اولیانوف اعلام کرد دور بعدی مذاکرات؛ اواخر دسامبر یا اوایل ژانویه هشدار ژنرال‌های آمریکایی نسبت به احتمال وقوع جنگ داخلی از اظهارنظر درمورد حوادث ۸۸ تا «عدم رعایت اصل ساده زیستی» ادامه حاشیه های یک رد صلاحیت