قطعات موسيقي نمادي از فر هنگ مناطق اير ان

به گونه ای عمل می شود كه اثر برای همه جذابیت های خاص خود را داشته باشد
مخاطب می‌تواند با قطعات تولید شده توسط گروه ارتباط بسیار خوبی برقرار کند
این فرصت که گروه های خارجی در ایران اجراي موسیقی داشته باشند، بسیار کم پیش می‌آید
دو نوازی نی انبان و دمام از نوای گرم بوشهر خبر داد و با قطعه «هله مالی» کنسرت رستاک آغاز شد


برگزاری کنسرت گروه رستاک در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، بهانه‌ای بود تا با گفت‌وگو با اعضای این گروه، از تجربه ها و لحظات خوش در کنار هم بودن بشنویم و بر آنیم تا لذت لحظات شیرین این گفت‌وگو را با شما در میان بگذاریم. آنچه پیشکش حضور می‌شود، گزارشی از برگزاری کنسرت گروه رستاک در جشنواره بین المللی موسیقی فجر و گفت‌وگو با برخی از اعضای این گروه است که پیشکش حضور مخاطب همیشگی روزنامه قانون می‌شود.
بهزاد مرادی:
«رستاک» کار گروهی، آموختن و تجربه‌های لذت بخش در کنار هم است
بهزاد مرادی، خواننده و نوازنده گروه رستاک، در گفت‌وگو با قانون با اشاره به اینکه این گروه برای هشتمین دوره متوالی در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر حضور داشت، گفت: باعث خوشحالی است که به سان جشنواره بین المللی فیلم، هر سال جشنواره موسیقی فجر به راه است و فضای بسیار خوبی برای دیدار با مخاطبان موسیقی کشور در حوزه برگزاری این جشنواره وجود دارد؛ گروه رستاک نیز مانند گروه‌های موسیقی دعوت شده که در این جشنواره شرکت کردند، مخاطبان خاص خود را در برگزاری کنسرت موسیقی سی و سومین دوره از جشنواره بین‌المللی فجر داشت و ما بسیار خوشحال هستیم که مجدد به دیدار عزیزان‌ان رفتیم و در این کنسرت نیز به سرپرستی سیامک سپهری عزیز، مجموعه‌ای از قطعات آلبوم‌های «همه اقوام من» ، «سرنای نوروز» ، «میان خورشیدهای همیشه» و نیز قطعاتی جدید را اجرا کردیم.
خواننده گروه رستاک با تاکید بر اینکه این گروه همواره سعی دارد نظر مخاطبان خود را به قطعات جدید معطوف کند، ادامه داد: اغلب در کنسرت‌های رستاک این روال وجود دارد که گزیده‌ای از آلبوم‌های مختلفی که توسط این گروه در سال‌های مختلف آماده شده، به پیوست آثاری که به تازگی در بازه زمانی خاص تولید شده است، اجرا می‌شود و در اجرای امسال‌مان در جشنواره هم این اتفاق رخ داد. سعی ما براین است که قطعات متنوع از مناطق مختلف ایران با نگاه و بیان رستاک برای دوستداران این نوع موسیقی اجرا کنیم و لذت می بریم از اینکه همراهان و مخاطبان‌مان فارغ از اینکه اهل کدام منطقه ایران باشند با موسیقی تمام مناطقی که اجرا می کنیم ما را همراهی می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه در اجراهای مختلف جشنواره موسیقی فجر تعدد گروه‌های موسیقی زیاد است و به تبع آن برنامه ریزی و اجرا در شرایطی که ممکن است چندین گروه مختلف در یک سالن واحد اجرا داشته باشند، سخت تر است، تصریح کرد: زیبایی جشنواره‌های موسیقی به این است که یک ویترین از انواع موسیقی مختلف را آماده و به مخاطبانی که سلیقه‌های مختلف دارند ارائه می کند.
مرادی با تاکید بر این امر که برگزاری جشنواره‌ها زمینه ساز تبادل اطلاعات موسیقایی است و همواره دوست داریم که در برگزاری جشنواره بین المللی موسیقی فجر، زمان بندی برنامه اجرای گروه رستاک به گونه ای باشد که بتوانیم از دیگر اجراهای حاضر در جشنواره نیز استفاده کنیم، تاکید کرد: این فرصت که گروه های خارجی در ایران اجراي موسیقی داشته باشند، بسیار کم پیش می‌آید و نوازندگان موسیقی ایرانی همواره دوست دارند در این فضا حضور يابند و از برنامه های موجود در این جشنواره استفاده کنند. وی در ادامه گفت: همه آثاری که در گروه رستاک از مناطق مختلف ایران کار کرده ایم، به یک اندازه برایم دوست داشتنی و جذاب است؛ چرا که پس از گذشت چندین سال از فعالیت موسیقایی رستاک و تجربه و همکاری گروهی، سعی ما بر این است که براساس فضای موسیقایی قطعه مورد نظر، نگاه‌مان در بازخوانی یک اثر نگاه درستي باشد و هر قطعه‌ای که آماده می‌کنیم از نظرعزیزانی که در همان فرهنگ و منطقه زندگی می کنند قابل قبول باشد و در عین حال جذاب، برای خودمان و دوستانی که خارج از آن فرهنگ هستند، ما مدام در حال یادگیری و تجربه هستیم و نهایت تلاش‌مان را در اجرای هر چه درست تر و بهتر هر قطعه خواهیم کرد.
صبا جمالی:
اجرا در تالار وحدت حال و هوای دیگری دارد
صبا جمالی، نوازنده قانون گروه رستاک با اشاره به اینکه اجرا در تالار وحدت حال و هوای خاص خود و به تبع آن، استرس‌های خاص خود را دارد، گفت: همواره دوست دارم که اگر بناست در فضای جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه برویم، این اتفاق در مجموعه تالار وحدت به وقوع بپیوندد و به سالن های دیگر کشیده نشود.
وی با اشاره به اینکه برنامه های گروه رستاک، شاید تا آن اندازه که باید اجازه حضور در برنامه‌ها و رخدادهای فرهنگی را به اعضای این گروه نمی دهد، افزود: شاید در بسیاری از موارد دچار کنسرت‌های آنلاین شده‌ایم و در بسیاری از موارد از دوستانی که کنسرت می‌روند، خواسته ایم که برای ما ویديو ارسال کنند. جمالی، با اشاره به اینکه حضور در کنسرت‌های مختلف در خلال برگزاری جشنواره فجر یکی از خاصیت هایی است که این جشنواره برای اهالی موسیقی دارد، ادامه داد: به دلیل تداخل برنامه‌ها و تمرین های گروه متاسفانه زمان حضور در این کنسرت ها برای اعضای گروه رستاک پیش نمی‌آید.
نوازنده قانون گروه رستاک با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد دچار کنسرت های آنلاین شده‌اند، اظهار داشت: شاید برگزاری کنسرت آنلاین این امکان را به ما بدهد که در خلال تمرینات یا برنامه‌های دیگر نیز بتوانیم به تماشای اجرای گروه‌های دیگر موسیقی ایرانی و خارجی بنشینیم.
جمالی با تاکید بر این امر که اگر برنامه‌های گروه به او اجازه می‌داد، در تمامی کنسرت‌های موسیقی مقامی در این جشنواره شرکت می‌کرد، تصریح کرد: اگر زمان داشتیم که به دیدن موسیقی بنشینیم، خایابان ها را متر می‌کردیم و از این تالار به آن تالار می‌رفتیم. به یقین حضور در کنسرت های موسیقی اتفاق بسیار لذت بخشي است و لحظاتی است که به یک نوازنده موسیقی خوش می گذرد. وی با تاکید بر این امر که یک قطعه موسیقی برای موفقیت باید با مخاطب ارتباط بسیار خوبی برقرار کند،گفت: قطعه موسیقی باید به گوش آشنا بیاید و رستاک مُهر خاص خود را دارد که بر اساس اهداف مد نظر گروه روی قطعه می خورد که این اهداف به مرور زمان بسط و گسترش نیز پیدا کرده و به چکیده‌ای رسیده که در نهایت قابل ارائه به مخاطبان شده است.
دینا دوستی:
تراکم برنامه‌های رستاک کمتر اجازه حضور در برنامه های موسیقی را به ما می‌دهد
دینا دوستی، نوازنده گروه رستاک با اشاره به اینکه برگزاری برنامه‌های متعدد برای این گروه، کمتر اجازه حضور در کنسرت‌های موسیقی را به اعضای این گروه می دهد، گفت: در بسیاری از موارد همزمانی ساعات برگزاری کنسرت های مختلف و تمرین‌های این گروه موجب شده است که نتوانیم در این برنامه ها حضور پیدا کنیم اما با این حال از بسیاری از اجراهایی که در تهران برگزار می‌شود، استفاده کرده‌ایم.
وی در ادامه با اشاره به نحوه برگزاری کنسرت در فضای تالار وحدت با اشاره به اینکه این گروه در چهارمین شب از برگزاری جشنواره به استقبال مخاطبان خویش رفته‌اند، افزود: دو نوازی نی انبان و دمام از نوای گرم بوشهر خبر داد و با قطعه «هله مالی» کنسرت رستاک آغاز شد.
دوستی در همین راستا، با اشاره به اینکه در ادامه کنسرت فرزاد مرادی با جمله ای از ماکسیم گورکی که می گوید به همان اندازه که هنرمندان هنر را پیش می برند، مخاطبان‌شان نیز در پیشبرد هنر سهیم هستند، برنامه را ادامه داده است، گفت: فرزاد مرادی از طرف گروه از استقبال بی نظیر مخاطبان کنسرت رستاک در نخستین روز هفته، تشکر کرد.
نوازنده کمانچه گروه رستاک، با اشاره به اینکه در بخشی دیگر از کنسرت، قطعه «سکینه» از شهر کرمان و از منطقه منوجان، یکی از مناطق جنوبی کرمان با تنظیم متفاوت رستاک برای مخاطبان ارائه شد، اظهار داشت: در ادامه، لیلا با رقص زیبای کرمانجی و پس از آن قطعه گل گل از منطقه آذربایجان و از آلبوم «همه اقوام من» اجرا شد.
دوستی با اشاره به فرزاد مرادی، از طرف گروه رستاک از همدلی، کمک و همیاری مردم در واقعه زلزله کرمانشاه در برگزاری این کنسرت تقدیر و تشکر کرد، ادامه داد: در ادامه با اجرای یکی از مقام‌های تنبور با بازسازی جدید رستاک، به مخاطبان خویش گفتیم که این واقعه هرگز فراموش نمی شود.
وی با اشاره به اینکه پس از اجرای این قطعه سکوت و فضای معنوی خاصی در سالن برگزاری کنسرت حاکم شده است، گفت: پس از این قطعه، قطعه «بارون» از منطقه لرستان و قطعه «رعنا» از منطقه گیلان اجرا شد و پس از اجرای آواز کردی بهزاد مرادی، قطعه های «بوتورای» و «واسونک» که یکی از شادیخوانی های فارس و شیراز است، اجرا شد.
دوستی ادامه داد: در پایان کنسرت نیز گروه با اجرای قطعه «سوزله و سینجانه» و اجرای همزمان رقص کردی چهار تن از اعضای گروه، پایان خوش و خاطره انگیزی را برای این کنسرت رقم زدند.
اکبر اسماعیلی پور:
اجرای قطعات برایم تفاوتی ندارد
اکبر اسماعیلی پور، با تاکید بر این امر که تمامی نوازندگان گروه رستاک از اجرای قطعه لذت می‌برند، گفت: به همین دلیل است که مخاطب می‌تواند با قطعات تولید شده توسط گروه ارتباط بسیار خوبی برقرار کند. وی در پاسخ به این سوال که كدام قطعه از قطعات تولید شده توسط گروه رستاک برای وی حال و هوای خاص تری دارد، ادامه داد: اگر بخواهم بگویم فلان قطعه از فلان آلبوم رستاک را بیشتر دوست دارم، زمانی که بناست به اجرای موسیقی بپردازم، در مواجهه با قطعه این حس را ندارم و به یقین اجرای قطعه برایم با اجرای دیگر قطعات تفاوتی نخواهد داشت.
یاور احمدی فر:
یک قطعه موسیقایی نمادی از شخصیت فرهنگی یک منطقه است
یاور احمدی فر، نوازنده دف و سازهای کوبه‌ای گروه رستاک با اشاره به اينكه بازتولید قطعات توسط رستاک، به گونه ای عمل می شود كه اثر برای همه جذابیت های خاص خود را داشته باشد، گفت: یک قطعه موسیقایی نمادی از شخصیت فرهنگی یک منطقه است.