استیو جابز و بیل گیتس و مدیریت فرزندان در فضای مجازی

مجید حسین زاده- خبر خودکشی دو دختر نوجوان اصفهانی بر اثر چالش نهنگ آبی با واکنش های زیادی رو به رو شد. روز گذشته هم واکاوی دقیقی در این باره در صفحه اول زندگی سلام انجام و چاپ شد. یکی از واکنش های متفاوت به این ماجرا توسط «محمد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات اتفاق افتاد. او با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود به این اتفاق واکنش نشان داد و نوشت: «خبر خودکشی دو دختر نوجوان به دلیل پیروی از رفتارهای شیطان گونه در فضای مجازی برای شنوندگان ناراحت کننده و بهت آور بود. بنده نیز از شنیدن خبر متاثر شدم. باید بپذیریم در کنار منافع بسیار، آفات جدی هم در فضای مجازی وجود دارد. به عنوان یک پدر، فرزندانم را به عضویت در شبکه های اجتماعی تشویق نکرده ام و آن ها نیز تاکنون عضویتی نداشته اند و همچنان با حضور یک بزرگ تر از فضای مجازی بهره می گیرند. به عنوان حاکمیت، باید مروج ابزارهای نظارت والدین بر استفاده فرزندان از فضای مجازی و همچنین ترویج کننده نحوه صحیح استفاده کودکان و نوجوانان از این فضا و کمک به تولید محتوا و خدمات متناسب با این سنین باشیم. این از اولین برنامه های وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم بود که به زودی اعلام خواهد شد. اتفاق تلخ امروز اگر منجر به تغییر شیوه های نادرست حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی نشود، متاسفانه دوباره تکرار خواهد شد. ما در قبال کودکان خود در فضای حقیقی و مجازی مسئولیم  و باید مراقبت از آن ها را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهیم.» به همین بهانه، جالب است محدودیت هایی را که چند نفر از چهره های سرشناس حوزه ارتباطات و فناوری برای فرزندان شان ایجاد کرده و از این فضا نگران بودند، بخوانید.
بیل گیتس/ بیل گیتس که ثروتمندترین فرد جهان شناخته می شود و اساس پیشرفتش به دلیل فناوری بوده با داشتن سه فرزند در این باره گفته است: «ما  هنگام غذا خوردن گوشی های مان را کنار می گذاریم. فرزندانم تا ۱۴ سالگی اجازه استفاده از گوشی همراه را نداشتند، هرچند که دوستان آن ها در سنین کمتر ، از آن استفاده می کردند.»

استیو جابز/ در سال 2010 اولین تبلت های این شرکت به بازار آمد. در همان روزها جابز در مصاحبه با یکی از روزنامه ها گفت: «فرزندان من از این وسیله استفاده نمی کنند. ما میزان استفاده از فناوری را در خانه برای فرزندان مان محدود کرده ایم.» جابز سه فرزند داشت و در شرح حال خودش گفته است که هر شب دور یک میز بزرگ همراه خانواده اش شام می خوردند و درباره کتاب های مختلف، تاریخ و چیزهای جالب و متنوع دیگر بحث می کردند. در این حین هیچ کدام از فرزندانش از جیبش آی پد یا تبلت در نمی آورد و به هیچ عنوان به نظر نمی رسید که هیچ کدام از ‌آن ها  به این وسایل معتاد باشند.
اوان ویلیامز/ او که یکی از بنیان گذاران توئیتر محسوب می شود، به فرزندان خود اجازه استفاده از تبلت یا سایر گجت ها را نمی دهد. این موضوع تا جایی برای ویلیامز با اهمیت است که حتی فرزندانش را از خواندن کتاب های PDF شده نیز منع می کند و آن ها باید حتما کتاب های کاغذی را مطالعه کنند!


منبع : مهر ، ایسنا، ایرنا