قیمت‌ بالای بلیت پخش جام‌جهانی در سینماها همچنان مردم را به سالن‌ها می‌کشاند؟ فوتبال در سینما با بلیت 20هزار تومانی!

سیدحسین رسولی
این روزها در بحبوحه گرمای روزهای آخر فصل بهار تب فوتبال و سینما هم داغ‌تر شده است. فوتبال‌دوستان خودشان را برای مسابقات جام جهانی آماده می‌کنند و برخی سینماها نیز به احتمال فراوان میزبان فوتبال‌دوستان خواهند بود. از سوی دیگر، فیلم‌های ویژه عید فطر هم در راه هستند. بنابراین تابستانی داغ داغ در پیش رو خواهد بود.
بلیت‌های فوتبال ۲۰ هزار تومانی شد!
محمد قاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران خبر داده است: «قیمت پیشنهادی سینماداران برای هر سانس برای هر نفر ۲۰ هزار تومان است. البته ممکن است این قیمت تغییر کند اما قطعا از ۲۰ هزار تومان بیشتر نخواهد بود.» به گزارش اینا، اشرفی با اشاره به آخرین وضعیت نمایش مسابقات جام جهانی فوتبال در سینماها گفت: «مجوز نمایش مسابقات جام جهانی روسیه در سالن‌های سینمایی از سوی وزارت ارشاد صادر شده و فعلا با نمایش شش مسابقه موافقت شده است. از این شش مسابقه، سه مسابقه به بازی‌های ایران اختصاص دارد و سه بازی دیگر هنوز مشخص نشده است. رایزنی‌های لازم با نیروی انتظامی انجام شده و نیروی انتظامی موافقت و تمایل خود را برای برگزاری این برنامه در سینماها اعلام کرده است اما ما همچنان منتظر مجوز رسمی و مکتوب نیروی انتظامی هستیم.» با این تفاسیر همچنان پخش مسابقات فوتبال در سینماها با هاله‌ای از ابهام روبه‌رو و تکلیفش هنوز مشخص نشده است؛ ولی برخی سینمادارها تبلیغات خود را شروع و تنور ماجرا را داغ‌تر کرده‌اند، سینماگران هم در این حیص و بیص بیکار ننشسته‌اند و به این تصمیم با صدای رسا اعتراض کرده‌اند. برآیند حرف‌های آنها این است که اگر می‌خواهید مسابقات فوتبال را روی پرده سینماها ببرید باید فیلم‌‌ها را هم در سالن‌های ورزشی اکران کنید. همه می‌دانند که سالن‌های سینما کم و تعداد تولید فیلم‌ها فراوان است. ایران در بین کشورهای صدرنشین ساخت فیلم است ولی از نظر سالن سینما در قعر جدول به سر می‌برد. سینمادارها هم می‌خواهند از فرصت پیش آمده بیشترین استفاده را ببرند و سالن‌هایشان را با سیل مشتاقان توپ و تور و ۲۲ بازیکن داخل زمین پر کنند.


اشرفی همچنین درباره مخالفت برخی تهیه‌کنندگان با نمایش مسابقات فوتبال در سینماها گفت: «تجربه دوره‌های گذشته نشان می‌دهد در زمان پخش مسابقات فوتبال و به‌خصوص بازی‌های تیم ملی ایران، درصد حضور مخاطبان در سالن‌های سینما برای تماشای فیلم کاهش پیدا می‌کند. البته ما سهم و درصد صاحبان فیلم‌ها و پخش‌کنندگانی که سانس نمایش آثار آنها با نمایش مسابقات فوتبال همزمان می‌شود را قطعا پرداخت خواهیم کرد.»
هنوز هیچ چیزی مشخص نیست
سعیدی مدیر روابط عمومی سینما آزادی با تاکید بر اینکه هنوزهیچ چیزی مشخص نیست به روزنامه «ابتکار» گفت: «مصاحبه آقای اشرفی، رئیس انجمن سینماداران را خوانده‌ام. فقط می‌توانم این را بگویم که امروز جلسه اصلی برگزار می‌شود و شرایط و ضوابط اعلام می‌شود و در ادامه این موضوع را برای مردم خبررسانی خواهیم کرد.» این مسئول سینمای آزادی درباره مفید بودن یا مضر بودن پخش مسابقات فوتبال در سینماها هم هیچ نظر خاصی را بیان نکرد.
کافه خیلی بهتر از سینما است
برای درک و دریافت نظر مردم درباره دیدن فوتبال در سینماها به سراغ آنها رفته‌ و از آنها سوال کرده‌ایم. اکثر آنها دیدن فوتبال در کافه را ترجیح می‌دهند که نشان می‌دهد پخش مسابقات جام جهانی برای مردم آنچنان جذاب هم نیست.
در سینما راحت نیستم
محمدرضا، از تحصیل‌کردگان علوم سیاسی درباره دیدن فوتبال در سینماها به «ابتکار» می‌گوید: «اصلا به سینما برای دیدن فوتبال نمی‌روم. برای اینکه در سینما راحت نیستم. دوست دارم در خانه و فضای خودمانی و مکانی خیلی راحت به تماشای فوتبال بنشینم.»
تلفیق فوتبال و سینما خوب نیست
محمد که گرافیست است، در همین رابطه می‌گوید: « تلفیق فوتبال و سینما اصلا خوب نیست. به نظرم دیدن فوتبال در کافه خیلی بهتر است، ولی این را بگویم که چهار سال پیش در زمان برگزاری جام جهانی به سینما رفتم. تجربه جالبی بود. با اینکه با این کار مخالف هستم.»
والا یک مقدار بی ادب هستم!
علیرضا که در بازار کار می‌کند نیز می‌گوید: «اصلا به سینما برای دیدن فوتبال نمی‌روم. والا در زمان دیدن فوتبال یک مقدار بی ادب هستم و ترجیح می‌دهم در جایی باشم که خلوت است. کافه را برای این کار خیلی بیشتر ترجیح می‌دهم.»
کافه راحت‌تر است
زهرا که تحصیل‌کرده رشته اقتصاد است، می‌گوید: «برای دیدن فوتبال به سینما نمی‌روم. فوتبال را در کافه می‌بینم. خیلی راحت‌تر و با کیفیت‌تر است.»
حتما به سینما می‌روم
صدیقه زنی است که در رشته اقتصاد تحصیل می‌کند. او در همین رابطه می‌گوید: «حتما برای دیدن فوتبال به سینما می‌روم. جمعیت بیشتری در آن جا هستند. تجربه دیدن فوتبال در سینما شبیه به دیدن فوتبال در استادیوم است و این کار دقیقا شبیه به کاری جمعی است. تجربه تماشای جمعی فوتبال در استادیوم یک حس ناب است که تنها پسرها آن را لمس می‌کنند. دیدن فوتبال در استادیوم برای ما دخترها تبدیل به آرزو شده است. واقعا دوست دارم به استادیوم بروم و فوتبال را در کنار جمع ببینم.»
فوتبال جایگزین شادی جمعی شده است
سمیرا که کارمند است در همین رابطه می‌ُگوید: «فوتبال دیدن جایگزین شادی جمعی شده است. بازی‌های جام جهانی و فوتبال‌های مهم که مردم را در کنار هم قرار می‌دهد و باعث تخلیه احساسات می‌شود. حتی جمعی گریه کردن هم پدیده جالبی است.»
اصلا فوتبال را دوست ندارم!
زهرا که علاقه به نویسندگی دارد هم می‌گوید: «دوست ندارم فوتبال ببنیم. خودم را جای افرادی می‌گذارم که به استادیوم می‌روند و واقعا درک نمی‌کنم آنها چه چیزی را نگاه می‌کنند. چرا اصلا تا این میزان هیجان دارند. در حقیقت، برایم جالب نیست.»
مگر دیوانه هستم!
مسعود که یکی از طرفدارهای دو آتشه تیم پرسپولیس است به «ابتکار» می‌گوید: «نه! به سینما نمی‌روم. مگر دیوانه هستم! در آنجا نه می‌شود فحش داد و نه سیگار کشید! ترجیح می‌دهم که در فضای راحت‌تری فوتبال را تماشا ‌کنم.» با این تفاسیر باید دید که سرانجام فوتبال دیدن در سینماها چه خواهد شد. آیا این کار امکان‌پذیر است و مجوزهای لازم را خواهند داد؟ یا اینکه مردم در کافه‌ها و خانه‌هایشان دور هم جمع خواهند شد.
ماراتن سینما و فوتبال
پخش احتمالی مسابقات فوتبال در سینماها در حالی رخ خواهد داد که به احتمال فراوان هفت فیلم خود را برای اکران در عید سعید فطر آماده می‌کنند. فیلم‌های «دشمن زن» به کارگردانی کریم امینی، «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی، «در وجه حامل» به کارگردانی بهمن کامیار، «شماره ۱۷ سهیلا» به کارگردانی محمود غفاری، «خاله قورباغه» به کارگردانی افشین هاشمی، «لازانیا» به کارگردانی حسین قناعت و «دلم می‌خواد» به کارگردانی بهمن فرمان‌آرا مهم‌ترین گزینه‌های اکران عید فطر هستند. حداقل چهار فیلم از مجموع هفت فیلم حاضر توانایی جذب بالای مخاطب را خواهند داشت، اما تجربه ثابت کرده است که در هر فصل سینمایی، تنها سه فیلم، فروش بالایی خواهند داشت؛ بنابراین در این میان چند فیلم‌ فروش متوسط یا پایینی خواهند داشت. فیلم «خاله قورباغه» که ژانر خانوادگی دارد و دو فیلم «لازانیا» و «دشمن زن» هم که هر دو در ژانر کمدی هستند از شانس‌های اصلی فروش در گیشه سینما خواهند بود. فیلم‌های «دارکوب» و « سهیلا شماره ۱۷» در ژانر درام اجتماعی هستند و بیشتر مخاطب‌های خود را در جشنواره راضی کرده بودند. سارا بهرامی در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «دارکوب» موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد که همین موضوع برگ برنده‌ای برای جدیدترین ساخته شعیبی خواهد بود.