تصمیم وزارت کشور درست است؟ مزایا و معایب استانداران غیربومی

بالاخره بعد از گمانه‌زنی ها و شایعه‌های مختلف دولت گام نخست در مسئله تغییر در استان‌ها و انتخاب استانداران را برداشت و روز گذشته 7 استاندار موفق شدند از هیات دولت رای اعتماد دریافت کنند. اما در این میان یک اتفاق قابل توجه دیگری هم رخ داد و آن نگاه و رویکرد متفاوت دولت به مسئله استانداران غیربومی بود که این می تواند نوید تغییرات مناسب در ساختار مدیریتی حداقل در استان‌ها باشد.
به گزارش ابتکار معمولا زمانی که دولت‌ها تصمیم به ایجاد تغییرات و جابه‌‎جایی در سطح استان‌ها می‌گیرند، با دو مسئله مواجه هستند که یکی از آنها مسئله مدیران بومی و موضوع دیگر نحوه حضور مدیران غیربومی در سطح استان است. در موضوع اول به هرحال به عقیده برخی کارشناسان مزایای خاص خود را دارد. به این صورت که حضور مدیران بومی موجب می‌شود که استانداران شناخت کافی از معضلات و ظرفیت‌های استان داشته باشند و بتوانند به راحتی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند. به هرحال شناخت ابعاد مختلف استان می‌تواند در کاهش هزینه و زمان بسیار موثر باشد. از سوی دیگر مدیران بومی ارتباطات مناسب‌تری با نهادها و بخش‌های مختلف استان خواهند داشت که این نیز در تسهیل فعالیت آنها بسیار تاثیرگذار خواهد بود. اما از سوی دیگر موضوع مدیران غیربومی هم مسئله‌ای که همیشه مطرح بوده و تا امروز نمونه‌های بسیاری از آنها طی 40 سال اخیر به استان‌های مختلف رفته و خدمت کرده‌اند. اما این مسئله تا امروز با مشکلات بسیاری مواجه بوده است. یکی از این معضلات تنش میان نیروهای بومی با این افراد است که البته این را نمی توان به تمامی استان‌ها عمومیت داد اما به هرحال مسئله‌ای نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. به طوری بنا برگفته برخی استانداران، بخش عمده فعالیت‌ها در استان داری چنین مدیرانی صرف تنش‌های موجود با مدیران و نهادهای بومی می‌شود و حتی پیش‌از آنکه بتوانند نام شهرها را به یاد بسپارند مجبور می‌شوند از استانداری خارج شوند.
از سوی دیگر موضوعی که موجب می‌شود استانداران غیر بومی با مشکلات جدی مواجه شوند، عدم حضور خانواده‌های آنها در استان است که این علاوه بر تاثیرات روحی روانی می‌تواند تاثیرات مدیریتی بر عملکرد این افراد داشته باشد. به این صورت که اولا نگاه به استان صرفا سخت‌افزاری و محدود به حوزه کاری می‌شود و از سوی دیگر دوری از خانواده راندمان کاری آنها را کاهش می‌دهد. اما این نکته‌ای است که دولت دوازدهم و وزارت کشور مورد توجه قرار داده است. حضور خانواده‌ها در شهر استان محل خدمت از تصمیماتی است که در این دوره قرار است اجرایی شود و از این طریق نگاه به استان از سوی استانداران غیربومی از صرف کاری بودن خارج می‌شود و نگاه به استان نگاهی مناسب‌تر و دغدغه‌مندترخواهد شد. البته هرچند این
می تواند آغاز یک چالش باشد اما با در نظر گرفتن این فاکتور و البته کارآمدی استانداران می‌تواند میزان تنش در میان نیروهای بومی و غیربومی نیز کاهش پیدا کند. اما به هرحال هر آنچه که این اقدام دولت به دست خواهد آمد،در گذر زمان مشخص خواهد شد و باید دید تا چه حد این راهکار دولت موفقیت آمیز خواهد بود.
سایر اخبار این روزنامه
رهبر انقلاب اسلامی: مجمع تشخیص مصلحت باید انقلابی فکر و عمل کند و انقلابی باقی بماند «ابتکار» در گفت‌وگو با نماینده مجلس بررسی کرد زنان و مسیرهای سخت صندلی مدیریت گزارش «ابتکار» از دلایل عدم مراجعه به پارکینگ توسط راکبانی که موتورسیلکت شان توقیف می‌شود رضا دهکی این برهه‌های حساس همیشگی چرخ صندوق های مالی مدعی بانکداری اسلامی واقعی چگونه می چرخد؟ چالش های بانک های واقعا اسلامی سالن‌های نوستالژیک چگونه برابر پردیس های سینمایی رقابت می کنند؟ بزرگترین معدن طلای خاورمیانه تعطیل است؟ شوربختی های زرشوران «ابتکار» روزهای پرکار وزارت خارجه از سفر ظریف به روسیه ومذاکرات آستانه تا مسائل مربوط به برجام را بررسی می کند احمد خرم در گفت‌وگو با«ابتکار» مطرح کرد تقابل توطئه ها جایگزین رقابت سیاسی رئیس جمهوری در جلسه هیات دولت: فضای جامعه باید امن باشد و نه امنیتی به گزارش یک پایگاه خبری آمریکایی: محکومیت ۳ ایرانی به جرم صادرات اقلام نفتی به ایران در دادگاه آمریکا محمد جواد ظریف: بازدیدها توسط آژانس نمی‌تواند بهانه‌ای برای اطلاع‌ یافتن از اسرار کشور باشد تصمیم وزارت کشور درست است؟ مزایا و معایب استانداران غیربومی نکوداشت زندگى،نکوداشت انسانیت