روحانی باید به وعده‌های خود عمل می‌کرد

نهمین کنگره حزب جوانان ایران اسلامی روز گذشته برگزار شد. در ابتدای مراسم دبیرکل این حزب تاکید کرد: وضعیت امروز ایران نتیجه استراتژی‌های چهل سال گذشته است که باید بر اساس استانداردهای روز داخلی و جهانی مورد ارزیابی قرار گرفته و حاکمیت توان دفاع از آن را داشته باشد. به نوشته آفتاب؛ محمد خون‌چمن اظهار داشت: ملت ایران با امید وافر برگزاری انتخابات‌های اخیر را فرصتی برای تغییرات مورد نظر دانسته و با تمام توان و مشارکت حداکثری خویش کاندیداهای مورد نظر خویش را در مجلس شورای اسلامی، ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی انتخاب و مطالبات جدی خود را با رأی خویش به همگان مخابره کرد و همچنان منتظر درک شرایط و پیام رأی خود توسط منتخبان اوضاع را با تاسف به نظاره نشسته و مشاهده می‌نماید که هر روز دولت بی‌توجه به مطالبات پایگاه رأی خود، گوشه‌ای از فاصله بیشتر خود با مطالبات مردم را در عرصه عمل به اجرا گذاشته و فراکسیون امید مجلس هم با تسامح از کنار قضیه عبور می‌نماید.
توصیه‌های موسوی لاری
وزیر کشور دوران اصلاحات تاکید کرد: اکنون راهی بهتر از حرکت جبهه‌ای وجود نداشته و ما باید همچنان مانند تجربه موفقیت‌آمیز انتخابات سال ١٣٩٢ که منجر به پیروزی حسن روحانی شد، مجددا در همان راستا حرکت کنیم. حجت‌‌‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالواحد موسوی لاری گفت: حرکت تشکیلاتی تجربه امروز بشر بوده که متعلق به یک سرزمین خاص نیست. در سراسر جهان این اصل که انسان‌ها باید از طریق فرآیند حزبی قدرت را در دست گرفته و بر سرنوشت خویش حاکم شوند، اصلی پذیرفته شده است. وی ضمن تشریح نحوه کارکردهای حزبی اظهار داشت: حزب قدرت را از قاعده جامعه گرفته و در اختیار مدیران قرار می‌دهد. در واقع قدرت متعلق به مردم بوده و مسئولان نماینده مردم هستند. به بیان دیگر، حزب در این میان نقش حد واسط میان مردم و مدیران را ایفا می‌کند. وی ضمن بیان اینکه کار حزب با دستیابی به قدرت تمام نشده و همچنان باید روحیه مطالبه‌گری را حفظ کند،‌ تصریح کرد: اگر فضای جامعه به سمتی برود که مسئولان برای حضور مردم ارزش قائل نباشند مقصر اصلی خود مدیران و در مرحله دوم احزابی هستند که مردم را تشویق به رأی دادن کرده‌اند. در حقیقت احزاب همان‌طور که در انتقال قدرت موثرند باید در نقد آن نیز موثر بوده و از مدیران مطالبه کنند. موسوی لاری در ادامه به بحث استانداردسازی احزاب در جمهوری اسلامی پرداخت و خاطرنشان کرد: ما تحزب‌گرایی را بومی‌‌‌سازی کرده و حزب تشکیل دادیم. شرط لازم این است که احزاب برای ایفای نقش موثر یکسری حداقل‌ها را رعایت کنند. احزاب ما باید در استانداردسازی نیز ایفای نقش کرده و در تصویب قانون احزاب به بیان نظرات خود بپردازند. عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: ما اکنون در دوراهی قرار داریم یا باید تجربه سال‌‌های اخیر یعنى کار جمعى و جبهه‌اى را تقویت کرده یا راه جدیدی انتخاب کنیم. وقتی اصلاح‌طلبان منسجم از روحانی حمایت کردند، آرای او به یکباره از درصدى پایین به 51 درصد رسید. موسوى لاری با انتقاد از عدم تحقق وعده‌هاى رئیس‌جمهور بیان کرد: تردیدی نیست که آقای روحانی باید وعده‌های خود را عملی می‌کرد اما ایشان در چینش کابینه خود نتوانستند به‌طور کامل مطالبات مردم را پاسخگو باشند.
شنیدن صدای دیگران


دبیرکل پیشین حزب جوانان ایران اسلامى تاکید کرد: نهادهاى مدنى نقش مهمى در پیشبرد، توسعه و تثبیت دموکراسى دارند و به آگاهى بخشى عمومى و ارتقاى فرهنگ عمومى جامعه مى‌پردازند. مهدى علیخانى گفت: مشارکت هوشمندانه، هدفمند و مبتنى بر برنامه در امور مختلف از طریق نهادهاى مدنى محقق مى شود بنابراین جایگاه این نهادها نیازمند تقویت و حمایت است. وی ادامه داد: به‌طور خاص احزاب نیز به آموزش پذیرش تکثر و چندصدایى مى‌پردازند. جایى که باید آموخت علاوه بر ما دیگران هم هستند، حق دارند و باید صدایشان شنیده شود. به‌گفته این عضو شوراى مرکزى حزب جوانان ایران اسلامى، توسعه فعالیت احزاب مانع فعالیت‌هاى غیرقانونى و محفلى از یکسو و ایجاد شفافیت در عرصه سیاسى از سوى دیگر خواهد شد. عضو شورای مرکزی خانه احزاب ضمن اشاره به فعالیت نمایندگان حزب در شوراى عالى اصلاح‌طلبان، شوراى هماهنگى جبهه اصلاحات و شوراى مرکزى خانه احزاب اظهار داشت: قانون فعلى و جدید احزاب مورد نقد اکثر جریان‌هاى سیاسى و اکثر اعضاى فراکسیون‌هاى اصلاح‌طلبان، اصولگرایان و مستقلین به آن نقد دارند. وى از فراهم شدن زمینه‌هاى لازم براى اصلاح قانون احزاب خبر داد و تصریح کرد: کمیته‌هاى مشترکى میان خانه احزاب، دولت (وزارت کشور) و مجلس (مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون ذیربط) شکل گرفته و ان‌شاءا... با همفکرى همه احزاب و تعامل با دولت و مجلس، این قانون اصلاح خواهد شد.