پاسخ رئیسی به ابهامات درباره مالیات آستان قدس

ایسنا: حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی در نشستی با دانشجویان در دانشگاه امام رضا (ع) به مناسبت 16 آذر با بیان اینکه «جنبش دانشجویی باید مراقب برخی آفت‌های احتمالی باشد»، گفت: برخی از این جنبش و حرکت دانشجویان سوء‌استفاده می‌کنند. باید راه این سوء‌استفاده جریان‌های سیاسی که برای کسب قدرت تلاش می‌کنند، سد شود. باید تلاش شود تا این مجموعه با جزمیتی علمی و دقت‌نظر حرکت کند و دچار سطحی‌نگری نشود. جنبش دانشجویی باید بتواند روزبه‌روز رویش داشته باشد، دچار ریزش نشود و بر کیفیت خود بیفزاید. 
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه «مؤسسات علمی نباید تنها برای مدرک باشد»، گفت: باید کیفیت بالاتر رود. توصیه می‌شود که درباره دغدغه‌های مطرح‌شده دانشجویان درباره وضعیت علمی و آموزشی و کم‌بودن اعضای هیئت علمی در برخی رشته‌ها، بازنگری انجام شود و دانشجویان نیز در جریان این تصمیمات و پیگیری‌ها قرار گیرند. 
او افزود: درباره بودجه فرهنگی که به آن اشاره شد، باید مانند سایر دانشگاه‌ها بودجه اختصاص داده شود. اقداماتی در حوزه فرهنگی در حال انجام است. موضوع فرهنگ اولویت آستان قدس رضوی است. 
امکانات دانشجویان دانشگاه امام رضا


او درباره کار، شغل و تسهیلات وام و مسکن دانشجویان عنوان کرد: یکی از نکاتی که در زمینه کار و شغل دانشجویان وجود دارد، این است که در حوزه اقدام و اجرا برای آن دسته از رشته‌ها که آستان قدس می‌تواند کار و اشتغال فراهم کند، اولویت با فارغ‌التحصیلان و دانشجویان خود دانشگاه امام رضا(ع) است. درباره تسهیلات وام و مسکن دانشجویی، ساخت مجموعه 530‌واحدی برای مسکن زوج‌های جوان شروع شده است. برای تسهیلات ازدواج نیز پنج ‌میلیارد ریال وام برای ازدواج جوانان اختصاص داده شده است. درباره عتبات نیز مبلغی از طرف تولیت فقید اعلام شده بود که به همین میزان نیز اکنون اختصاص داده شد. 
رئیسی گفت: در آستان قدس بخشی به نام تشکل‌های جوانان وجود دارد که دیدگاه‌ها، نظرات و پیشنهادها به این سازمان داده می‌شود. در زمینه مجموعه‌ای که به موضوع زنان و خانواده اختصاص پیدا کند، اولین‌بار در آستان قدس رضوی مرکز زنان و خانواده ایجاد شد. در هیئت امنای آستان قدس رضوی نیز برای نخستین‌بار چند نفر از بانوان به‌عنوان اعضای هیئت امنا سال گذشته مشغول به کار شدند. 
او با بیان اینکه «اتهامات زیادی درباره مالیات آستان قدس رضوی مطرح شد که پایه و اساس نداشت»، گفت: از 35 سال پیش که تولیت فقید آستان قدس مشغول به کار شدند، امام مطرح کردند که آستان قدس از مالیات معاف است. من نیز به مقام معظم رهبری نامه نوشتم و ایشان نیز بر اجرای نظر امام تأکید کردند و چند نکته را نیز تذکر دادند. اکنون مالیات‌های ارزش افزوده، تکلیفی و عملیاتی در حال پرداخت است. آستان قدس درحال‌حاضر چندین برابر مالیات هزینه می‌کند که وظیفه دولت است. برای نخستین‌بار نیز حساب‌رسان غیر آستان قدس نیز در حال حساب‌رسی هستند. او با بیان اینکه «شعار ما، ما می‌توانیم است»، عنوان کرد: باید کشور را به سمت اقتصاد مقاومتی سوق داد و تا زمانی که حس اقتصاد مقاومتی در کشور وجود نداشته باشد، صحبت از مشکلات نیازمندان تنها یک شعار است. 
تولیت آستان قدس رضوی افزود: من همواره خودم را به نگاه عمیق دانشجویان، طلاب و استادان محتاج می‌دانم. این نگاه‌ها حتما می‌تواند مؤثر باشد و به این نگاه‌ها احترام گذاشته و آنها را دنبال می‌کنم.