رئیس قوه قضاییه: برخی مسئولان وزارت صنعت در پرونده واردات خودرو بازجویی شدند

رئیس قوه قضاییه با اشاره به درخواست اخیر رئیس‌جمهور از قوه قضاییه در زمینه تخلفات مربوط به واردات خودرو گفت: در جریان رسیدگی به این پرونده، برخی مدیران و مسئولان وزارت صنعت، احضار، بازجویی و ممنوع الخروج شدند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به دیدار هیات دولت و رئیس‌جمهور با مقام معظم رهبری و توصیه‌های مهم و راهگشای ایشان در این دیدار، اظهار کرد: امیدواریم دولت به عنوان مخاطب اصلی فرمایش‌های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و نیز سایر قوا و نهادها در عمل به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب کوشا باشند و بتوانند این مقطع حساس و خطیر را با موفقیت پشت سر بگذارند.
وی با اشاره به ضرورت انجام کار جهادی، این موضوع را از مهمترین محورهای تذکرات رهبر معظم انقلاب دانست و یادآور شد: گاه لازم است انسان شیوه خود را تغییر دهد. کار جهادی و انقلابی، مشکلات کشور را حل می‌کند. توجه بیشتر به استعدادها و امکانات داخلی و به کار گرفتن آنها نیز توصیه بسیار مهمی است. گسترش روابط با سایر کشورها به جز رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا که مدام با خباثت و موذی گری، اقدام به تشدید تحریم‌ها و تهدیدها علیه جمهوری اسلامی ایران می‌کند، می‌تواند تهدیدها و تحریم‌های آمریکا را خنثی کند.
آملی لاریجانی تصریح کرد: یکی از بهترین نمونه‌های اخیر در زمینه انجام کار جهادی و رفع مشکلات، آبرسانی به شهرهای جنوبی از جمله خرمشهر و آبادان بود که همگی دیدیم با تلاش مضاعف مسئولان و همکاری مردم، این مشکل در کمترین زمان ممکن برطرف شد. این ماجرا نشان داد که اگر مردم از ناحیه مسئولان، جدیت، احساس مسئولیت و عزم راسخ ببینند، در صحنه حضور خواهند داشت.


وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر ضرورت وحدت و انسجام داخلی برای غلبه بر عملیات روانی آمریکا و اذناب منطقه‌ای آن، اظهار کرد: امروز رژیم صهیونیستی، آمریکا و اذناب منطقه‌ای آنها تمام تلاش خود را برای ناامید کردن مردم، از بین بردن روحیه ملی و اضمحلال درونی نظام به کار گرفته‌اند. البته این اقدامات دشمن تازگی ندارد و مردم ما از 40 سال پیش با این رفتارها آشنا هستند اما امروز، اقدامات خصمانه دشمنان، آشکارتر و عریان‌تر شده و رفتار غیرمعقول و غیرمنطقی رئیس‌جمهور متوهم و خیالاتی آمریکا نیز چاشنی این دشمنی‌ها شده است.
آملی لاریجانی با بیان اینکه مقابله با اظهارات سبک و غیرمنطقی ترامپ، نیازمند تدبیر در داخل و افزایش وحدت و انسجام ملی است، افزود: آنها کمر همت بسته‌اند که جمهوری اسلامی را زمین بزنند و تمام تلاششان معطوف به عملیات روانی برای نا امیدسازی مردم است. مهمترین وظیفه در این شرایط خاص، حفظ وحدت است. تمام اقتدار کشور باید در یک مسیر باشد و آن مسیر ترسیم شده توسط رهبری معظم انقلاب است و نهادها و رسانه‌ها باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند. نباید هر کس در هر جا ساز خود را بزند. ما نیازمند کار قوی برای مقابله با عملیات روانی دشمن هستیم و در این راستا هر اقدامی که منجر به تخریب ارکان نظام شود به هیچ عنوان پذیرفته نیست.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه همه قوا، نهادها و رسانه‌ها باید به دولت کمک کنند، خاطرنشان کرد: دولت نیز باید تلاش خود را مضاعف کند و در کارها جهادی عمل کند. مدیران دستگاه‌های اجرایی باید با مردم صادقانه و صریح سخن بگویند. مردم از مسئولان خود «صداقت»، «عدالت» و «تدبیر» می‌خواهند و این یک مطالبه برحق است.
آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به موضوع مهم مقابله با فساد در کشور، دستور اخیر رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرایی در زمینه تخلفات مربوط به واردات خودرو و درخواست وی از قوه قضاییه برای برخورد با متخلفان را مثبت ارزیابی کرد و در عین حال گفت: ذکر این نکته لازم است که دستگاه قضایی از مدت‌ها قبل توسط سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده بود. سازمان بازرسی ضمن اعلام جرم، این پرونده را به دادستانی ارجاع داده بود و دادستانی تهران نیز در روزهای اخیر، اقداماتی را در این زمینه صورت داده است.
احضار برخی مدیران شرکت‌های گوشی تلفن همراه
رئیس قوه قضاییه با اشاره به برخی اقدامات قضایی صورت گرفته در این مورد تصریح کرد: در جریان تحقیقات صورت گرفته، برخی از مدیران و مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با این پرونده، ممنوع الخروج، احضار و بازجویی شده‌اند و بررسی‌ها همچنان ادامه دارد. علاوه بر این، مدیران برخی شرکت‌های واردکننده خودرو احضار شده‌اند و پرونده آنان نیز در مرحله تحقیقات است. در خصوص شرکت‌هایی که با ارز دولتی اقدام به واردات گوشی تلفن همراه کرده بودند نیز برخی مدیران این شرکت‌ها احضار شده‌اند و تحقیقات ادامه دارد.
آملی لاریجانی با بیان اینکه در پرونده واردات موبایل با ارز دولتی مسلم شده است که برخی فاکتورها جعلی بوده اند، به وجود برخی تناقضات در موضوع تخلفات واردات خودرو اشاره کرد و افزود: در این زمینه تناقض‌های عجیبی میان اظهارات دستگاه‌های اجرایی وجود دارد. از یک طرف، وزارت صنعت مدعی است که ثبت سفارشی صورت نگرفته و ازسوی دیگر، گمرک می‌گوید ما بدون ثبت سفارش مجوز واردات نمی‌دهیم و همه می‌دانند که واردات خودروها صورت گرفته. این تناقض‌ها نشان می‌دهد که مشکلی در روند واردات این تعداد خودرو وجود داشته و دستگاه قضایی مشغول بررسی این موضوع است.
تعیین شعبه، قاضی و ناظر ویژه برای رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی اخیر
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به ورود دستگاه قضایی به پرونده‌های مربوط به نوسانات بازار ارز و سکه اظهار کرد: از مدتی قبل، شعبه و قاضی ویژه‌ای برای این کار تعیین شده و معاون اول قوه قضاییه مسئولیت یافته که به صورت ویژه بر این رسیدگی‌ها نظارت داشته باشد. دادستان کل کشور نیز درحال کمک برای رسیدگی دقیق و سریع به این پرونده هاست و دادستانی تهران و سپس دادگستری استان تهران نیز موظف شده‌اند که به صورت عاجل و دقیق به این پرونده‌ها رسیدگی کنند. البته باید توجه داشت که کار قوه قضاییه با کار رسانه‌ای تفاوت اساسی دارد. رسیدگی‌های قوه قضاییه باید براساس اطلاعات متقن و مستدل و مستند باشد و فضاسازی‌های رسانه‌ای نباید در روند رسیدگی عادلانه و قانونی تاثیری داشته باشد.
برخورد با مفسدان اقتصادی باید خشن باشد
رئیس قوه قضاییه همچنین خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی همواره ثابت کرده است که در برخورد با فساد، هیچ مجامله و مسامحه‌ای نخواهد کرد. معتقدیم نظر کسانی که می‌گویند برخورد با مفسدان اقتصادی نباید خشن باشد، کاملا اشتباه است و البته کسانی که این سخن را بر زبان آورده بودند نیز به اشتباه خود پی بردند.
وی گفت: ما اعتقاد داریم کسانی که از رانت‌های دولتی استفاده و به حقوق مردم تجاوز می‌کنند، در واقع موجب وارد آوردن خدشه به اعتماد عمومی می‌شوند و با آنان باید به اشد وجه برخورد کرد.همان‌طور که قبلا هم گفته ام، برخی اقدامات که باعث اخلال در نظام اقتصادی می‌شود، می‌تواند مصداق افساد فی الارض باشد و مجازات این عمل نیز در قانون مشخص است. ما در اصدار حکم و اجرای احکام در این موارد هیچ تردیدی نخواهیم کرد.
آملی لاریجانی همچنین با انتقاد از انتشار برخی اخبار غیردقیق و طرح ناقص برخی موضوعات ازسوی افراد، یادآور شد: کار دستگاه قضایی، غیر از کار رسانه‌ای است. ما باید براساس اطلاعات متقن، مستند و مستدل کار کنیم. متاسفانه در ایام اخیر دیدیدم که یک مسئول مدعی کشف دو تن سکه شد و بعد گفتند این میزان متعلق به یک زمان نبوده و در ادامه هم برخی اطلاعات این خبر نقض شد.
رئیس قوه قضاییه افزود: مسئولان باید توجه داشته باشند که وقتی اطلاعات ناقصی را منتشر می‌کنند یا حرف غیردقیقی می‌زنند، فضای فکری جامعه به هم می‌ریزد و ازسوی دیگر، توقعات از دستگاه قضایی برای رسیدگی به موضوعی که اطلاعات غیردقیقی در مورد آن منتشر شده افزایش می‌یابد. بر این اساس، مسئولان از جمله مقامات امنیتی و انتظامی باید قبل از مصاحبه درباره موضوعات، ابتدا مساله را به دستگاه قضایی ارجاع دهند و سپس در صورت رسیدگی و قطعیت احکام، طبق قانون موضوع اطلاع‌رسانی شود. چنانکه طبق قانون، انتشار اسامی مفسدان پس از طی مراحل قانونی، تکلیف است و ما در این زمینه هیچ اغماضی نخواهیم کرد.
براساس این گزارش، بررسی «آیین نامه تشکیل شورای اطلاع‌رسانی قوه قضاییه» در راستای اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه، در دستور کار دیروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت و ادامه بحث و بررسی در این خصوص به جلسات آینده موکول شد.