اخبارکوتاه


فرمان رهبری درباره عفو
محکومان حوادث اخیر
رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن چهل‌وچهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و اعیاد ماه رجب با عفو و تخفیف مجازات دهها هزار نفر متهمان و محکومان حوادث اخیر موافقت کردند. در پی پیشنهاد رئیس قوه قضاییه به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر موافقت با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر و همچنین محکومان دادگاههای عمومی و انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح، ایشان با این پیشنهاد موافقت کردند.
در نامه حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای به مقام معظم رهبری آمده است: در جریان حوادث اخیر تعدادی از افراد به ویژه جوانان در اثر القائات و تبلیغات دشمن مرتکب رفتارهای نادرست و جرائمی شدند که



علاوه بر گرفتاری برای خود، باعث زحمت خانواده و نزدیکان خویش گردیدند و اکنون تعداد قابل توجهی از آنان بعد از برملا شدن نقشه دشمنان خارجی و جریان‌های ضد انقلاب و ضد مردمی با اظهار پشیمانی و ندامت تقاضای بخشش دارند. رئیس قوه قضائیه در نامه خود نوشته است: کلیات شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات متهمان و محکومان پس از انجام کارهای کارشناسی و مشورت با مقامات ذی صلاح در دو بخش تهیه شده است.
در بخش اول این نامه ضمن اعلام شروط عفو و تخفیف مجازات برای متهمان و محکومان حوادث اخیر تاکید شده است: پرونده متهمان و محکومان درصورت داشتن شرایط مندرج، در هر مرحله‌ای که باشد، مختومه می‌گردد. در اعلام شرایط عفو و تخفیف مجازات متهمان و محکومان حوادث اخیر آمده است: عدم ارتکاب جاسوسی به نفع اجانب، عدم ارتباط مستقیم با عوامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، عدم ارتکاب قتل و جرح عمدی، عدم ارتکاب تخریب و احراق تاسیسات دولتی و نظامی و عمومی، و نداشتن شاکی یا مدعی خصوصی.
در بخش دوم درخواست رئیس قوه قضائیه برای برخورداری محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح از عفو و تخفیف در مجازات نیز شرایطی اعلام شده است که از جمله آنها نداشتن شاکی یا مدعی خصوصی، باقیمانده محکومیت محکومان به حبس تا یکسال درصورتی که تا ۲۲ بهمن حداقل یک ماه را تحمل کرده باشند، سه چهارم محکومیت محکومان به حبس بیش از یک سال تا پنج سال در صورتی که تا ۲۲ بهمن یک پنجم آن را تحمل کرده باشند، یک دوم محکومیت محکومان به حبس بیش از ده سال تا بیست سال مشروط به آنکه تا ۲۲ بهمن حداقل دوسال حبس را تحمل کرده باشند و باقیمانده محکومیت حبس کلیه محکومان جرائم غیر عمد است.
اعلام شرایط ویژه برای محکومان زن که به حکم قانون، سرپرستی یا حضانت فرزندانشان را برعهده دارند و برای محکومانی که دارای بیماری صعب‌العلاج یا لاعلاج هستند، محکومان ذکور بالای هفتاد سال و اناث بالای شصت سال و همچنین برای محکومانی که به لحاظ عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به سر می‌برند از دیگر مندرجات نامه درخواست عفو و تخفیف مجازات است.
در نامه رئیس قوه قضائیه چند گروه از شمول این عفو مستثنی شده‌اند که از جمله آنها مرتکبین خرید، فروش و قاچاق سلاح گرم، افراد دارای جرم سرقت و راهزنی، جرائم مربوط به مواد مخدر و روانگردان به صورت مسلحانه، دایر کردن مراکز فساد و فحشاء، قاچاق مشروبات الکلی، قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای و عمده کالا و ارز، مباشرت و معاونت در اخلال عمده و کلان در نظام اقتصادی، و جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی هستند.

پوتین قول داد که زلنسکی را نمی‌کشد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی که در آغاز جنگ روسیه با اوکراین برای مدت کوتاهی به عنوان میانجی‌گر فعال بود، می‌گوید که از رئیس جمهوری روسیه قول گرفته بود که همتای اوکراینی خود را نکشد. نفتالی بنت، یکی از معدود رهبرانی بود که با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان سفری کوتاه به مسکو در مارس ۲۰۲۲ و در جریان جنگ اوکراین صحبت کرد.
در حالیکه به نظر می‌رسد تلاش‌های میانجی‌گری بنت برای پایان دادن به جنگ اوکراین راه به جایی نبرده، اظهارات او در مصاحبه‌ اخیرش، دیپلماسی پشت پرده و تلاش‌های فوری را با هدف به پایان رساندن سریع درگیری در اوکراین مشخص کرد. وی در مصاحبه خود از پوتین پرسید که آیا می‌خواهد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین را بکشد یا خیر؟ و پوتین پاسخ داده است: من نمی‌خواهم او را بکشم.
نخست وزیر سابق اسرائیل همچنین گفت که بعداً درباره تعهد پوتین به زلنسکی اطلاع رسانی کرده است. نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در ادامه گفت، پوتین از وعده خود برای خلع سلاح اوکراین صرف نظر کرد و زلنسکی قول داد به ناتو نپیوندد.
بنت که برای مقام نخست وزیری اسرائیل فردی عمدتاً ناآزموده بود با شروع جنگ اوکراین فقط شش ماه به عنوان نخست وزیر خدمت کرد و پس از اینکه اسرائیل را در موضع میانجی‌گری روسیه و اوکراین قرار داد، به طور غیرمنتظره ای خود را وارد دیپلماسی بین المللی کرد.
اسرائیل از یک طرف روابط خوب خود با کرملین را در مواجهه با ایران استراتژیک می‌داند، اما خود را با کشورهای غربی همسو می‌کند و همچنین به دنبال حمایت از اوکراین است. وی همچنین گفت: کشورهای غربی جلوی مذاکرات بین روسیه و اوکراین را گرفته‌اند. هرچه انجام دادم در دوران میانجی‌گری با آمریکا، آلمان و فرانسه با جزئیاتش ارائه کردم. اما آنها جلوی مذاکرات را گرفتند.