اصلاح طلبان؛ دوری ازحاشیه‌ها

موسوي‌لاري با تاکید بر لزوم اتحاد مطرح کرد
اصلاح طلبان؛ دوری ازحاشیه‌ها دعوای دلواپسان برای انتقام جویی است
آرمان- حمید شجاعی: خروج آمریکا از برجام آرایش جریانات سیاسی در کشور را به گونه دیگری تغییر داده به‌نحوی که اگر تاکنون در کشور شاهد موضع‌گیری جریانات سیاسی در مورد برجام بودیم، با خروج آمریکا نوعی اختلاف نظر در میان جریانات کشور پدید آمده مبتنی بر ماندن در برجام یا خروج از آن. اصلاح‌طلبان و حامیان دولت بر ماندن پای می‌فشارند و به لزوم اتحاد علیه دشمن تاکید می‌کنند، اما دلواپسان بدون در نظر گرفتن منافع ملی و با تخریب جبهه خودی یعنی دولت در زمین دشمن بازی می‌‌کنند. در این راستا اگر سخنان مقامات عالیه نظام را نصب‌العین قرار دهیم نباید به تخریب و تخطئه دولت پرداخت و بایستی به آنچه در سطوح بالای حاکمیتی تصمیم گرفته می‌شود تن داد. از این جهت رواست که دلواپسان نیز طبل تفرقه را به کناری نهند و در راستای منافع ملی آهنگ همصدایی وحدت سر دهند تا دشمن نتواند رخنه‌ای در جریانات سیاسی و به تبع آن درون جامعه داشته باشد. این مفهوم مساله‌ای است به نام منافع ملی که درک آن می‌تواند آغازگر گشایش‌های بسیاری باشد.
اتحاد اصلاح‌طلبان؛ انشقاق دلواپسان


عملکرد اصلاح‌طلبان در مقاطع مختلف تاریخی همواره برمدار منافع ملی و مصالح مردم رقم خورده است. ظهور و بروز این امر مهم را می‌توان در دولت ‌اصلاحات به نظاره نشست. گرچه با گذشت دو دهه از شکل‌گیری جریان اصلاحات به شکل امروزی در کشور این جریان سیاسی توانسته در بزنگاه‌های مختلف نقش خود را به خوبی ایفا کند. موید این مساله نیز نقش موثر رئیس دولت اصلاحات و بدنه این جریان در انتخابات‌های گذشته و اقبال عمومی مردم به این جریان سیاسی است. مواضع اصلاح‌طلبان در سیاست داخلی و خارجی بر مدار خردگرایی و عقلانیت استوار است. از این جهت است که در هیچ ‌زمانی بی‌گدار به آب نزده و با حرکات شتابزده بهانه دست دشمنان نمی‌دهند، امری که در جریان مقابل به وفور دیده می‌شود که تاکنون خسارات زیادی را برای کشور ایجاد کرده است. عملکرد 8‌ساله دولت‌های نهم و دهم موید این مساله است. از این جهت هرچه اصلاح‌طلبان به اتحاد می‌اندیشند، دلواپسان در اندیشه تفرق و انشقاق‌اند. حال که این جریان و بزرگان و عقلای جریان مقابل به لزوم اتحاد و انسجام ملی در مقابل دشمن مشترک خارجی تاکید دارند بسیار نیکو است که تمامی جریانات سیاسی اختلافات را کنار گذاشته و پشت دولت قرار گیرند و با حمایت‌های خود به دشمن اجازه رخنه در صفوف متحد جریانات سیاسی کشور را ندهند.
مخالف روحانی، نه برجام!
نایب‌رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات در ارتباط با هجمه دلواپسان به روحانی جهت خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: در خوش‌بینانه‌ترین حالت می‌توانیم بگوییم که این افراد دلواپس تحلیل درستی از مساله برجام نداشتند و نمی‌دانستند که ثمرات آن چیست، گرچه در خصوص مخالفت بعضی از دلواپسان در قضیه برجام تفسیر دیگری هم وجود دارد، این است که منافعشان به خطر افتاده و برای همین بود که تلاش می‌کردند برجامی در کار نباشد. به گزارش ایلنا، عبدالواحد موسوی لاری گفت: اگر قرار به عذرخواهی باشد اشخاصی باید این کار را انجام دهند که هم دیروز و هم امروز بدون توجه به منافع و مصالح ملی حرف‌هایی را زدند که برای نظام سنگین تمام شد. نکته اینجاست که این افراد مخالف برجام نیستند، بلکه مخالف حسن روحانی هستند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: معتقدم خردورزان باید تصمیماتی را بگیرند که کمترین مضرات را برای ما داشته باشد و از طرفی هم منافع ملی را در خطر نیندازد و اولین قدم در این قضیه وفاق ملی است. ما نباید در حرف بگوییم که وفاق چیز خوبی است بلکه باید در عمل آن را نشان دهیم. وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به طرح عدم کفایت رئیس‌جمهور گفت: بر کسی پوشیده نیست کسانی که طرح عدم کفایت روحانی را مطرح می‌کنند مخالف کارکردها نیستند بلکه مخالفان شخصی، حزبی، جناحی و تشکیلاتی رئیس‌جمهور هستند. مشخص است که این دعوا برای مصالح ملی نیست بلکه برای انتقام‌جویی‌هاست.
عدم عملکرد مثبت
وزیر کشور دولت اصلاحات در خصوص عملکرد فراکسیون امید مجلس گفت: نمایندگان لیست امید انسان‌های خوب و سالمی هستند. بعضی از آنها انصافا خوب کار کرده‌اند و معدلشان را مثبت می‌دانم و نمره قابل قبولی به آنها نیز می‌دهم، اما آنان انتظارات ما را برآورده نکرده‌اند. وی در خصوص عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام و عدم حضور آقای روحانی در این مجمع اظهار داشت: به‌نظر من مجمع تشخیص تا حدودی جایگاهش را از دست داده است، این مجمع بنا بوده مسائل کلان کشور را مورد بررسی قرار دهد اما در حال حاضر روی آیین‌نامه‌های دولت بحث می‌کند. بنده هم جای رئیس‌جمهور بودم در چنین جلساتی شرکت نمی‌کردم. لاری در خصوص انتخابات آینده و رأی مردم به اصلاح‌طلبان گفت: رأی به جریان اصلاحات دارای دو وجه است. نخست اینکه مردم در چندین انتخابات اخیر نگرانی داشتند که نکند آن جریان تمامیت‌خواه که همه چیز در اختیار دارد و اجازه نفس کشیدن به آنها نمی‌دهد بر سر کار بیاید، وجه دوم به کارنامه جریان اصلاحات بازمی‌گردد که عملکرد مثبت و خوبی داشته است. وی ادامه داد: مردم همچنان با همه نقدهایی که به دولت حسن روحانی دارند و با همه دلخوری‌هایشان که از کارکرد شورای شهر یا فراکسیون دارند، به اصلاح‌طلبان امید دارند، زیرا مدت‌هاست از طرف مقابل عبور کرده‌اند و معتقدند این نگاه برای کشور درست نیست. وی با اشاره به شعار عبور از جریانات سیاسی در دی‌ماه سال گذشته تاکید کرد: این شعارها ساختگی بود. اگر از حدود پنج ماه قبل از حوادث دی‌ماه مسیر خبری bbc را دنبال کنید متوجه خواهید شد که این شبکه از یک بنگاه خبری تبدیل شده بود به رسانه‌ای که علیه اصلاح‌طلبان تبلیغ می‌کند. به این دلیل که آنان به خوبی می‌دانند که جریان اصولگرایی جایگاهی بین افکار عمومی ندارد و این اصلاحات است که هنوز مورد اعتماد است. بنابراین می‌گویند عملکرد این جریان را زیر سوال ببریم تا مردم از حکومت جدا شوند و حتی تا جایی پیش رفتند که رژیم فاسد سلطنتی را مطرح کردند.
جدایی بزرگ!
 نایب‌رئیس شورای عالی سیاستگذاری با اشاره به اتفاقات دی‌ماه و کنش اصلاح‌طلبان گفت: ما اصلاح‌طلب هستیم یعنی اصل نظام را قبول داریم و پاره‌ای از کردارها و رفتارهای مدیران را برنمی‌تابیم و می‌گوییم باید اصلاح شوند. اصلاح در درون نظام مقصد ما است. اتفاقا رئیس دولت اصلاحات و دوستان اصلاح‌طلب در جریان اتفاقات دی‌ماه قوی‌ترین برخوردها را داشتند، از حق انتقاد مردم دفاع کردند به دولت و حکومت گفتند صدای مردم را بشنوید اما خط خود را از کسانی که می‌خواستند کلیت نظام را تخریب کنند جدا کردند. مشخص است که اصلاح‌طلبان با کسانی که به‌دنبال براندازی اصل نظام هستند، همراه نمی‌شوند. وی با اشاره به اتمام کار کمیته ارزیابی شورای عالی سیاستگذاری گفت: کمیته ارزیابی کارش تمام شده و نظرش را داده است و روی شکل‌گیری شورای آینده هم بحث‌ها صورت گرفته است. قرار شد یک تبادل نظر بین اعضای شورا و دبیران احزاب شکل بگیرد تا شورا با آهنگ جدید شکل بگیرد و به احتمال زیاد اوایل خرداد کار خود را اجرا کند. موسوی لاری با اشاره به طرح پارلمان اصلاحات خاطر نشان کرد: پارلمان اصلاحات به هیچ ‌عنوان مقابل شورای عالی سیاستگذاری قرار ندارد. در واقع پارلمان اصلاحات نهاد بالادستی شورای عالی سیاستگذاری خواهد بود.