تأکید بر وحدت مدیریت فرهنگی

عرصه فرهنگ و هنر، عرصه فراگیری از هنرها و حوزه‌های مختلفی است که هر یک از آنها برای رشد، اعتلا و اثرگذاری با چالش‌های متعددی مواجه هستند. در این میان رسیدن به اجماع، آن هم در عرصه‌ای این چنین چند شاخه و با دیدگاه‌های متفاوت، آسان نیست. چالش‌های مختلفی که در نشر کتاب، برگزاری کنسرت‌ها، اجرای تئاترها، ساخت و اکران فیلم‌ها و امثال آنها وجود دارند، نیاز به اجماع و مدیریتی مشارکتی دارد تا از بروز مشکلات عدیده‌ای که کمابیش گریبانگیر این حوزه شده است، کاسته شود. روز گذشته بعد از اینکه موافقان و مخالفان صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی را مورد بررسی قرار دادند، وی در صحن علنی مجلس به ارائه برنامه‌های خود و دفاع از آنها پرداخت. برنامه هایی که نوع نگاه و عملکرد ایشان را دربرداشت و به نکات قابل توجهی که از جمله دغدغه‌های اهالی فرهنگ و هنر بوده و هست، اشاره داشت. سیدعباس صالحی ۵۴ ساله دکترای فلسفه دارد و پیش از این معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست وزارت ارشاد را در کارنامه کاری خود دارد.
***
روز گذشته نمایندگان مجلس،صلاحیت سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی را بررسی کردند.
ربیعی: برنامه‌های صالحی راه‌کاری برای رفع چالش‌های بخش فرهنگ ندارد


نماینده مردم بروجن در مجلس گفت: جناب صالحی، شما به چالش‌ها خوب اشاره کردید، اما در راه‌کار و سازکار عملی مناسبی برای رفع آنها ارائه نداده‌اید.
خدیجه ربیعی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: دکتر صالحی شخصیتی متدین هستند که رابطه خوبی با بدنه فرهنگ کشور دارد. سختی کار در این حوزه از تعدد تعاریف مختلف این حوزه است با این اوصاف حساسیت مسئولیت کسی که تصدی این وزارتخانه را برعهده خواهد گرفت، از سایر وزرا بسیار بیشتر است.  برنامه پیشنهادی دکتر صالحی را بررسی کردم و مخالفتم ناشی از نتایج این بررسی است. جناب صالحی، شما به چالش‌ها خوب اشاره کردید، اما در راه‌کار و ساز و کار عملی مناسبی برای رفع آنها ارائه نداده‌اید. مشخص نکردید که آیا برنامه جنابعالی می‌تواند قانون را حاکم کند و دستگاه‌های موازی بر قانون تاثیر نگذارند و اگر این چنین شد، برخورد شما چگونه خواهد بود؟ ربیعی افزود: به جامعه هنری به ویژه تئاتر و موسیقی آئینی چه برنامه‌ای ارائه داده‌اید؟ در توضیحات خود دیدگاه‌تان را درباره مرجعیت فرهنگی و هویت فرهنگی را به صورت دقیق توضیح دهید.
«تکرار می‌کنم» خاتمی در مجلس!
میرزایی نکو: جناب صالحی، موضع سیاسی شما باید شفاف باشد
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس گفت: جناب صالحی، موضع سیاسی شما باید شفاف باشد، خط فکری شما اگر معلوم نباشد، آش همان آشُ و کاسه می‌شود مسلخ اصلاح‌طلبان و روشن‌فکران به دست تعصب، تحجر و دلواپسی و به قول جانباز اصلاحات رای ما هم می‌شود «قدرت به مثابه کالا». قاسم میزایی نکو در مخالفت با وزیر پیشنهادی، گفت: آمار کمی فیلم و تیراژ کتاب، ساده دستکاری می‌شود اما چند تا کلنل در پیچ و خم ممیزی خاک می‌خورند و زخم‌هایی که روح هنرمندان را می‌خراشد و می‌تراشد. ما فرزندان و نسل جوان‌مان را توقیف کرده‌ایم. لیست بلندبالای رایزنان فرهنگی و سازمانی مشابه وزارت خارجه و سفیران فرهنگی ایران برای نسل جوان آن سوی مرزها چه کردند؟ دیپلماسی فرهنگی برون‌مرزی شما چیست؟
این روزها به جای حمایت صنفی از هنرمندان تنها شاهد قبری برای آنها در قطعه هنرمندان هستیم. وزارت و صدارت پیشکش شما. جناب رئیس جمهور پینش کابینه حق شماست، اما پیام «تکرار می‌کنم» سیدمحمد خاتمی و حمایت تمام قد اطلاح طلبان را فراموش نکنید. شما به حمایت 24 میلیونی بدهکارید. مردم به شما اعتماد کردند. مبادا این بی اعتمادی به به اعتمادی به کل جناح اصلاح طلبان منجر شود. آقای صالحی «ربنا»ی استاد شجریان پیشکش، شما یکبار برای همیشه تکلیف ما را با نسبت حلال‌ها و حرام ها به ویژه در عرصه هنر موسیقی مشخص کنید. حصر خالق مجسمه مادر و همراهش پیشکش، اما وزارت فرهنگ و هنر کی می‌خواهد سرنوشت تئاترهای ما را مشخص کند؟ ما حمایت از کیارستمی‌ها و حمایت و تبریک به فرهادی را نخواستیم! آمار کمی و تیراژ فیلم و کتاب به راحتی دستکاری می‌شود. اما هنوز زخم‌هایی هستند که روح هنرمندان را می‌خراشند. در لیست رایزنی‌های فرهنگی خود برای برای جوانان آن سوی مرز چه کردید؟ دیپلماسی برون مرزی شما چیست؟ تکلیف شبکه‌های مجازی بدون فیلتر کی مشخص می‌شود؟ خط فکری شما باید معلوم باشد وگرنه به دست تحجر می‌افتیم. ودجه فراوان ارشاد چه زمانی به دست اهالی هنر خواهد رسید؟ شما گفتید که نخ تسبیح‌ید. مهره‌های این تسبیح چه کسانی هستند؟ چرا هنر را درگیر سیاسی بازی کردید؟
نماینده رامیان: عرصه فرهنگ باید به اهل فرهنگ و مدارا سپرده شود
نماینده رامیان و آزادشهر گفت: فرهنگ نیاز به کسی ندارد که فقط مدیر باشد بلکه نیازمند کسی است که خود هم اهل فرهنگ و مدارا باشد و باید به کسی سپرده شود که فرهنگ را بشناسد. علیرضا ابراهیمی به عنوان موافق، خاطرنشان کرد: ما نیاز به روشنفکر دینی و فرهنگی در عرصه وزارت ارشاد داریم. کسی که بتواند با اهل فرهنگ به گفت‌وگو و مدارا بنشیند و دکتر صالحی به عنوان یک روشنفکر تمام عیار دینی این صلاحیت را دارد. وی افزود: امروز به کسی نیاز است تا بتواند فرهنگ را‌ترمیم کند و برای طرح‌های دشمن که به دنبال فاصله انداختن بین دین و زندگی مردم و اسلامیت و جمهوریت است برنامه داشته باشد و دکتر صالحی مدیری است که نفوذ کلام دارد و اصول را قبول دارد و فرهنگ را می‌فهمد و دیپلماسی دارد و می‌تواند ظرفیت‌ها و خلاقیت‌های امروزی را پاسداری کند.
ذوالقدر: معرفی صالحی را برای وزارت فرهنگ و ارشاد به فال نیک می‌گیریم
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ سنگ بنای جامعه و میراث امروز برای فردا است که از این رو معرفی فردی شایسته برای این وزارتخانه و فرزند حوزه و دانشگاه را به فال نیک می‌گیریم. سیده فاطمه ذوالقدر در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: راهکار فرهنگی بهره گیری از منطق و استدلال و در مواردی جدال نیکو است و نیاز به فردی اهل علم و فرهنگ دارد. که اینها در چهره دکتر صالحی قابل مشاهده است.  وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرز میان فرهنگ و دین است و دکتر صالحی کسی است که به هر دوی این امور آشنا است و روابط منحصر به فردی با علما دارد و می‌تواند پلی میان مطالبات مردم، علما و اصحاب فرهنگ باشد.
محمود صادقی: در عرصه هنری و ادبی دچار انزوا هستیم
یک عضو فراکسیون امید با بیان اینکه دچار انزوا در عرصه هنری و ادبی هستیم، گفت که بر اساس قانون، اصل بر آزادی رسانه‌هاست و محدودیت یک استثنا به شمار می‌آید اما اکنون شرایط برعکس شده و شاهد محدودیت‌های بسیاری برای رسانه‌ها هستیم. محمود صادقی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی، با بیان اینکه صالحی از سابقه مدیریتی کافی و اقتدار لازم برای مدیریت این حوزه پرچالش برخوردار نیست، گفت: آقای صالحی در برنامه‌های خود به تنوع و تکثر در دستگاه فرهنگی اشاره کرده و نبود شفافیت را به عنوان یکی از چالش‌های این وزارتخانه عنوان نموده اما در نهایت راه‌حلی برای این مشکلات بیان نکرده است. به نظر می‌رسد ابهاماتی درباره چگونگی تصمیم‌گیری در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد. وی با طرح این پرسش که قرار است وزیر پیشنهادی چگونه مقابل مداخلات در عرصه فرهنگی ایستادگی کند، گفت: در مقطع فعلی شاهدیم که فیلم اکران شده به دلیل مداخلات از پرده سینما پایین کشیده می‌شود. سوال این است که آیا وزیر پیشنهادی قدرت مقابله با این وضع آشفته را دارد؟ صادقی اضافه کرد: مسئولان فکر می‌کنند ایران فقط تهران است. چرا پس باید مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی در پایتخت به وقوع بپیوندد؟ آقای صالحی چه برنامه‌ای برای این موضوع دارد و چطور می‌خواهد از ظرفیت و فرصت وجود قومیت‌ها و تنوع‌های فرهنگی استفاده کند؟
صالحی اهل تعامل و گفت‌وگوست
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفـــت: وزیــر پیشنهادی فرهنگ اهل تعامل و گفتگو است.
جمشید جعفرپور در موافقت با  وزیر پیشنهادی گفت: مشورت پذیری، حضور در مراجعی که سیاست ساز حوزه‌ فرهنگ  هستند، آگاه به مسائل اسلام و تخصص فرهنگی از جمله ویژگی‌های وزیر پیشنهادی فرهنگ است. وی افزود: صالحی اعتقاد به گفت‌وگو و تعامل دارد چرا که امروز گمشده‌ ما در حوزه فرهنگ گفت‌وگو است، در حوزه سیاست هم این گونه است. آنچه که ما در بین جناح‌ها و گروه‌ها کم داریم گفت‌وگو می‌باشد و زمانی هم که گفت‌وگو کم باشد مجبور هستیم راجع به دیگران حرف بزنیم.
ادیانی: صالحی مورد اعتماد علما و اصحاب فرهنگ و هنر است
نماینده قائمشهر در مجلس گفت: وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی صلاحیت علمی و مبانی فکری او در چارچوب باورها و ارزشهای دینی و ملی است و مورد اعتماد علما و اصحاب فرهنگ و هنر می‌باشد. علی ادیانی در موافقت با صالحی، گفت: وزارت فرهنگ یکی از وزارتخانه‌های خطیر و حاکمیتی است. صالحی این ظرفیت  را دارا است و همه بر این باور هستیم که زاویه نگاه وزیر راه را برای اندیشه‌ انسانی و اسلامی هموار می‌کند و قطعا نباید مبانی وزارت فرهنگ خدای نکرده در چارچوب سکولاری، غرب زدگی و وادادگی نسبت به مولفه‌های این حوزه باشد.   وزیر پیشنهادی مورد اعتماد علما، اصحاب فرهنگ و هنر و رئیس دولت است و سابقه‌ او نشان داده می‌تواند امین باشد و قویا درحوزه‌ مدیریت معتقد به برون سپاری است.
صالحی: تنوع قومی و زبانی بر اقتدار ایران می‌افزاید
پس از اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی از برنامه‌هایش دفاع کرد و با تاکید بر ضرورت حفظ تنوع قومی و زبانی در کشور، گفت: این امر موجب افزایش اقتدار کشور خواهد شد. سیدعباس صالحی در دفاع از برنامه‌هایش، از سکان‌داران پیشین وزارت ارشاد در دولت یازدهم، علی جنتی و صالحی قدردانی کرد و گفت: جامعه ایرانی به اعتبار استعداد ذاتی خود و اینکه در چهارراه شرق و غرب عالم بوده مفاخر و آثار فرهنگی و هنری زیادی را به جهان عرضه کرده و سهم مهمی در تبادل فرهنگی جهان در طول تاریخ داشته است. همچنین ایران پایگاه جهانی شدن فرهنگ در جهان بوده و سهم بسزایی در تلطیف شاعرانه بودن جهان بشری داشته است. وی فرهنگ و هنر ایرانی را ذات و هویت ایران توصیف کرد و گفت: همچنین جامعه ایرانی با دین‌مداری، توحیدگرایی، معنویت و اخلاق‌گرایی هزاران سال زیسته و حب اهل بیت (ع) بر جان و خاک این سرزمین نقش بسته است. برنامه فرهنگی دولت دوازدهم هم از این نگاه برخوردار است که اضلاع مختلف فرهنگ کشور با یکدیگر ارتباط پیوسته و محکمی داشته باشند. صالحی در ادامه با تاکید بر ضرورت گسترش اعتمادسازی میان اصحاب هنر و دولت، بهبود اقتصاد هنر و تقویت نقش نهادهای صنفی، خاطرنشان کرد: اعتماد عمیق به اصول اساسی دین، نظام اسلامی، انقلاب، رهبری، قانون و اخلاق از مهمترین رویکردهای وزارت ارشاد در دولت دوازدهم خواهد بود. این وزارتخانه به دنبال شفافیت در همه مراحل تصمیم‌گیری و اجرا است و ما معتقدیم دوره مدیریت پشت درهای بسته در غیاب مردم گذشته است.
وی در دفاع از برنامه هایش بر تمرکززدایی دولتی و جغرافیایی، توجه به همه عرصه‌های فرهنگ و هنر، تامین زیر ساخت‌های تولید و عرضه محصولات فرهنگی، لزوم اهمیت به دیپلماسی فرهنگی، برخورد با مداخله دستگاه‌های غیرمرتبط و ارائه راه‌حل‌های رویکردی و ساختاری تاکید و تشریح کرد.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال