سخنرانی جوان‌ترین مدیر مدرسه استان البرز در خطبه های پیش از نمازجمعه شهرستان فردیس


جوان‌ترین مدیر مدرسه استان البرز در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه شهرستان فردیس با بیان پاره‌ای از مشکلات و آسیب‌هایی که قشر جوان به ‌ویژه دختران نوجوان سرزمین‌مان را تهدید می‌کند، به نقش تأثیرگذار آموزش‌وپرورش و اهمیت همکاری ارگان‌های مختلف برای فرهنگ‌سازی در این زمینه تأکید کرد.
فاطمه نجار با تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر و با بیان اینکه فتح خرمشهر فتح خاک نبود، فتح ارزش‌ها بود، از امام جمعه فردیس که این فرصت را طبق بیانیه گام دوم به یک جوان داده که در نماز عبادی - سیاسی جمعه گوشه‌ای از دغدغه‌های هم‌قطاران خویش را مطرح کند، تشکر کرد و گفت: جا دارد یادی کنیم از زحمات زنان در 8 سال جنگ تحمیلی که بار زینبی بودن را به دوش کشیدند.
وی با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری که فرمودند: «فردای ما متوقف به امروزِ آموزش‌وپرورش است.»، اظهار داشت: امروز جایگاه آموزش‌وپرورش به‌مثابه مهم‌ترین نهاد تربیت نیروی انسانی و مولد سرمایه اجتماعی کجاست؟ آیا آماده‌ایم کسانی مانند رجایی ، باهنر و مطهری تربیت کنیم؟
جوان ترین مدیر مدرسه استان البرز با ابراز تأسف از مغفول ماندن سند تحول بنیادین وزارت آموزش‌وپرورش گفت: متأسفانه محتوای کتب درسی متناسب با نیاز روز دانش‌آموزان نیست و در استان و به ویژه شهرستان فردیس از کمبود معلم، مشاور، نیروی خدماتی و...، تعداد بالای دانش‌آموزان در کلاس، فضای محدود کلاس در مدارس دولتی و از طرفی هزینه‌های سرسام‌آور اجاره‌بها و نخواندن دخل و خرج‌ها در مدارس غیردولتی، رنج می‌بریم و با ادامه این روند شاهد انواع مشکلات روحی و روانی خواهیم بود.



نجاربا بیان اینکه حالِ امروز آموزش‌وپرورش بد است و مطالبات برحق معلمان رسانه‌ای شده اما بر زمین‌مانده است،افزود: مسائل آموزش‌وپرورش مانند کلاف سردرگمی درهم‌پیچیده شده، اما گویی همچنان وزارت آموزش‌وپرورش در نگاه سیاستمداران ما آخرین مسئله است با دیدگاه مصرف‌گرایانه و کوتاه‌مدت ، درحالی‌که ما نیازمند بازمهندسی سیاست‌ها در حوزه آموزش‌وپرورش هستیم. وی ادامه داد: متأسفانه به آمال‌ها و آرزوهای بلند ایرانی - اسلامی فقط به حد عاطفی و احساسی دل‌خوش می‌کنیم درحالی که تشکیل جلسه ، حرف‌های شعاری، عکس و گزارش‌های تکراری ومرثیه‌سرایی در حوزه آموزش بی‌فایده است و اکنون زمان آن است که باید چاره‌ای بیندیشیم و عمل کنیم.
جوان‌ترین مدیر مدرسه استان البرز با طرح این سؤال که «مگر نمی‌گوییم ما جنگ را با فرماندهان ۲۰ساله بردیم، پس چرا به جوان امروز فرصت نمی‌دهیم و اعتماد نمی‌کنیم؟ به اهمیت کادرسازی و لزوم به‌کارگیری جوانان توانمند در تصدی پست‌های مدیریتی به‌ویژه در بدنه آموزش‌وپرورش اشاره کرد و گفت: معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند: «مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همه میدان‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار مسئولیّت دهند.» از مسئولین خواست از ظرفیت نسل جوان مؤمن، دانا و پرانگیزه و حضور مؤثر پیشکسوتان این عرصه در سمت مشاور و راهنمای کاردان جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی بهره بیشتری ببرند.
نجار افزود: دانشگاه فرهنگیان به عنوان شاهراه ورود به وزارتخانه آموزش و پرورش و بازوی تربیت نیروی انقلابی ، محلی است که معلم تربیت می‌شود و دانشجومعلمان نخبه برای نسل‌سازی در این دانشگاه تربیت می‌شوند اما متاسفانه پردیس‌های آن به‌ویژه پردیس خواهران از امکانات حداقلی برخوردار است و اگر مسئولین، آینده این شهر و فرزندان این شهر برایشان مهم است باید مشکلات دانشگاه فرهنگیان را احصا و برای رفع آنها اقدام کنند.
این مدیر جوان به بیان دیدگاه خویش در برگزاری مراسم مختلف بزرگداشت روز دختر در دهه کرامت پرداخت و گفت: به‌راستی در طول این سال‌ها در این دهه‌های کرامت برای دختران این شهر چه‌کار فرهنگی انجام دادیم؟ کارفرهنگی این نیست که مراسمی بگیریم، چند تا عکس بیندازیم، رزومه پر کنیم و برویم تا سال بعد! آیا در روز دختر ما صدای دختران این شهر را شنیدیم؟ با آنها به گفت‌وگو نشستیم؟
نجاربا بیان اینکه جنس کارفرهنگی بلندمدت و عمیق است، اظهار کرد: گاهی از رفتار دختران شهرمان ناراحت می‌شویم، اما ما برای آنان چه کردیم؟ چه امکاناتی برایشان فراهم کردیم؟ چه محتوایی، چه خوراک فکری در اختیارشان قرار دادیم که امروز برخی رفتار آنان را برنمی‌تابیم. به‌عنوان‌مثال، به دلیل کمبود آزمایشگاه‌های مدارس حداقل یک پژوهش‌سرای بسیار قوی نیاز است تا مدارسی که امکانات لازم را ندارند از آن استفاده کنند اما پژوهش‌سرای کوثر با وجود تمام زحماتی که همکاران می‌کشند، از حداقلی‌ترین امکانات برخوردار است.
وی با تأکید ویژه بر همکاری ارگان‌های مختلف برای فرهنگ‌سازی بیشتر در این زمینه افزود: آموزش‌وپرورش تنها متولی تربیت نیست باید همه ارگان‌ها و سازمان‌ها و تشکل‌های سازنده فرهنگی در این مسیر دست‌به‌دست هم داده و همگام و هماهنگ باشند چرا که در این جنگِ تمدنی کار باید تشکیلاتی باشد و از کار جزیره‌ای پرهیز شود همانگونه که خداوند فرمود: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا بر ریسمان الهی چنگ بزنید.»
جوان‌ترین مدیر مدرسه استان البرز ابراز امیدواری کرد؛ با خرد جمعی و همکاری مسئولان دلسوز، مردم، ارگان‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد برای مشکلات شهرستان فردیس و استان البرز در کنار هم دوشادوش هم حرکت کنیم و قدم برداریم.