برجام غیر‌قابل مذاکره است

گروه سیاسی‌: دیروز مجلس با جلسه غیر علنی آغاز به کار کرد. محمد جواد ظریف مهمان مجلس بود تا گزارشی درباره تحولات منطقه، برجام و همچنین همه پرسی اخیر اقلیم کردستان عراق به نمایندگان ارائه کند.
گزارش ظریف تا ساعت 10 به طول انجامید و با باز شدن درهای بسته مجلس به روی خبرنگاران ، جلسه علنی آغاز شد. علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی طی سخنانی کوتاه اظهار داشت: وزیر امورخارجه در جلسه غیر علنی گزارشی از تحولات منطقه ارائه کردند و اعضای کمیسیون امنیت نیز نظرات خود را مطرح نمودند و فکر می کنم این رایزنی‌ها با توجه به تحولات منطقه در سطح بین‌المللی بین مجلس و دولت ادامه پیدا کند.
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح نشست غیر علنی گفت: آقای ظریف در جلسه غیر علنی تاکید کرد که برجام غیر قابل مذاکره است و در هیات عالی نظارت بر برجام خطوط قرمز و اقدامات متقابل تعیین شده است.
علیرضا رحیمی اظهار‌داشت: بیشتر وقت این جلسه به موضوع آخرین اتفاقات پیرامون برجام اختصاص داشت که آقای ظریف تاکید کرد برجام غیر قابل مذاکره است. این موضع جمهوری اسلامی است و بر آن اصرار دارد.


وی افزود: همچنین آقای ظریف به موضوع تعیین خطوط قرمز درباره برجام در هیات عالی نظارت اشاره کرد و این که در این جلسه اقدامات متقابل به طور ویژه مورد بررسی قرار گرفته است.
رحیمی توضیح داد: خطوط قرمز تعیین شده مواردی همچون عقب نشینی نکردن ایران است و این که جمهوری اسلامی درباره برجام مجددا مذاکره نمی‌کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: براساس توضیحات وزیر امور خارجه قرار دادن نیروی رسمی نظامی ایران جزء گروه‌های تروریستی باعث می‌شود که ما نیز اقدام متقابل انجام داده و نیروی رسمی نظامی کشور مقابل نیز با چنین اقدامی مواجه شود.
رحیمی درباره طرح موضوع همه پرسی اقلیم کردستان عراق در جلسه غیر علنی نیز گفت: آقای ظریف تاکید داشت که موضع جمهوری اسلامی ایران حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی عراق است.
رحیمی در پایان گفت: آقای ظریف به این موضوع اشاره کرد که برای سفر به عراق ممنوعیت پرواز بین المللی را رعایت کرده و به جای عبور از سلیمانیه، مستقیم به بغداد رفته است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با تصمیمی که هیات رییسه گرفته بود و از قبل تعیین کرده بودیم آقای ظریف و معاونانش در جلسه غیر‌علنی ‌مجلس حضور یافتند و بر روی سه موضوع مواردی را مطرح کردند، یکی بحث اتفاقاتی که در سوریه افتاده بود، موضوع همه پرسی عراق و حواشی و جوانب آن و موضوع بعدی هم بحث برجام بود که مطرح شد.
وی افزود: با توجه به موضوع سوریه و حضور نیروهای دولتی این کشور در دیرالزور و عکس العمل‌های برخی کشورها درباره سوریه، ثابت شد که مردم سوریه و در واقع حقانیت مردم این کشور پابرجاست. البته بحث‌های مختلفی هم مطرح شد از جمله این که در فضایی که الان وجود دارد و موضوع آستانه هم مورد تاکید قرار گرفته که در واقع حقانیت مردم سوریه به دنیا ثابت شده است، ماندن آقای بشار اسد برای همه به اثبات رسید و در واقع آن چیزی شد که از ابتدا هم گفته بودیم و پنج شش سال گذشته مطرح بود.
این نماینده مجلس یادآور شد: همه آمریکایی‌ها و بعضا غربی‌ها و رژیم صهیونیستی به دنبال این بودند که حکومت بشار اسد را ساقط کنند اما عملا دیدیم که این اتفاق نیفتاد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: در جلسه غیرعلنی  موضوع بعدی در ارتباط با بحث عراق بود که رایزنی‌های سه جانبه بین ایران و ترکیه و حکومت مرکزی عراق برقرار است و البته مذاکرات چند جانبه هم به غیر از مذاکرات سه جانبه ادامه دارد و بحثی هم که وجود دارد این است که بالاخره مردم کردستان عراق به خوبی می دانند نزدیک ترین دوست و برادرشان ما هستیم و در مقطعی هم دیدیم وقتی داعش حمله کرد هیچ کس به داد مردم این منطقه نرسید. در دوران مختلف هم همین طور بوده است و در ادوار مختلف هم هر گاه ظلمی به اطراف شده است ما میزبان آن‌ها بوده ایم. بنابر این همین الان هم مردم عراق در برخی استان‌های غربی ما حضور دارند.
وی همچنین گفت: بنابراین این مساله دارای اهمیت است که ما با مردم کردستان عراق دوست هستیم و البته گله مندیم از نظر شخصی یک فردی که بخواهد به سبک و سیاق خودش تصمیم بگیرد و قطعا این تصمیمات برای منطقه کردستان عراق و مردم عراق پسندیده نیست. ممکن است به صورت هیجانی اتفاقاتی بیفتد اما آنچه که نظام و کشور ما به دنبال آن است بحث حاکمیت دولت عراق بر‌اساس قانون اساسی است و ما برای مرزهای قانونی عراق احترام قائلیم.
نعمتی با اشاره به طرح موضوع برجام در جلسه غیرعلنی نیز گفت: پیرو بحثی که ترامپ در سازمان ملل متحد مطرح کرد و یا بحث‌هایی که اخیرا در رسانه‌ها مطرح کرده، این موضوعات مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. سناریوهای مختلفی که ممکن است چه خود آقای ترامپ و چه سنای آمریکا و چه کنگره داشته باشند و بخواهند تصمیم بگیرند، اینها را به صورت الزامی و عملی خواهیم داشت.
وی همچنین گفت: موضوعی هم که مطرح شد و نمایندگان هم راجع به آن بحث کردند موضوع همدلی بین دولت و مجلس و قوای دیگر بود که خوشبختانه در این جلسه هم خیلی خوب به این موضوع پرداخته شد و بسیاری از نمایندگان بر این نکته تاکید داشتند و فرامین رهبری در این زمینه نیز مورد تاکید قرار گرفت.
طرح سوال  درمورد مشکلات سپرده‌گذاران
۱۵۲ نفر از نمایندگان در بیانیه‌ای درخواست  طرح سوال از رئیس‌جمهور درمورد مشکلات سپرده‌گذاران به کمیسیون مربوطه را مطرح کردند. در این بیانیه ۱۵۲ نفر از نمایندگان در بیانیه‌ای از هیئت رئیسه درخواست کردند تا طرح سوال از رئیس جمهور در مورد مشکلات سپرده گذاران را به کمیسیون مربوطه ارجاع دهد.
در همین ارتباط نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی که مسئولیت اداره جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر نماینده ارومیه در خصوص اینکه چرا علی رغم امضای ۱۳۵ نفر از نمایندگان برای طرح سوال از رئیس جمهور در خصوص موسسات مالی و اعتباری هنوز این سوال در جلسه طرح نشده است، گفت: پیگیری حقوق این افراد در حال انجام است و هیات رئیسه نیز جلسات مختلفی در این خصوص داشته است ولی طرح سوال از رئیس جمهور در جلسه علنی و اعلام آن در اختیارات رئیس مجلس است. علی مطهری اظهار داشت: براساس قانون طرح سوال از رئیس جمهور در جلسه علنی با تصمیم رئیس مجلس امکان‌پذیر است و شاید ایشان صلاح نمی‌داند که این مساله طرح شود.
محمد حسین فرهنگی هم از قدردانی ۱۵۰ نماینده از رییس‌جمهور در مورد رییس جمعیت هلال‌احمر خبر داد و اظهار کرد: نامه‌ای با امضای ۱۵۰ نماینده خطاب به رییس‌جمهور واصل شده که در این نامه از خدمات دکتر ضیایی رییس جمعیت هلال احمر و محمدیون دبیر کل جمعیت تقدیر شده است.