اقتصاد کره‌شمالی در منگنه

نیکی هیلی در حاشیه جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در حالی که در کنار وزیر خارجه آمریکا در مقابل دوربین خبرنگاران قرار گرفته بود، گفت: از آنجایی که هنوز برخی کشورها تا قبل از عاری‌سازی هسته‌ای کامل کره‌شمالی استثنائاتی را برای تحریم‌های این کشور قائل هستند و در مواردی به نقض این تحریم‌ها می‌پردازند، ما معتقدیم که تحریم نفتی این کشور باید به طور کامل رعایت شود.
مایک پمپئو از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا تحریم‌های اقتصادی شدید علیه کره‌شمالی را به طور کامل حفظ کنند و همچنان بر فشار خود علیه رهبر این کشور ادامه دهند تا برنامه اتمی‌اش را کنار بگذارد.
مایک پمپئو پس از نشست شورای امنیت گفت: ما باید شاهد باشیم که رهبر کره‌شمالی آنچه را که به جهان وعده داده عملی می‌سازد. وی افزود: آمریکا معتقد است که کره‌شمالی می‌تواند وجهه منفور خود را از برنامه‌های اتمی و موشکی‌اش پاک کند، اما برای اینکه به این نقطه برسیم باید به طور کامل تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ را حفظ کنیم.
پمپئو برای یک نشست یک ساعته با شورای امنیت به نیویورک سفر کرد تا برای نخستین بار از زمان نشست تاریخی رهبران آمریکا و کره‌شمالی، شورای امنیت را از موضوع کره‌شمالی مطلع سازد. وی از حمایت متحدان شورای امنیت برای تایید کامل خلع تسلیحات اتمی کره‌شمالی و تحت فشار گذاشتن چین و روسیه برای اجرای جدی تحریم‌های سازمان ملل به منظور ترغیب پیونگ‌یانگ برای دست کشیدن از تسلیحات اتمی‌اش استقبال کرد.


پمپئو ضمن متهم کردن کره‌شمالی به نقض یکسری از تحریم‌های جدی اعمال شده از سوی شورای امنیت هشدار داد: اگر تحریم‌ها به طور کامل اجرا نشوند، دورنمای خلع تسلیحات اتمی موفق کره‌شمالی از بین می‌رود.
وی پس از نشست غیر‌علنی‌اش با 15 عضو شورای امنیت گفت: دونالد ترامپ همچنان نسبت به دورنمای خلع تسلیحات اتمی شبه‌جزیره کره به دنبال نشست تاریخی‌اش در سنگاپور با کیم جونگ اون خوش‌بین است. من نیز خوش‌بین هستم چراکه شاهد پیشرفت‌هایی در این زمینه می‌باشم.
پمپئو افزود: دولت ترامپ امیدوار است یک روز کره‌شمالی به عنوان یک دوست و نه یک کشور منفور در سازمان ملل حضور داشته باشد. تنها در صورتی به این هدف می‌رسیم که ما به طور کامل تحریم‌هایمان را علیه کره‌شمالی اجرایی کنیم و کیم جونگ اون نیز به طور کامل به تعهدات شخصی‌اش به ترامپ عمل کند. وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: 15 عضو شورای امنیت درخصوص لزوم تایید نهایی و کامل خلع تسلیحات اتمی کره‌شمالی متحد هستند. پمپئو گفت: درخصوص میزان و مقیاس خلع تسلیحات اتمی با کره‌شمالی به توافق رسیده‌ایم و مقامات پیونگ‌یانگ کاملا متوجه هستند که این به چه معناست.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این در حالی است که چین و روسیه تاکید کرده‌اند که باید به کره‌شمالی به خاطر آغاز مذاکراتش با آمریکا و توقف آزمایش‌های موشکی‌اش جایزه دهیم و این جایزه می‌تواند دورنمای کاهش تنش‌ها باشد، اما نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل صریحا اعلام کرد که بهترین راه برای حمایت از دیپلماسی آمریکا در قبال کره‌شمالی این است که تحریم‌ها را به هیچ وجه کاهش ندهیم.
هیلی با حمایت از موضع پمپئو گفت: بار دیگر تاکید می‌کنیم تا زمانی که کره‌شمالی به وعده‌هایش برای خلع تسلیحات اتمی عمل نکند نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. ما اول باید شاهد یکسری اقدامات باشیم و تا آن زمان که این اقدامات صورت گیرد شورای امنیت باید محکم در موضع خود بایستد.
وی گفت: تا زمانی که کره‌شمالی به وعده‌هایش درخصوص خلع تسلیحات اتمی عمل نکند نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. هیلی از برخی دوستان که می‌خواهند قوانین را دور بزنند به ویژه روسیه و چین به خاطر مسدود کردن کمیته اعمال تحریم‌ها برای ارائه درخواست از تمامی کشورها در راستای قطع ارسال مشتقات نفتی به کره‌شمالی انتقاد کرد.
وی گفت: آیا این افراد به ما می‌گویند که می‌خواهند به سوخت‌رسانی به کره‌شمالی ادامه دهند؟ آنها مدعی هستند که به اطلاعات بیشتر نیاز دارند. ما به اطلاعات بیشتر احتیاج نداریم. کمیته تحریم‌ها هر کار که لازم است را انجام می‌دهد. همه ما می‌دانیم که این کار باید انجام شود.
اظهارات پمپئو در نیویورک یک روز پس از آن مطرح شد که روسیه و چین یک وقفه شش ماهه را بر اجرای درخواست آمریکا برای توقف ارسال مشتقات نفتی به کره‌شمالی اعمال کردند؛ این دو کشور تاکید داشته‌اند که زمان بیشتری برای بررسی این درخواست آمریکا نیاز دارند.
در همین حال وزیر خارجه کره‌‌جنوبی به شورای امنیت گفت: باید برای اعطای استثناهای موقت درخصوص تحریم‌ها علیه کره‌شمالی در حوزه‌های خاصی از جمله ارتباطات آماده باشند تا پیونگ‌یانگ را برای پیشرفت در این راه ترغیب کنند. وی به شورای امنیت گفت: رییس‌جمهور کره‌‌جنوبی قرار است در چند ماه آینده به پیونگ‌یانگ سفر کند.
از سوی دیگر فرانسوا دلاتر، سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت: پمپئو و کانگ هر دو قصد دارند تا بر اتحاد و جدیت شورای امنیت در اجرای کامل تحریم‌ها تاکید کنند. وی افزود: بسیار مهم است که از هرگونه اشاره عجولانه درخصوص کاهش تحریم‌ها که ممکن است پیام غلطی را صادر کند، اجتناب شود. در همین حال دمیتری پلییانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: پمپئو تاکید کرد که آمریکا به دنبال خلع کامل تسلیحات اتمی کره‌شمالی است. لازم و ضروری است که خلع تسلیحات اتمی گام به گام با اقدامات موازی از سوی جامعه بین‌الملل صورت گیرد. ما درباره کاهش فشار تحریم‌ها از طریق شورای امنیت و همچنین لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا صحبت می‌کنیم.
ما ژائوکسو، سفیر چین در سازمان ملل گفت: چین به خلع تسلیحات اتمی کره‌شمالی و تحقق صلح ثبات در شبه‌جزیره کره متعهد است. چین به طور کامل قطعنامه‌ها و تحریم‌های سازمان ملل را اجرا می‌کند و دیگر طرفین نیز باید همین کار را انجام دهند.
پایین‌ترین سطح تولید ناخالص داخلی کره‌شمالی
بانک مرکزی کره‌‌جنوبی اعلام کرد که اقتصاد کره‌شمالی با تنزل 5/3 درصدی تولید ناخالص داخلی در سال گذشته میلادی در نتیجه تحریم‌های بین‌المللی و خشکسالی گسترده، به پایین‌ترین سطح خود در ۲۰ سال گذشته رسید.
در سال ۲۰۱۷ سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (فائو) گزارش داد که کره‌شمالی در بدترین خشکسالی خود از ۲۰۰۱ به دلیل کاهش بارش‌ها قرار گرفت و این مساله باعث شد تا کاشت غلات حیاتی شامل برنج، ذرت و سیب زمینی متوقف شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری یونهاپ تولید ناخالص داخلی کره‌شمالی در سال ۲۰۱۶، 9/3 درصد رشد داشت اما در سال ۲۰۱۷، 5/3 درصد کاهش یافت که این میزان از سال ۱۹۹۷ که تولید ناخالص داخلی این کشور 5/6 درصد کاهش یافت، بی‌سابقه است.
یکی از مقام‌های بانک مرکزی کره‌‌جنوبی نیز اعلام کرد: رشد منفی در نتیجه کاهش چشمگیر استخراج معادن و توقف فعالیت‌های صنایع سنگین و شیمیایی در کره‌شمالی در نتیجه تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور به دلیل فعالیت‌های اتمی و موشکی است.
خبرگزاری یونهاپ همچنین اضافه می‌کند که ارزش تجاری پیونگ‌یانگ در مقایسه با سال گذشته میلادی ۱۵ درصد کاهش داشت که آمارهای صادراتی این کشور تنها با 2/37 درصد به 77/1 میلیارد دلار رسید، در حالی که کره‌شمالی با واردات 78/3 میلیارد دلاری کالاها رشد 8/1 درصدی در این شاخص داشته است.
یکی دیگر از مقام‌های بانک مرکزی کره‌‌جنوبی نیز گفت: سازمان ملل تحریم‌های جدیدی را علیه پیونگ‌یانگ در آگوست و دسامبر اعمال کرد و این تحریم‌ها می‌تواند بر اقتصاد کره‌شمالی در سال‌جاری میلادی اثری مخرب بر جای بگذارد.
صادرات اصلی کره‌شمالی زغال‌سنگ و خوراک دریایی است و اقتصاد این کشور به صادرات زغال‌سنگ وابسته است. کره‌شمالی خود آماری در باره اقتصاد این کشور منتشر نمی‌کند و برآوردهای اقتصادی آن را عمدتا کره‌جنوبی منتشر می‌کند. انتظار می‌رود افت اقتصادی کره‌شمالی امسال نیز ادامه داشته باشد. تجارت این کشور با چین که ۹۰ درصد معاملات این کشور را شامل می‌شود در نیمه اول امسال با افت شدیدی مواجه بوده است.
سایر اخبار این روزنامه
تصور حل مشکلات از راه مذاکره یا رابطه با آمریکا خطایی واضح است عدم اتکا به واشنگتن در حفظ نظم جهانی نامه مجمع تشخیص در مورد پالرمو راه را برای اصرار مجلس بست تخصیص ارز شرکت‌های هواپیمایی متوقف شده است اقتصاد کره‌شمالی در منگنه 3 ریسک‌ بورس تصمیم وزارت بهداشت برای افزایش مصرف داروهای خوراکی در تالاسمی‌ها بازگشت موشک ایرانی به تیم محبوب؛ بی‌نظمی در نظم! شکسته نفس مثل علیخانی! ستاد تنظیم بازار نمی‌تواند جلوی افزایش قیمت کالاها را بگیرد درگیری‌ بانک مرکزی و سازمان میراث فر هنگی به ضرر مردم تمام می‌شود؛ در ایران استارت آپ ها قتل عام می شوند یوسفی به سوداگری دولت در افزایش نقدینگی هشدار داد نماینده زرتشتیان به شورای شهر یزد بازگشت اقتصاد کشور دچار بیماری‌های عفونی چین نظام تحریم‌های آمریکا علیه ایران را فرو می‌ریزد تقابل قوانین مالیاتی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان تقابل قوانین مالیاتی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان تقابل قوانین مالیاتی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان تقابل قوانین مالیاتی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان