در انجام وظایف قانونی و عمل به وعده‌ها تردید نخواهم کرد

درباره هموطن زرتشتی عضو شورای شهر یزد  باید بر مبنای قانون اساسی و حقوق شهروندی عمل شود رئیس‌ جمهوری روز گذشته در دیدار با رئیس و اعضای شورای شهر و نیز شهردار تهران، بهترین پاسخ به حضور مردم پای صندوق‌های رأی را وحدت دستگاه‌ها و قوا و نیز خدمت به شهروندان دانست و درباره عضو زرتشتی شورای شهر یزد نیز خواستار مبنا قراردادن قانون اساسی و حقوق شهروندی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در این دیدار، راهپیمایی بزرگ اربعین را نماد عشق مسلمانان و ملت ما به خاندان رسالت و اهل بیت(ع) دانست و افزود: عشق به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای ملت ما از ابعاد فرهنگ اسلامی، آزادی و آزادگی، مردم‌سالاری دینی و فرهنگ والای ایثار و شهادت از اهمیت فراوان برخوردار است. وی، آیت‌الله ‌هاشمی رفسنجانی رحمت‌الله علیه را اسلام‌شناسی انقلابی و دلبسته به مردم خواند و گفت: ایشان معلم صبر و تحمل و نیز عشق به ملت و آبادانی ایران بود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به حضور پرشور و معنادار مردم در انتخابات سال‌های 92، 94 و 96، خاطرنشان کرد: اولین پاسخ به امید، نشاط و رأی مردم؛ وحدت در دولت، مجلس و شوراهای شهر، از جمله شورای شهر تهران برای خدمت به شهروندان و توسعه ملی و محلی است.
روحانی با اشاره به حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت به عنوان نماد همکاری دستگاه اجرایی و مدیریت شهری، افزود: حضور شهردار متخصص و با تجربه‌ای که با اتفاق آرا برگزیده شده، مزیت شورا و شهر تهران است.


رئیس جمهوری «تأمین منابع مالی پایدار» و «حفظ روحیه، نشاط و مشارکت اجتماعی» را دو محور اصلی در مدیریت کلانشهرها خواند و گفت: شوراها و شهرداری‌ها با همفکری و یاری دولت باید به این سمت حرکت کنند. معماری قدیمی تهران از مهم‌ترین عناصر جذاب پایتخت است و علاوه بر آن می‌توان فضاهای مناسب گردشگری را توسعه داد و به سمتی حرکت کرد که تهران به جای ساکنان دائمی، برای گردشگران و ساکنان موقت جذاب‌تر باشد. روحانی با تشریح جلسات، برنامه‌ها و اقدامات دولت در زمینه احیای بافت‌های فرسوده و اهمیت آن در بهبود سیمای شهر و آرامش شهروندان، افزود: بافت‌های فرسوده باید به صورت محله‌ای و البته بر مبنای طرح‌های تفصیلی احیا شوند و دولت آماده همکاری در این زمینه است.
 رئیس جمهوری همچنین بر حفظ محیط زیست و به ویژه حراست از باغ‌های باقیمانده و توسعه فضای سبز، انطباق معماری و شهرسازی بر اصول علمی و الگوهای بومی، توجه به امور فرهنگی در مسیر ارتقای نشاط اجتماعی، همکاری همه دستگاه‌ها و نهادها برای کنترل آلودگی هوا، توسعه خطوط ریلی شهری و حمل و نقل عمومی تأکید کرد.
روحانی اهتمام در مقابله با فساد و مسدود کردن زمینه‌های آن را ضروری دانست و افزود: آبروی کشور در گرو مبارزه قاطعانه و غیرگزینشی در دستگاه‌های عمومی و اجرایی علیه فساد است.
رئیس جمهوری استحکام نظام را در گرو استحکام قانون اساسی در عرصه نظارت و اجرا دانست و ادامه داد: همه قوا، نهادها و دستگاه‌ها موظفند در مسیر استحکام و تقویت قانون اساسی، بویژه در ارتباط با حقوق مردم حرکت کنند.
روحانی همچنین در مورد مشکل پیش آمده برای هموطن زرتشتی عضو شورای شهر یزد، تصریح کرد: در این زمینه قانون اساسی تکلیف را روشن کرده و باید مُرّ قانون اساسی، حقوق شهروندی، اعتماد عمومی و وحدت جامعه رعایت شود. رئیس شورای عالی امنیت ملی در این ارتباط ادامه داد: در انجام وظیفه قانونی، وعده و برنامه‌هایی که به مردم داده‌ام، هرگز تردید و عقب‌نشینی نکرده و نخواهم کرد.
در ابتدای این جلسه محسن‌ هاشمی رئیس شورای شهر تهران، محمدعلی نجفی شهردار تهران؛ رؤسای کمیسیون‌های برنامه و بودجه، معماری و شهرسازی، محیط زیست و سلامت، حمل و نقل و عمران، فرهنگی و اجتماعی، نظارت و حقوقی و همچنین احمد مسجدجامعی با ارائه گزارشی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران، ضمن قدردانی از توجه رئیس جمهوری و دولت به موضوع مدیریت شهری، مواردی را در زمینه ضرورت مدیریت واحد شهری و طی سریع‌تر مراحل تدوین لایحه آن، راهکارهای تأمین منابع مالی پایدار، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، رعایت قواعد شهرسازی، ضرورت توجه به فضای سبز و محیط زیست، مقابله با آلودگی هوا، کاهش ترافیک و خدمات فرهنگی و اجتماعی به شهروندان مطرح کردند.
 تأکید محسن ‌هاشمی بر تعامل ویژه دولت با مدیریت شهری
محسن‌هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در این دیدار، تعامل و همراهی ویژه و بیش از گذشته دولت با مدیریت شهری پایتخت را رمز تحقق انتظارات شهروندان برای تحول در مدیریت شهری و کاهش نارضایتی‌ها و مشکلات تهران دانست.به گزارش ایسنا، وی ویژگی منحصر به فرد این دوره شورای شهر تهران را برخورداری از بیشترین مشارکت مردمی و آرای شهروندان تهرانی دانست و افزود: خواست مردم در انتخابات شورای شهر تهران و سایر کلانشهرها هم جهت با خواست آنان در انتخابات ریاست جمهوری بود و طبیعتاً افکار عمومی در دوره جاری انتظار دارند که تحقق خواست آنان در عملکرد مدیریت اجرایی کشور و مدیریت شهری دیده شود.رئیس شورای شهر با بیان اینکه حل معضلات شهر تهران نیازمند یاری دولت ملی است، اظهار کرد: آیت‌الله ‌هاشمی در اوج دفاع مقدس با طرح مسأله ضرورت احداث متروی تهران این مسیر را آغاز کرد و امروز نیز انتظار می‌رود دولت در همین مسیر با تخصیص و تسهیل اعتبارات مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای اقتصاد برای حمل ونقل ریلی زمینه تحقق افزایش ظرفیت متروی تهران را که حدود یک دهه است در حد دو میلیون سفر باقی مانده است، به هفت میلیون سفر در دوره جاری فراهم آورد.
وی حل معضل بافت فرسوده در بخش‌های مرکزی و مهمی از کلانشهر تهران را یکی از اولویت‌های مدیریت شهری برشمرد و خاطرنشان ساخت: حادثه پلاسکو تنها یک نمونه و هشداری بود که عدم توجه به نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند چه پیامدهای زیانباری به همراه داشته باشد.
محسن‌هاشمی با بیان اینکه متأسفانه به جای نوسازی بافت‌های فرسوده، فعالیت‌ها به سوی تبدیل باغ‌ها و اراضی شمال شهر تهران به برج‌ها و مجتمع‌های تجاری سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: در حالی که باید این روند به سوی نوسازی بافت‌های فرسوده تغییر کند تا تأمین حداقل شرایط زیست انسانی وامنیت شهری برای شهروندان در این بافت‌ها ممکن شود. سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی می‌توانند با تسهیل و حمایت از نوسازی بافت‌های فرسوده، در حل این معضل نقش پررنگی داشته باشند.رئیس شورای شهر تهران، بدهی بانکی 20 هزار میلیارد تومانی و بهره ماهانه 400 میلیارد تومانی را از جمله مشکلات مالی شهر تهران دانست و گفت: محور همکاری و تعامل دولت تدبیر و امید و مدیریت شهری، می‌تواند به انجام رساندن فرایند سپردن فعالیت‌ها و وظایف دستگاه‌های خدماتی و اجرایی دولت به نظام مدیریت شهری و ایجاد مدیریت یکپارچه شهری باشد، فرآیندی که بیش از 20 سال قبل در دولت سازندگی و با اهتمام آیت‌الله ‌هاشمی رفسنجانی در تصویب لایحه تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا آغاز و در دولت اصلاحات با اجرایی شدن آن ادامه یافت و امیدواریم در دولت تدبیر و امید با تکمیل این فرآیند و تمرکز وظایف خدمت‌رسانی در مدیریت شهری به فرجامی نیکو برسد.
در این جلسه همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز خواستار حمایت هر چه بیشتر دولت در تدوین لوایح و ساز و کارهای قانونی برای مدیریت یکپارچه‌ شهری و نیز تأمین منابع پایدار مالی شدند.

 تأکید رئیس جمهوری بر توسعه شبکه ریلی و حفظ باغ های پایتخت 21 عضو شورای شهر تهران در دومین جلسه مهم خود با رؤسای سه قوه، پس از دیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس، به دیدار دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری در پاستور رفتند تا درجلسه‌ای یک ساعت و نیمه، مهم‌ترین مشکلات شهر تهران را پیش روی رئیس جمهوری باز کنند. در این جلسه علاوه بر اعضا، محمد علی نجفی، شهردار تهران هم حضور یافت تا دو رکن اصلی مدیریت شهری در کنار دکتر حسن روحانی، برای چالش‌ها و معضلات شهر تهران چاره اندیشی کنند.
علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در این جلسه، پس از محسن هاشمی، رئیس شورا، 6 رئیس کمیسیون به مهم‌ترین موضوع های کمیسیون‌های تخصصی خود پرداختند، گفت: اعضا در این جلسه همچنین از توجه و حساسیت رئیس جمهوری به بحث منشور حقوق شهروندی تشکر کردند. آنها همچنین از رویکرد مثبت دکتر روحانی به مسأله محیط زیست هم قدردانی کردند.
وی تصریح کرد: یکی از موضوع های مورد تأکید اعضای شورا لزوم رعایت حقوق شهروندی با استناد به موضوع سپنتا نیکنام بود. همچنین اعضای شورا تأکید داشتند که تثبیت نهاد شورای شهر در دوران اصلاحات انجام شده و لازم است در این دولت نیز در راستای تقویت و تثبیت جایگاه حکمرانی محلی، لایحه مدیریت یکپارچه شهری سریعاً تعیین تکلیف شود.
وی با بیان اینکه در این جلسه همچنین به موضوع بافت فرسوده به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل شهر تهران هم اشاره شد گفت: اخیراً دولت (به علت حساسیت ویژه دکتر روحانی به این موضوع) و شهرداری، اقدامات مشترک را در این زمینه شروع کرده‌اند، در این جلسه اعضای شورا اظهار تمایل کردند تا شورای شهر نیز به این فرآیند ورود کند و صرفاً به حضور شهرداری متکی نباشند.
وی با بیان اینکه رئیس جمهوری عنوان کردند که در موضوع حل معضل بافت فرسوده تهران تاکنون در دولت دوازدهم جلسات متعددی برگزار شده است، گفت: ضمن تشکر از دولت بابت توجه ویژه به مسائل تهران انتظار می‌رود که از مشارکت اعضای شورای شهر تهران نیز در این جلسات بهره گرفته شود.
اعطا با بیان اینکه در این جلسه اعضای شورای شهر بر توجه ویژه به حمل و نقل ریلی تأکید داشتند و همچنین گزارشی درباره وضعیت تعطیلی خط 7 مترو ارائه کردند، گفت: یکی دیگر از موضوع های مورد تأکید اعضای شورای شهر، بحث شورایاری‌ها بود، چرا که در حال حاضر به استناد نامه‌ای از مراجع قضایی انتخابات شورایاری‌ها محل اشکال است و بر همین اساس نه می‌توان بودجه‌ای برای آن در نظر گرفت و نه می‌توان انتخاباتی در این زمینه برگزار کرد که از رئیس جمهوری درخواست شد از آنجایی که شورایاری‌ها بازوهای اجرایی شورای شهر هستند به مدیریت شهری کمک کند تا در سال آتی انتخابات شورایاری‌ها برگزار شود. در این جلسه به بحث آسیب‌های اجتماعی و همچنین بافت فرسوده نیز تأکید شد.
اعطا با بیان اینکه آقای روحانی رئیس جمهوری نیز سخنان خود را با اشاره به نقش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پیشرفت شهر آغاز کردند، گفت: رئیس جمهوری به همکاری و ارتباط تنگاتنگ دولت و مدیریت شهری تأکید کرده و عنوان داشت که نخستین گام در این راستا توسط دولت با دعوت از شهردار برای حضور در جلسات هیأت دولت برداشته شده و همچنین روحانی در ادامه به انتخاب دکتر نجفی به‌عنوان شهردار تهران آن هم به اتفاق آرا واکنش مثبت نشان داد و این انتخاب را خوب دانست.
همچنین روحانی درباره وضعیت باغ‌های تهران نیز واکنش نشان داد و عنوان کرد: در دوره‌های قبل حجم زیادی از باغ‌ها از بین رفته و این در حالی است که باید این باغ‌ها به‌عنوان سرمایه‌های شهر حفظ شود.
اعطا با بیان اینکه رئیس جمهوری بر توسعه حمل و نقل عمومی بخصوص ریلی تأکید زیادی داشت، گفت: آقای روحانی عنوان کرد که ساخت اتوبان، جاده، دو طبقه کردن بزرگراه و... راه حل نیست و باید حمل و نقل عمومی با محوریت ریلی توسعه یابد.
پیگیری موضوع «سپنتا نیکنام» از سوی رئیس جمهوری
همچنین وی در ادامه سخنانش بر لزوم مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت: در نظر سنجی‌ها همواره شهرداری جزوسازمان‌هایی است که فساد زیادی در آن گزارش شده است و لازم است در بحث مبارزه با فساد از دستگاه‌های زیرمجموعه شهرداری فعالیت آغاز شود. وی افزود: آقای روحانی درباره وضعیت سپنتا نیکنام نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت که نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشته است و عنوان داشته که این موضوع خلاف قانون و مصلحت است و ابراز امیدواری کردند که تا وصول نتیجه این موضوع را پیگیری می‌کنند.

نیم نگاه
یکی از موضوع های مورد تأکید اعضای شورا لزوم رعایت حقوق شهروندی با استناد به موضوع سپنتا نیکنام بود
رئیس جمهوری به همکاری و ارتباط تنگاتنگ دولت و مدیریت شهری تأکید کرده و عنوان داشت که نخستین گام در این راستا توسط دولت با دعوت از شهردار برای حضور در جلسات هیأت دولت برداشته شده