تیم های حاضر در رقابت‌های آسیایی شرایط خوبی در لیگ کشور خود دارند

سخت‌ترین لیگ قهرمانان آسیای تاریخ
اکثر تیم های حاضر در لیگ قهرمانان آسیا شرایط مناسبی در لیگ کشورهای خود دارند.
به گزارش ورزش سه، مرحله گروهی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا 2018 از امروز آغاز می شود و 32 تیم حاضر در این مسابقات در قالب هشت گروه به مصاف هم می روند.
در منطقه غرب آسیا و چهار گروهی که در آن قرار دارند، 16 تیم از کشورهای ایران، قطر، امارات، عربستان و ازبکستان با هم رقابت می کنند. در این گزارش به بررسی شرایط تیم های آسیایی این پنج کشور در لیگ های داخلی می پردازیم؛ شرایطی که در کشور ایران با چهار کشور دیگر تفاوت دارد.


قطر: سه غول در کنار یاران طارمی
نمایندگان کشور قطر در لیگ قهرمانان آسیا تیم های الدحیل، السد، الریان و الغرافه هستند. از بین این چهار تیم، سه تای آنها در رتبه های اول تا سوم لیگ ستارگان قطر قرار دارند و جنگ قهرمانی در فوتبال قطر فقط بین آنها است. الدحیل که با 39 امتیاز صدرنشین لیگ است، در گروه B با ذوب آهن هم‌گروه شده و اصلی‌ترین شانس سرگروهی به حساب می‌آید. آنها با زدن 54 گل در 15 بازی نشان داده اند که خط حمله ویرانگری دارند.
پس از الدحیل، تیم فوتبال السد در رده دوم لیگ ستارگان جای گرفته و دومین مدعی قهرمانی قطر است. السد با ژاوی هرناندز و مرتضی پورعلی گنجی، با پرسپولیس رقابت جذابی را برای صعود از گروه C لیگ قهرمانان خواهد داشت. یکی از نکات مهم در تیم السد ثبات کلی بازیکنانش است که تعدادی از آنها چند سال است با هم بازی می کنند و این یک پوئن مثبت برای شاگردان فریرای پرتغالی است.
سومین تیم آسیایی قطر در سال 2018 الریان است. الریان همیشه برای ایرانی ها خطرناک بوده و همچنین یکی از تیم های مهم قطر به شمار می رود. در حال حاضر تیم مایکل‌لادروپ در رده سوم لیگ ستارگان قطر قرار دارد و در هفته های اخیر نتایج خوبی گرفته است. رودریگو تاباتا، سباستین سوریا و حمدالله عبدالرزاق مهم ترین ستاره های الریان هستند که در فصل جاری لیگ قطر 32 گل به ثمر رسانده اند. استقلال تیمی است که در فصل پیش روی لیگ قهرمانان با این تیم قطری همگروه است.
تنها تیم آسیایی فوتبال قطر که جایی در بین مدعیان قهرمانی لیگ این کشور ندارد، الغرافه است. زردپوشان شهر دوحه تا به اینجای فصل رتبه ششم لیگ قطر را در اختیار گرفته اند.
امارات: الجزیره به همراه 3 صدرنشین
وضعیت تیم‌های اماراتی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا شباهت بسیاری به قطر دارد. در کشور امارات هم از جمع چهار تیمی که در لیگ قهرمانان آسیا حاضر هستند، سه تیم وضعیت خوبی در لیگ دارند و یکی از آنها شرایط متفاوتی را تجربه می کند.
صدرنشین حال حاضر لیگ امارات، امیدوارترین تیم اماراتی برای رسیدن به موفقیت در لیگ قهرمانان است. العین که سابقه آسیایی به مراتب درخشان تری نسبت به تیم های هم‌وطن خود دارد، البته گروه سختی را در لیگ قهرمانان امسال تجربه خواهد کرد و باید به مصاف استقلال، الهلال عربستان و الریان قطر برود. شاگردان زوران مامیچ بدون متحمل شدن حتی یک باخت، در صدر جدول لیگ امارات ایستاده اند.
دومین تیم جدول رده بندی لیگ امارات، الوحده است. حریف سال گذشته پرسپولیس که بازی های عجیبی را از خود ارائه می‌داد، امسال باید به مصاف ذوب آهن برود. الوحده در لیگ این فصل امارات عملکرد خیلی خوبی داشته و نزدیک‌ترین تعقیب‌کننده العین به‌شمار می رود.
سومین اماراتی لیگ قهرمانان آسیا در فصل جاری تیمی است که پس از سال‌ها دوباره به این عرصه پاگذاشته است. طلایی‌پوشان الوصل که از دهه‌های گذشته خاطرات جالبی از حضور بازیکنان ایرانی در تیمشان دارند، امسال رقیب پرسپولیس، صدرنشین ایران هستند. الوصل تا قبل از هفته گذشته و شکست دراماتیک مقابل الوحده، رده دوم جدول را در اختیار داشت اما این بازی 6 امتیازی را باخت و در رده سوم قرار گرفت.
تنها تیم آسیایی که در لیگ فعلی امارات شرایط مناسبی مثل نمایندگان دیگر این کشور ندارد، الجزیره است. حریف سرسخت تراکتورسازی در گروه A لیگ قهرمانان، پس از نتایج پرنوسانی که در فصل جاری کسب کرده، در حال حاضر رتبه پنجم لیگ امارات را در اختیار دارد.
عربستان: فینالیست آسیا و رقیب همیشگی اش
عربستان در لیگ قهرمانان سال جاری در بین کشورهای غرب آسیا از حداقل کمیت در کنار بیشترین کیفیت استفاده می کند. این کشور در مسابقات پیش‌رو تنها دو نماینده دارد که البته هر دوی آنها خطرناک و مدعی هستند.
الهلال، فینالیست دوره گذشته لیگ قهرمانان و به نوعی قهرمان غرب آسیا، امسال شرایط خاصی را تجربه می کند. مصدومیت‌های شدید باعث شد کارلوس ادواردو و عمر خریبین، مهم ترین ارکان الهلال در لیگ قهرمانان سال قبل، رقابت‌های دور گروهی سال 2018 را از دست بدهند و در عوض ستاره های دیگری مثل اشرف بن شرقی و ازکوئیل چروتی به ترکیب این تیم اضافه شدند. برخی نتایج عجیب مثل حذف از جام پادشاهی باعث شده رامون دیاز آرژانتینی به شدت تحت فشار قرار بگیرد و قطعا نتیجه گرفتن در آسیا مهم‌ترین هدف پایتخت نشینان غربستان در این برهه است که البته این کار در گروه مرگ و با حضور استقلال، العین امارات و الریان قطر، به این سادگی‌ها امکان‌پذیر نیست.
دیگر تیم عربستانی یعنی الاهلی، نایب قهرمان دوره قبلی و تیم دوم فصل جاری لیگ عربستان است. دومین قدرت فوتبال سعودی‌ها هم با مصدومیت عمر السوما و خط خوردن او از لیست مرحله گروهی آسیا، تا حدودی یک شوک را تجربه کرد و حالا به حضور بازیکنانی مثل لئوناردو و مومن زکریا برای پرشدن جای خالی آقای گل لیگ عربستان دل بسته است. تیم سرگئی‌ربروف در حال حاضر با 38 امتیاز، در فاصله چهار امتیازی الهلال قرار دارد و در شرایط خوبی به‌سر می برد. بدین ترتیب الاهلی نخستین شانس سرگروهی در گروه A و مهم ترین رقیب تراکتورسازی است.
ازبکستان: قهرمان و نایب قهرمان، مختصر و مفید
در خصوص کشور ازبکستان کمی بررسی متفاوت است چرا که این کشور مانند کشورهای منطقه شرق آسیا، لیگ خود را از ابتدای سال میلادی آغاز می‌کند. لوکوموتیو تاشکند و نسف قارشی که امسال با ذوب‌آهن و پرسپولیس هم‌گروه هستند، تیم‌های اول و دوم لیگ فصل گذشته ازبکستان بودند و بهترین عملکرد را در بین تیم های این کشور ثبت کردند. لوکوموتیو فصل پیش بهترین خط حمله را در اختیار داشت و نسف قارشی صاحب بهترین عملکرد دفاعی در ازبکستان بود.
بدین ترتیب می توان گفت که ازبک ها هم در رقابت های لیگ قهرمانان آسیا 2018 دو تیم آماده دارند.
ایران: قهرمان در کنار 3 تیم در حال اوج گیری
در فصل جاری لیگ ایران تنها تیمی که توانسته فرم خوب سال گذشته خود را حفظ کند، پرسپولیس است. مدافع عنوان قهرمانی لیگ و مدعی اصلی کسب این مقام دراین فصل، از لحاظ میانگین امتیازی از فصل پیش هم بهتر کار کرده و با قدرت در صدر جدول ایستاده است. البته مهره های نه‌چندان زیاد برانکو در خط حمله و خستگی احتمالی بازیکنان او در بحبوحه مسابقات آسیایی، ممکن است گریبان پرسپولیس را بگیرد اما به هر حال این تیم آماده‌ترین نماینده ایران در لیگ قهرمانان 2018 است. پرسپولیس که سال گذشته هم به نیمه نهایی آسیا رسید و فینال منطقه غرب آسیا را به الهلال باخت، امسال با تیم های السد قطر، الوصل امارات و نسف قارشی ازبکستان همگروه است.
سایر تیم های آسیایی ایران نتوانستند فصل هفدهم لیگ برتر را مثل پرسپولیس خوب آغاز کنند. استقلال با علی منصوریان لیگ ایران را به بدترین شکل ممکن آغاز کرد و تا آخرین رتبه های جدول هم پایین رفت اما با آمدن وینفرد شفر آلمانی و شوکی که به آبی های پایتخت وارد شد، نتایج این تیم تا حدود قابل قبولی متحول شد و استقلالی ها در حال حاضر ضمن رسیدن به فینال جام حذفی، در رده ششم لیگ قرار دارند و نیم نگاهی به کسب سهمیه فصل بعد آسیا از طریق لیگ هم دارند. استقلال با اتکا به دو دروازه بان آماده و خط دفاعی که از زمان حضور شفر عالی کار کرده، قطعا رقیب سرسختی برای مهاجمان تیم های حریف خواهد بود. سرور جپاروف و داریوش شجاعیان هم مهره های کلیدی شفر در خط میانی هستند و تنها نقطه ضعف آبی ها خط حمله آنهاست که با حضور مهاجم خارجی جدید این تیم در کنار علی قربانی، امید زیادی به حل شدن آن وجود دارد. رویارویی این فصل استقلالی‌ها با الهلال عربستان، العین امارات و الریان قطر که گروه مرگ لیگ قهرمانان شناخته می‌شود، برای شاگردان شفر بسیار حیاتی و سخت است و آنها می خواهند انتقام شکست فصل گذشته از العین را نیز در همین بازی های ابتدایی فصل جاری بگیرند.
ذوب آهن اصفهان به سرمربیگری امیر قلعه نویی، بعد از اینکه در نقل و انتقالات پیش فصل خوب کار نکرد، نیم فصل اول لیگ را ناامیدکننده پشت سر گذاشت و نتوانست انتظارات هوادارانش را برآورده کند؛ اما نقل و انتقالات نیم فصل با چند خرید قابل قبول از سوی ذوبی‌ها همراه شد و قلعه نویی تا جایی که می توانست نقاط ضعف تیمش و البته جای خالی بازیکنان سربازش را با نفرات جدید پوشش داد. پس از این اتفاق، نتایج ذوب بهبود پیدا کرد و در
مهم ترین بازی هفته پیش هم آنها استقلال را شکست دادند تا بیش از هر زمانی به کسب مقام دوم لیگ امیدوار باشند. ذوب‌آهن که به واسطه مشکلات عجیب و غریب نفت تهران راهی لیگ قهرمانان شد، باید در گروه B با الدحیل قطر، الوحده امارات و لوکوموتیو ازبکستان رقابت کند.
نامناسب‌ترین وضعیت در بین نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا، متعلق به تراکتورسازی تبریز است. تراکتور که فصل را با یحیی‌گل‌محمدی شروع کرد، به دلیل محرومیت از پنجره نقل و انتقالات، نیم‌فصل نخست را با مشکلات بسیاری سپری کرد و نتوانست نتایج درخوری کسب کند. نماینده آسیایی ایران از جام حذفی هم کنار رفت تا اعتراضات علیه گل‌محمدی اوج بگیرد و در نهایت مدیران تراکتور ارطغرول ساغلام ترکیه‌ای را جایگزین وی کنند.
همانطور که از بررسی های فوق مشخص است، عربستانی ها و ازبک ها دو نماینده آماده در آسیا دارند، امارات و قطر هم 3 تیم بالای جدول لیگ خود را در آسیا می بینند و از تیم های ایرانی پرسپولیس در رده اول، ذوب آهن در جایگاه دوم ( با یک بازی بیشتر)، استقلال در رده ششم و تراکتور هم در رتبه دهم جدول حضور دارند. تیم‌های ایرانی از لحاظ جدولی شاید به اندازه نمایندگان سایر کشورهای غرب آسیا شرایط ایده‌آلی نداشته باشند اما روند آنها مثبت و رو به رشد ارزیابی می‌شود.